R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Pek çok açıdan son yıllarda daha fazla sorumluluk ve baskı altında olabilirsiniz. 2015’ten bu yana kariyer alanınıza ilerleyen Satürn sizi sıkı bir test altında tutmakta ve eğer gayretli davranır ve planlı hareket ederseniz son derece başarılı da olabilirsiniz. Satürn yavaşlayan, sorumluluk yükleyen bir gezegendir ve bu dönemde sizden daha gerçekçi ve mantıklı davranmanızı talep ediyor. Hayalleriniz ne kadar geniş olsa da, Satürn’ün bu terbiye edici transiti 20 Aralık 2017’ye kadar daha yavaş ama kurallara uyarak hareket etmenizi gerektirmekte. Özellikle yükselen burcu Balık olanlar bu yükleri fazlasıyla hissetmekteler. 20 Aralık 2017 sonrasında ise genel bir rahatlama ve kolay istikrar kurma yoluna girebilirsiniz.

Haberin Devamı

Bu yıl şans ve gelişme gezegeni 10 Ekim’den sonra burcunuzla son derece uyumlu hale gelerek sizi rahatlatacak. 10 Ekim’e kadar olan dönemde ise Jüpiter finansal konularınıza, eşinizden yanda ortaklıklardan gelebilecek olanaklara, kısmetlere işaret etmekte. Bu dönemde mirasa, yatırımlara ve borçlarınıza ait gelişmeler daha fazla gündeme gelebilir. 10 Ekim sonrasında ise ufuklarınızı genişleten, sizi daha pozitif kılan gelişmeler söz konusu. Sonbahar ayları ile birlikte, işlerde açılma ve özellikle uzaklarla, yabancılarla ilgili konularda yeni fırsatlar söz konusu.

Duvara çarpmış hissi

Kuşkusuz sizi çok yakından etkileyen ve hayatınızı şekillediren Neptün 2011’den bu yana burcunuzda ilerlemekte. Neptün büyük ilhamlar veren, zaten idealist ve yaratıcı olan kimliğinizi daha fazla öne çıkaran bir güçtür. 2016’da Neptün’le zor bir açı kuran Satürn hayallerinizi bir ölçüde duvara çarpmış ve bazı gerçeklerle yüzleşmenize neden olmuş olabilir. Neyse ki bu etki 2017’de zayıflamış durumda. Dolayısıyla bu yılınızda hayallerinizi yeniden kurma yönünde çaba gösterebilirsiniz. Neptün’ün getirdiği hayaller ve vizyon yanında son derece gevşetici ve dağıtıcı özellikleri de vardır. Eğer 1-6 Mart doğumlu bir Balık iseniz, 2017’de Neptün’ün bu büyüleyici, kuşatıcı ve çoğunlukla da hayallere sürükleyen etkisi altındasınız demektir.

Haberin Devamı

Önemli soru işaretleri

Bu yıl hayatınızda hangi yöne gidebileceğiniz konusunda güçlü hayaller beslemekle birlikte önemli soru işaretleri meydana gelebilir. Kendinizi adadığınız konularda karşılık beklemeden, sorgulamadan hareket edebileceğiniz görülüyor.

Yaratıcı alanda çalışan Balık’lar açısından bu transit son derece verimli ve ilham verici olabilir. Ancak sayısal işlerle, yönetsel konularla ilgili bir alanda çalışıyorsanız, farketmeden kendi kendinizi kandırabileceğiniz durumlarla karşılaşabilirsiniz. Bu dönemde, erkek figürlerle, baba ya da eş gibi, ilişkilerinizde kendinizi adamak söz konusu olabilir. Diğer yandan Neptün’ün bu transiti eski katı kalıplarınızdan, alışkanlıklarınızdan sıyrılarak, daha ruhsal bir tutum içine girebileceğinizi de anlatmakta.

Sağlık

Bu dönemde burcunuzu baskı altında tutan Satürn, özellikle Balık burcunun ikinci yarısında doğanlar için daha yorucu koşullar getirmekte. Dolayısıyla kendinizi bedenen ve ruhen yıpratabileceğiniz durumlar olabilir. Eğer 1-6 Mart doğumlu iseniz dağınıklıklar, hassasiyetler söz konusu olabilir. Psikolojinizi ve bedeninizi canlandırmaya gayret etmelisiniz. Yükselen burcunuz Balık ise 20 Temmuz-5 Eylül arasında sağlığınızla ilgili konuları ciddiye almalısınız.

