Prof. Dr. Nurettin Lüleci

Prof. Dr. Nurettin Lüleci

sorucevap@vimjo.com

Tüm Yazıları

Ülkemizde ağrı nedeniyle çeşitli yollara başvurarak derdine çare arayan, fakat yeterli tedavi olanaklarına kavuşamayan geniş bir hasta nüfusu var. Ağrı çeşitlerini, ağrı bilimi anlamına gelen algoloji branşı inceliyor. Emsey Hospital ’dan Prof. Dr. Nurettin Lüleci, kişilerin ağrıyı küçük ya da büyük demeden önemsemesi gerektiğini vurguluyor: “Ağrı, insan vücudunun hissettiği nahoş bir duygu. Birçok çeşidi var ancak temelde, akut ve kronik ağrı olarak ikiye ayrılır. Akut ağrı hemen oluşur, mesela elinizi bir yere çarptığınızda duyulan ağrıdır. Kronik ağrılarsa geçmez ve süreklilik gösterir. Romatizmal ağrılar, kanser ağrıları, bel ve boyun fıtık ağrıları bunlara örnek.

Haberin Devamı

Psikolojiyi de etkiliyor
Özellikle akut ağrılar, vücuttan gelen bir uyarı olarak karşımıza çıkar. Ancak geçmeyen kronik ağrılar bir hastalıktır. Yani vücut artık sinyal vermekten çıkar ve bu durum kronikleşerek hastalık haline gelir. Kronik ağrıların tedavi edilmesi şart. Bu tür ağrılar, hastanın psikolojisi olumsuz etkilerken sinirlilik hali yaratarak çevreyi de rahatsız eder.

Ozon tedavisi yüz güldürüyor
Tedavi sırasında ilaç kullanımının yanı sıra pek çok yeni teknoloji de tercih edilir. Radyofrekans, lazer ve ozon uygulamaları bunlardan bazıları. Ozon tedavisi, devrim olarak nitelendiriliyor. Özellikle bel ve boyun fıtıklarının tedavisinde iyi sonuçlar veriyor.”

SIK RASTLANAN KRONiK AĞRILAR
- Kireçlenme,
- Bel ve boyun fıtıkları,
- Baş ağrıları,
- Çeşitli kanser türlerine bağlı ağrılar.

BEDENİNİZİ VE RUHUNUZU YAZA HAZIRLAYIN

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu yönetimindeki ‘Yaşasın Hayat!’ enstitüsünün detoks programları Palmalife Bodrum Resort&SPA’da başlıyor
Sağlıklı beslenme, kilo yönetimi, wellness gibi pek çok alanda hizmet veren ve daha sağlıklı bir yaşamın kapılarını açan enstitü, kişiye özel detoks programları sunuyor. Aktivite programları dışında cilt bakımı ve gençleştirme uygulamalarıyla bilimsel, doğal ve etkili yöntemler de var. Programlar sizi hafiflemeye, yenilenmeye, daha sağlıklı ve huzurlu bir yaşama davet ediyor.
Her konuğun günlük ölçümlerinin yapıldığı ve değerlerinin kontrol altında tutulduğu merkezde, kullanılan baharatlar dahil her şey kişiye özel seçiliyor. İhtiyacınıza göre çeşitli detoks içeceklerinin hazırlandığı merkezde ödem söktürücü, karaciğer temizleyici, sindirim sistemi düzenleyici, bağışıklık sistemini güçlendirici, portakal takviyeli sakinleştirici, tarçınlı rahatlama çayı ve anti-oksidan özellikli birbirinden farklı seçenekler var. Kişinin yaşına, vücut yapısına göre hazırlanan egzersizler, kumda ya da doğada yapılan yürüyüşler, programın en keyifli aktiviteleri.
Yüzde 100 doğal içerikli ESPA SPA ürünlerinde, tüm cilt bakımlarında oksijen oranı yüksek hava ve deniz suyunun iyileştirici etkisinden yararlanılıyor.