Özgür Şef

Özgür Şef

ozgur@ozgursef.com

Tüm Yazıları

Bu soğuklarda hem içimizi hem birbirimizi ısıtmak için nefis çikolata tariflerim var. Öyle tarifler vereceğim ki...

Önce temel bir çikolata hazırlayalım. Hemen bir koşu bakkala gidin, herhangi bir marka bitter çikolata alın. Kaç tane mi? Paranız kaç taneye yeterse, hepsini yeriz...
Bir tencereye 1 su bardağı kadar su koyun ve ocağa oturtun. Ondan daha küçük bir tencereye bitter çikolatalarını kırın. Ne kadar çikolata koyduysanız o kadar tereyağı ekleyip tencereyi diğer tencerenin içine oturtun. Ocağın altını kısık ateşte açın. Çikolata ve tereyağ eriyince tencerenizi ocaktan alın. İşte çikolatanın temeli bu...
Şimdi ne yapalım bu erimiş çikolatayla? Önce sufleden başlayalım. Yazımı okuyan beyler için bir parantez açmak istiyorum; eğer bir kadının kalbini kazanmak istiyorsanız ona sufle yapın. Hâlâ aşık olmadıysa ya çikolataya alerjisi vardır ya da yapmayı becerememişsinizdir.

Haberin Devamı

SUFLE

Malzemeler
* 3 yumurta
* 1 çay bardağı şeker
* 3 kaşık un
* 1 kaşık tereyağı
* 2 kaşık kakao

Yapılışı
Önce yumurtaların sarılarıyla beyazlarını ayırın. Sarıları bir karıştırma kabına koyun. Üzerine şekeri ilave edip mikserle krema gibi olana kadar çırpın. 1 kaşık kakaoyu ekleyin. (diğer kaşık kakao dursun) Onu da iyice yedirene kadar çırpın.
Unu da ilave edip düşük devirde gevşek kıvamlı bir hamur olana kadar karıştırın. Artık çikolatayı ilave etme zamanı geldi. Yavaş yavaş ekleyip homojen bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
Şimdi en önemli yere geldik; yumurta beyazını bembeyaz köpük olana kadar çırpıp çikolata karışımına kaşıkla yavaş yavaş karıştırarak yedirin. Çok hızlı ve uzun süre yapmayın ki köpükler sönmesin. Güveçleri ya da fırın kaselerini tereyağıyla sıvayın. Sonra içine önceden ayırdığımız kakaoyu dökün ve her tarafına yapışmasını sağlayın. (kakao yerine un da kullanabilirsiniz) Hazırladığımız çikolatalı harcı içine dökün ve önceden 180 derece ısıtılmış fırında 8-9 dakika pişirin.

Artık dönüş yok
Çikolatanın büyüsü bununla sınırlı sanmayın daha başlamadık bile; küçük bir tüyo daha, aman kendinize hakim olun çünkü artık dönüş yok. Size bir tane çikolata markası veriyorum. Türkiye’de bulmanız zor ancak bir dostunuz yurt dışına giderse sipariş verebilirsiniz. ‘Valrohona’ için “Dünyanın en iyi çikolatası” denebilir. Şimdi sıra daha kolay bir tarifte. Kolay bir tarif ama bu tarifte yumurtanın çikolata üzerindeki reaksiyonunu anlayacaksınız.

Haberin Devamı

ÇiKOLATA KALIBI HAZIRLAMAK

Malzemeler

* 3 adet yumurta
* 1 paket bitter çikolata
* 50 gr. tereyağ

Yapılışı

Yumurtaların sarısıyla beyazlarını ayırın. Beyazını köpürtün. Çikolata ve tereyağını birlikte yukarıdaki tarifteki gibi eritin. Erimiş çikolatayı yumurta sarısına dökün ve karıştırın. (tabii çikolata çok sıcak olmasın) Köpürttüğünüz yumurta beyazını yavaş yavaş çikolataya ekleyin, son olarak şöyle yakışıklı bardaklara doldurarak dolapta en az 4 saat dinlendirin. Hiç pişirmeden 4 saat sonra katılaşmış bir çikolata kalıbınız olacak ki siz ve çocuklarınız bu pratik tarifi hiç unutmayacak.