Haberin Devamı

Aşk, evlilik ve ilişkiler

Bu yıl aşktan çok sorumluluklar ve iş hayatınıza vurgu yaparken keyifler bir ölçüde geri planda kalabilir. Özellikle 1-6 Mart doğumlu bir Balık iseniz, karmaşık beklentiler içinde olabilirsiniz. Bu yıl Venüs 4 Mart-15 Nisan arasında burcunuzda geri gidiyor olacak. Bu nedenle geçmişten kalan bir beraberlik belki yeniden gündeme gelebilir. Ancak bu dönemde aşkta ve evlilikte huzur bulmak pek kolay değil ve bu nedenle bu tarihler arasında evlilik yapmak yararlı olmayabilir. Yine de Venüs size özellikle 3 Ocak-3 Şubat, 3-15 Nisan, 31 Temmuz-26 Ağustos, 7 Kasım-1 Aralık arasında keyiflerde ve aşkta daha mutlu zamanlar getirmekte. Bu dönemleri tatil yapmak ya da yaratıcı çalışmalar için daha iyi değerlendirebilirsiniz. 5 Eylül-22 Ekim arasında ise evlilikte ve arkadaşlıklarda daha sakin davranmaya özen göstermelisiniz.

İş, para ve kariyer

Kariyer alanında önemli baskılar, sorumluluklar ve testler altındasınız. Bu süreç 20 Aralık 2017’ye kadar devam etmekte. Satürn yavaşlatan ve sorumluluk getiren bir gezegen olduğu için iş hayatında sıkışmalar ve çok fazla yük söz konusu. Dolayısıyla yılın büyük bir bölümünde zor koşullara hazır olmak gerek. Neyse ki sonbahar aylarında daha pozitif şartlar ve Jüpiter’in desteğiyle ilerleme kolaylaşacak. 20 Aralık sonrasında daha gerçekçi ve istikrarlı olabileceğiniz bir tablo ortaya çıkabilir.

28 Ocak’a kadar olan dönemde Mars burcunuzda ilerlerken son derece girişken ve atılımcı olabilirsiniz. Bu dönemde hızlı hareket ettiğiniz ve cesaret gösterdiğiniz çok şey var.

28 Ocak-9 Mart arasında ani harcamalara dikkat edin. İşe son derece odaklı olabilir, yenilikler yapabilirsiniz.

10 Mart-20 Nisan arasında görüşmeler, anlaşmalar konusunda parasal işlere daha çok zaman ayırabilirsiniz.

21 Nisan-3 Haziran arasında son derece dikkatli olmalısınız. Bu dönemde ilerleme pek mümkün olmayabilir. Bazı bitişler, tamamlanmalar da söz konusu.

4 Haziran-19 Temmuz arasında sevdiğiniz konulara, sizi duygusal açıdan mutlu eden hobilere zaman ayırmanız mümkün.

20 Temmuz-4 Eylül arasında iş ve çalışma hayatınız açısından yeniden harekete geçebileceğiniz, fiziksel açıdan da koşturma içerisinde olabileceğiniz günlerdesiniz.

5 Eylül-21 Ekim arasında ortaklıklara özen göstermek gerekiyor. Bu dönemde önemli sonuçlar ve değerlendirmeler içindesiniz.

22 Ekim-8 Aralık döneminde finansal alanda, ortaklı işler içinde çok hareketli ama aynı zamanda endişeli olabilirsiniz. Ortaklaşa işlerle uğraşmanız gerekebilir.

9 Aralık sonrasında ise kendinizi daha kararlı ifade edebileceğiniz imkanlar var. Sezgilerinizden yararlanabilirsiniz. Uzaklarla ilgili işler, akademik uğraşlar ya da medyaya yönelik konularda son derece gayretli davranabilirsiniz.

Merkür gerilemesi bu yıl hangi temaları getirmekte?

İletişim ve hareket gezegeni Merkür 8 Ocak’a kadar geri harekette görülüyor. Merkür bu yıl 10 Nisan-3 Mayıs arasında Boğa’da, 13 Ağustos-5 Eylül arasında Başak’ta, 3-23 Aralık arasında ise Yay burcunda geri gidiyor olacak. Bu dönemlerde iletişimde yavaşlamalar, organize olmakta zorlanma ya da teknik konularda sıkıntılar yaşanabilir. Merkür kararları, pazarlıkları, anlaşmaları ve yazışmaları açıkladığı için Merkür geri giderken verilen pek çok kararı yeniden gözden geçirmek gerekecektir. Bu nedenle Merkür geri giderken kendi hatalarımızı ve eksik yönlerimizi kapatmak ve düzeltmek için daha fazla şansa sahip olabiliriz.

