R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bu yıl 10 Ekim’e kadar karşıt burcunuzda ilerleyen Jüpiter ilişkilerinizden kazançlı çıkabileceğinizi anlatıyor. Jüpiter zenginleşmenin ve gelişmenin gezegeni olarak size ortaklıklar, evlilik ve anlaşmalar yoluyla büyük fırsatlar sunmakta. Yılın büyük bir bölümünde geliştirici fırsatlar ve iyimserliğinizi artıran imkanlar var. Bu güçlü eğilimi kariyerinizde ve kişisel ilişkilerinizde olumlu yönde kullanabilirsiniz. Aynı zamanda yabancılarla işbirliğinden, uzaklardan, güçlü ve size ilham verebilecek kişilerden gelebilecek olanaklara açık durmalısınız. Bu gelişmeler sonbahar aylarında azalacağı için, 10 Ekim’e kadar olan dönemi çok iyi değerlendirmelisiniz.

Haberin Devamı

İkili ilişkilerinizi  geliştirebilirsiniz

Kariyer, sorumluluklar ve kısıtlamalar gezegeni Satürn yılın büyük bir bölümünde 20 Aralık 2017’ye kadar burcunuzla uyumlu Yay burcunda kalmaya devam etmekte. Bu görünüm deneyimlerinizden elde edebileceğiniz ilerleme imkanını sağlamlaştırmakta. Satürn sayesinde uzun vadeli düşünebilir ve eski tecrübelerinizi iş hayatınıza kolayca aktarabilirsiniz. Bazı Koç’lar bu istikrarlı temayı uluslararası konularda da hissedebilirler. Ancak 25 Ağustos civarındaki gelişmelere dikkat etmelisiniz. Bu tarihten sonra Satürn, yıl sonunda ilerleyeceği Oğlak burcunun temalarını gündeme getirmeye başlayacak. Dolayısıyla sonbahar aylarından itibaren engeller de gündeme gelmeye başlayabilir. Bu yıldan ziyade 2018’de daha belirgin hale gelecek olsa da, özellikle Koç burcunun ilk günlerinde doğmuş olanlar 20 Aralık sonrasında artan bir baskıyla karşılaşabilirler. Dolayısıyla yılın son ayı geldiğinde gelecek yönünde daha dikkatli planlar yapma gereği hissedebilirsiniz.

Beklenmedik girişimler

Uranüs 2017’nin tamamında da sizinle birlikte ve getirdiği yenilikleri uzunca bir süredir deneyimlemektesiniz. Uranüs bu yıl özellikle 10-18 Nisan doğumlu Koç burçlarını etkisi altına almakta. Eğer bu tarihlerde doğmuşsanız, bu yıl sizin için son derece heyecanlı, ani olaylar getireceğe benziyor. Uranüs alışılmış olandan kopmayı anlattığı için bu yıl hiç beklenmedik girişimler yapabilir ve özgürlüğünüzü ilan edebilirsiniz. Uranüs’ün getirdiği yüksek enerjiyi doğru yönde kullanmak sizin elinizde ancak bu süreçte eskiyle olan bağınızı değiştirebilir ve tek başına hareket etmenin getirdiği heyecanı daha çok hissedebilirsiniz.

Haberin Devamı

Uzun vadeli düşünün

Burcunuzu 2008’den bu yana baskı altında tutan Pluton bu konumunu sürdürmekte. Pluton değişimi, güç savaşını ve gücü ortaya çıkarma arzusunu anlatır. Bu güç altında kendimizi yoğun bir baskı altında hissedebilir hatta tehdit altında bile bulabiliriz. Bu tehdit özellikle iş hayatında önemli değişimler yapmayı gerektirmekte. Eğer 5-9 Nisan tarihleri arasında doğmuş bir Koç iseniz, bu yıl Pluton’un anlattığı güçlü dönüşümü ve yenileyen enerjisini diğerlerine göre çok daha fazla deneyimleyebilirsiniz.

Tutulmalar neler getiriyor?

Bu yıl tutulmalar şubat ve ağustos aylarında gerçekleşecek. 11 Şubat’ta Aslan burcunda Ay tutulması size yaratıcılık, aşk ve çocuklarla ilgili konulara önemli bir vurgu ve farkındalık getiriyor. 26 Şubat’taki Güneş tutulması ise Balık burcunda güney düğüm yönünde olacak. Bu nedenle bu dönemde bazı elde olmayan koşullardan kaynaklanabilecek sıkıntılar, üzüntüler, hassasiyetler gündeme gelebilir. Olayları kendi akışına bırakmanız gerekebilir.

Haberin Devamı

7 Ağustos’taki kısmi Ay tutulması Saka burcunda gerçekleşmekte. Bu dönemde gelecek beklentileriniz ve arkadaşlıklarınız boyutunda güçlü bir farkındalık ve önemli duygusal sonuçlar var. 21 Ağustos’ta Aslan burcunda kuzey düğüm yönünde gerçekleşen Güneş tutulması aşk hayatınıza, yaratıcı konulara, çocuklarla ilgili gelişmelere büyük bir canlılık getirmekte. Bu süreçte yaratıcı konulara daha fazla zaman ayırabilirsiniz.

