Özgür Şef

Özgür Şef

ozgur@ozgursef.com

Tüm Yazıları

Kayseri’ye yaptığım gezide şehrin lokantalarını gezdim, yöresel yemeklerinden tattım. 10 farklı yerde mantı yedim ama hiçbirini tavsiye etmiyorum.
Asıl beğendiğim, Çerkez mantısı oldu

Kayseri’ye tatile gidilir mi? Gidilir ama iyi bir program yapmak zorundasınız, aksi halde tatiliniz biraz ziyan olabilir. Erciyes’in tam mevsimi, kar tatili yapmayı sevenler buraya bayılacak. Belki dünyanın en güzel yerlerinden biri olan kayak pisti de çok keyifli. Ama Erciyes’te ne yemek yiyebileceğiniz bir yer var, ne de kalabileceğiniz bir mekân. Hatta çay içebileceğiniz düzgün yer bile yok.

Format bozuk
Otel çok, birkaç tane lokanta var ama format yok. Düşünün bir kere, heybetli bir dağın yamacına yapılmış bir pist var. Yanında kafeteryalar, harika bir manzara, güneş yüzünüze vuruyor, içinizden tam bir, “Ohh hayat bu işte” diye geçireceğiniz sırada müzikler birbirine karışıyor. Bir yerden Ankaralı Turgut, öbüründen Bülent Ersoy diğerinden de Gangnam Style geliyor. Kısacası Erciyes, Turkish Style. Yani format biraz bozuk.
Bu beni gerçekten üzdü, bir sürü turist geliyor Erciyes’e. Düzgün hizmet verilse 100 katı daha gelebilir. Neyseki Kayseri’nin bunun için bir ‘master plan’ı var. Bu program tamamlanınca Erciyes, dünyanın sayılı kayak merkezlerinden biri olabilir. Umutla bekliyoruz, haydi Kayseri.

Kayseri programı
1-Uçaktan indiniz, hemen bir araba kiralayın. Otellerin transferlerine ya da taksilere muhtaç olmayın çünkü her istediğiniz saatte bulamazsınız.
2-Mümkünse şehir otellerini tercih edin çünkü Erciyes otellerinde sıkıntı yaşayabilirsiniz. Ayrıca Erciyes, 20 km. merkeze. Kayseri’de araba kullanmak çok kolay, yollar geniş ve iyi bir işaret sistemi var.
3-Şehir merkezinde kahvaltı edilecek çok yer var. Mesela havaalanına yakın Duymaz Kahvaltı Salonu, sizi çok mutlu edebilir. Pastırmalı yumurtasını tavsiye ederim. Ama sucuklu yumurtayı burada yemeyin, sucuk fazla kimyonlu ve sert geldi bana.
4-Kayseri mantısı meşhur. Ama 10 farklı yerde mantı yedim ve hiçbirini size tavsiye etmeyeceğim. Bir türlü ısınamadım Kayseri mantısına. Bu şehirde çok Çerkez yaşıyor, bilirsiniz Çerkezlerin yemekleri çok güzeldir. Eğer bir yerde Çerkez mantısı bulursanız hiç kaçırmayın. Hayatımda yediğim en güzel şeylerden biriydi, asla doymak istemeyeceksiniz.
5-Eğer et yemek istiyorsanız zaten etin başkenti burası sayılır. Et hem güzel hem ucuz. Atlayın arabaya, Kayseri-Erciyes arasında Taş Mekân diye bir et lokantası var. Bir kere Kayseri’nin en güzel manzarsına sahip, dekor çok doğal ahşap ve taştan yapılmış, içerisi sobayla ısıtılıyor. Yani ambiyans güzel. Yemeklerine gelince, burası da sizi mutlu edecek emin olun çünkü etleri yumuşak ve lezzetli. Servis hızlı ve personel çok ilgili. Eğer İstanbul’da olsa çok ünlü bir et lokantası haline gelirdi.