8 Ocak’a kadar iş hayatınız, sorumluluklar ve yabancılara ait konularda, 10 Nisan-3 Mayıs arasında görüşmeler, anlaşmalar, kardeşlerle ilgili konularda, 13 Ağustos-5 Eylül arasında anlaşmalar, ticaret ya da görüşmelerle ilgili konularda, 3-23 Aralık arasında ise unvanınızı, iş hayatınızı, yükümlülüklerinizle ilgili konularda daha özenli ve sabırlı davranmak, aceleci olmamak gerekebilir.

Hayalcilik yerine gerçekler ön planda

Yükselen burcunuza göre 2017

Yükselen Koç: Burcunuzun yıllık öngörümlerini dikkatle okuyunuz. Özellikle meslek alanında dikkat çekici gelişmeler söz konusu. Yıl sonu geldiğinde sorumluluklarda artış ya da sizi sıkıştırabilecek koşullar gündeme gelebilir. Sonbahara kadar kariyerinizdeki fırsatları daha iyi kullanmalısınız. 28 Ocak-10 Mart arasında çok daha cesur davranabilirsiniz. 5 Eylül-22 Ekim arasında çalışma hayatınıza, düzeninize ve sağlığınıza daha çok önem vermeniz gerekebilir. Bu yıl meslekte yeni bir yön arayışı söz konusu.

Yükselen Boğa: Bu yıl borç alacak konularında ve ortaklaşa konularda yükümlülükler devam etmekle birlikte, 20 Aralık 2017 sonrasında daha istikrarlı koşullar başlayacak. Sonbahar aylarında iş hayatında ilerleme fırsatları yükselmekte. Yılın ilk yarısında çalışma ortamında kendinizi geliştirmek durumundasınız. 10 Mart-21 Nisan arasında Mars yükselen burcunuzda ilerlerken hareketsiz kalmayacak, öne çıkmak zorunda olacaksınız.

Yükselen İkizler: 2017 kariyer hayatınızda ilerlemenin devam ettiği ve yeni hedeflerin öne çıkacağı bir yıla benziyor. Ortaklıkların getirdiği sorumlulukları önemsemelisiniz. Aşk hayatınız daha ciddi bir boyut kazanırken, bir evlilik düşünebilirsiniz. Sonbahara kadar mutluluk getiren olaylar söz konusu olabilir. 21 Nisan-4 Haziran arasında hedeflerinizde çok daha mücadeleci olabilirsiniz. Kariyer alanında 20 Aralık’tan sonra finansal yükümlülüklerde artışlar olabilir.

Yükselen Yengeç: Bu yıl iş ve çalışma koşullarınıza yükler getirmeye devam ediyor. İş hayatınızda iyi bir toparlanma içindesiniz. Bu yıl sonbahar aylarına kadar aileden, mülklerle ilgili konularda destek ve fırsatlar var. 10 Ekim sonrasında aşk hayatınızda çok daha hareketli bir dönem başlayabilir. 20 Aralık 2017 sonrasında kariyerinizde çok önemli bir dönem başlıyor. 4 Haziran-20 Temmuz arasında son derece atılımcı olabileceğiniz günlerdesiniz.

Yükselen Aslan: Bu yıl genel olarak istikrarlı bir ilerleme getiren koşullar sunuyor. 20 Aralık 2017’ye kadar fırsatları çok iyi değerlendirmeye bakın. Yılın ilk yarısında akıcı koşullar söz konusu. Sosyal alanda ve eğitsel konularda çok yol alabilirsiniz. Bu yıl çocuklarla ilgili sorumluluklar var. Sonbahar aylarıyla birlikte işte altınızda çalışanlarla ilgili konulara daha fazla dikkat etmeniz gerekebilir. Aynı zamanda evde hareketlenme, topraktan gelen kazançlar söz konusu olabilir.

Yükselen Başak: Genel olarak kariyerinizdeki arayışların sonuçlar vereceği bir dönemdesiniz. Bu dönemde ailenize yönelik bazı sorumluluklar ve kısıtlamalar içinde olabilirsiniz. Neyse ki 20 Aralık 2017’den itibaren sevdiğiniz işi yapabileceğiniz koşullar geliyor. Bu yıl sonbahara kadar işte ortaklıklardan gelebilecek fırsatlar var. 10 Ekim sonrasında zihinsel açıdan daha etkin ve araştırmacı olabilirsiniz. 21 Nisan-4 Haziran arasında işte mücadele getirirken, 5 Eylül-22 Ekim arasında çok daha kararlı davranabilirsiniz.

