Psikolojik Danışman, Pedagog Sinan Çağıran

Psikolojik Danışman, Pedagog Sinan Çağıran

.

Tüm Yazıları

Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından kaleme aldığımız 28 Temmuz tarihli "2013 ÖSYS'de boş kalan üniversite kontenjanları" başlıklı yazımızda ek yerleştirmede 200 bin civarında boş kontenjanın olabileceğini yazmıştık. Twitter ve facebook hesabımdan ulaşarak hocam o kadar da olur mu diyenler oldu. Ve dün tam 238 bin kontenjanın doldurulması için ek yerleştirme süreci başladı. (2013 Ek Yerleştirme kılavuzundaki yeni açılan lisans programlarına ve kontenjan bilgilerine ulamak için buraya tıklayınız...)

İlk yerleştirmelerde tercih edilmediği için boş kalan, yerleşen olmasına rağmen kayıt yaptırılmadığı için boşalan ve ek yerleştirme sürecinde yeni açılan üniversite bölümlerinden oluşan bu kontenjanların 144 bin 292'sini önlisans, 93 bin 925'ini ise lisans programlarından meydana geliyor.

Ek yerleştirmelerde hemen her bölümden en az birkaç tane boş kontenjan bulmak mümkün olsa da asıl önemli fırsatları yeni açılan üniversite programları sunuyor. Bu yıl ek yerleştirmelerde 8 bin 561 önlisans ve 8 bin 43 lisans olmak üzere toplam 16 bin 604 yeni kontenjan yer alıyor. Ve bu kontenjanlar içerisinde de üniversite adaylarının daha fazla tercihe yöneldiği Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Beslenme ve Diyetetik, Çocuk Sağlığı ve Gelişimi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, İngilizce Öğretmenliği, İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, İlahiyat, İnşaat Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği ve Okul Öncesi Öğretmenliği gibi bölümlede anlamlı sayıda yeni kontenjanlar yer alıyor. (2013 Ek Yerleştirme kılavuzundaki yeni açılan lisans programlarına ve kontenjan bilgilerine ulamak için buraya tıklayınız...)

Üniversite adaylarına bu önemli fırsatları kaçırmamaları önerisiyle başarılar diliyoruz. İşte yeni açılan kontenjanların yer aldığı üniversite programlarından bazıları;

Arapça Öğretmenliği
Bankacılık ve Sigortacılık
Beslenme ve Diyetetik
Biyomedikal Mühendisliği
Çocuk Sağlığı ve Gelişimi
Hemşirelik
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon
Fen Bilgisi Öğretmenliği
Ekonomi ve Finans
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı
İlahiyat
İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği
İlköğretim Matematik Öğretmenliği
İngilizce Öğretmenliği
İnsan Kaynakları Yönetimi
İnşaat Mühendisliği
İş Sağlığı ve Güvenliği
Lojistik
Mekatronik Mühendisliği
Mimarlık
Moda Tasarımı
Okul Öncesi Öğretmenliği
Optik ve Akustik Mühendisliği
Otomotiv Mühendisliği
Pilotaj
Psikoloji
Radyo, Televizyon ve Sinema
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
Sosyal Hizmet
Şehir ve Bölge Planlama
Tarih
Türkçe Öğretmenliği
Uluslararası Ticaret, Lojistik ve İşletmecilik
Yazılım Mühendisliği

Haberin Devamı

Sinan ÇAĞIRAN - Psikolojik Danışman / Rehberlik Uzmanı

Haberin Devamı

twitter.com/scagiran - facebook.com/scagiran