Yükselen Terazi: Bu yıl son derece şanslısınız zira yükselen burcunuzda ilerleyen Jüpiter 10 Ekim’e kadar sizi fırsatlara daha açık kılıyor. Atılımcı davranarak kendinizi geliştirmeye bakmalısınız. Bu dönemde eğitimde ve zihinsel alanda zor görevleri çok daha iyi başarabilirsiniz. Ancak 20 Aralık 2017’den sonra kariyerinizde ve yerleşiminize ait konular içinde önemli sorumluluklar başlıyor. Ailenize daha çok odaklanabilirsiniz.

Yükselen Akrep: Sonbaharla birlikte şans ve gelişme olanakları artıyor. 10 Ekim’de burcunuza ilerleyecek olan Jüpiter her açıdan ilerlemeye işaret etmekte. Bu süreçte yeteneklerinizi çok daha iyi değerlendirmeye başlayabilirsiniz. Bu yıl iş hayatında kazançlarınızı daha iyi hale getirmek için daha gerçekçi ve ciddi düşünceler içindesiniz. 20 Temmuz-5 Eylül arasında daha fazla test ve mücadele altında olabilirsiniz.

Yükselen Yay: 2017’de Satürn burcunuzdaki yolculuğunu tamamlayacak. 20 Aralık 2017’ye kadar sizinle beraber olması bu yıl kendinizi yeniden yapılandırma, sorumluluk alma yönünde önemli fırsatlar getirmekte. Bu yıl sosyal alanda daha hevesli ve canlı olabilirsiniz. Gruplar ve sosyal çalışmalar size yeni beklentiler getirmekte. 21 Nisan sonrasında iş hayatında yeni adımlar ve ilerlemeler mümkün.

Yükselen Oğlak: 2017 kariyer alanında ve ilişkiler cephesinde daha olumlu görünümler sunmakta. 28 Ocak-10 Mart arasında iş açısından düşük bir dönemdesiniz. Ancak 4 Haziran sonrasında hareketlenme hızlanıyor olacak. Bu süreçte yükselen burcunuzda ilerleyen Pluton sizi daha ve kararlı kılmakta ancak sağlığınıza da özen göstermelisiniz.

Yükselen Saka: Yaratıcı alanda kendinizi çok iyi ifade edebilir, yabancılardan fayda görebilirsiniz. Eğitimden ve yolculuklardan gelen güzel imkanlar söz konusu. Bununla birlikte, 20 Aralık 2017 sonrasında hayat yolunuzda bazı belirsizlikler ve yeniden yapılanma gereği doğacak. Bu yıl 21 Nisan-4 Haziran arasında aşkta ve eğlenceli konularda çok daha canlısınız.

Yükselen Balık: Bu yıl geçen yıl olduğu gibi önemli yükler altındasınız, dolasıyla daha ciddi düşünceler içinde olabilirsiniz. Hayal kurmak yerine yaşadıklarınızdan dersler çıkarabilirsiniz. Bu yıl 10 Ekim’e kadar ortaklı kazançlar, mirasla ilgili gelişmeler de söz konusu olabilir. Uzaklar, yabancılar ve eğitimle ilgili daha geniş olanaklar elde etmeye başlayabilirsiniz

Tutulmalar neler getiriyor?

11 Şubat’ta Aslan burcunda Ay tutulması iş ve çalışma konularınıza, sağlık alanına, size işte yardımcı olanlarla ilgili konulara önemli bir vurgu ve farkındalık getiriyor. 26 Şubat’taki Güneş tutulması ise burcunuzda güney düğüm yönünde olacak. Bu nedenle bu dönemde kişisel alanda, yeni başlangıçlar yapma konusunda, sağlık alanında daha önlemci olmaya gayret etmelisiniz.

7 Ağustos’taki kısmi Ay tutulması Saka burcunda gerçekleşmekte. Bugünlerde hastaneler, gizli kalan şeyler, fedakarlıklar ve kabullenme içeren konularda güçlü bir farkındalık var. 21 Ağustos’ta Aslan burcunda kuzey düğüm yönünde gerçekleşen Güneş tutulması ise çalışma hayatınıza ve kendinizi vererek çalıştığınız konulara güçlü bir vurgu getirmekte. Daha yaratıcı ve üretken olabileceğiniz günlerdesiniz.

Hayalcilik yerine gerçekler ön planda