Merkür gerilemesi bu yıl hangi temaları getirmekte?

İletişim ve hareket gezegeni Merkür, 8 Ocak’a kadar geri harekette görülüyor. Merkür 10 Nisan-3 Mayıs arasında Boğa’da, 13 Ağustos-5 Eylül arasında Başak’ta, 3-23 Aralık arasında ise Yay burcunda geri gidiyor olacak. Bu dönemlerde iletişimde yavaşlamalar, organize olmakta zorlanma ya da teknik konularda sıkıntılar yaşanabilir. Merkür kararları, pazarlıkları ve anlaşmaları açıkladığı için bu dönemde verilen pek çok kararı yeniden gözden geçirmek gerekecektir. Bu nedenle Merkür geri giderken kendi hatalarımızı ve eksik yönlerimizi kapatmak ve düzeltmek için daha fazla şansa sahip olabiliriz.

8 Ocak’a kadar iş ve yolculuklarla ilgili konular, 10 Nisan-3 Mayıs arasında parasal işler, 13 Ağustos-5 Eylül arasında yatırımlar ve anlaşmalar, 3-23 Aralık arasında ise eğitim ve yolculuklarla ilgili konularda daha özenli ve sabırlı olmak gerekebilir.

İkili ilişkilerinizi  geliştirebilirsiniz

2017 size neler getirecek?

Sağlık

Bu yıl genel olarak sağlığınızı zorlayabilecek dönemler oldukça sınırlı. 6-9 Nisan doğumlu Koç’ların zorlayıcı Pluton transiti altında sağlıkla ilgili konulara daha fazla önem vermeleri gerekebilir. 28 Ocak-10 Mart arasında kazalara karşı daha dikkatli olmakta fayda var. 4 Haziran-20 Temmuz arasında da stres ve endişelerin yaratabileceği sıkıntılar olabilir.

Aşk, evlilik ve ilişkiler

Bu yıl Jüpiter’in 10 Ekim’e kadar evlilik evinden geçiyor olması, ilişkileriniz açısından son derece gelişmeye açık koşullar sunuyor. Bu dönemde yapacağınız evlilikler daha mutlu ve geliştirici olacaktır. Yakın ilişkilerinizde yeni şeyler öğrenmeye açıksınız. Yabancılarla ilişkiler de gündeme gelebilir. Ortaklıklar her açıdan hayatınıza çok şey katacağa benziyor.

Aşk ve ilişkiler gezegeni Venüs’ün 4 Mart-15 Nisan arasında geri harekette olacağını görüyoruz. Dolayısıyla bu dönemlerde aşkta zorlanmalar, gecikmeler, soru işaretleri gündeme gelebilir. Bu tarihler arasında evlenmemek daha yerinde bir karar olacaktır.

Bu yıl Venüs’ün burcunuzla uyumlu olduğu dönemlerde aşkta ve keyif veren konularda çok daha kolay mutlu olabilirsiniz. Bu dönemlerde tatiller, yolculuklar ve sosyal imkanlar da gündeme gelebilir. Bu dönemlerin 3 Şubat, 4 Mart, 28 Nisan, 6 Haziran, 26 Ağustos, 20 Eylül, 1-25 Aralık olduğu görülmekte.

Aynı zamanda 4 Haziran, 20 Temmuz, 22 Ekim ve 9 Aralık tarihlerinde evlilikte ve arkadaşlıklarda daha dengeli olmaya gayret etmelisiniz.

İş, para ve kariyer

Kariyer ve sorumlulukları açıklayan Satürn’ün neredeyse yıl boyunca burcunuzla son derece uyumlu bir açıda kalması, bu yıl iş hayatında geliştirici tecrübeler içinde olacağınızı gösteriyor. 20 Aralık 2017’ye kadar uzaklarla ilgili işler, uluslararası konular ve akademik uğraşlar açısından da somut sonuçlar elde edebilirsiniz.

28 Ocak’a kadar olan dönemde kontrol edemediğiniz koşullar sizi daha fazla uğraştırabilir. Bu dönemde aceleyle karar vermemeli, kendinizi riske atmamalısınız.

28 Ocak-9 Mart arasında Mars burcunuzda ilerlerken çok hızlı ilerlemeler yapabilirsiniz. Bu dönemde iradenizi güçlü bir şekilde kullanabilir ve başlangıçlar içinde olabilirsiniz.

10 Mart-20 Nisan arasında fazladan harcamalara özellikle dikkat etmelisiniz. Bu dönemde kontrolsüz harcamalar ya da yatırımlar olabilir. İşe ait konulara önem vermekle birlikte, parasal alanda bazı huzursuzluklar ve sarfiyatlar söz konusu.

21 Nisan-3 Haziran arasında çok sayıda ziyaret, görüşme ve anlaşmalarla ilgili konular dikkat çekiyor. Bu dönemde düşüncelerinizi daha hızlı oluşturabileceksiniz. Sözlerinizde daha sakin ve yapıcı olmaya odaklanmalısınız.

4 Haziran-19 Temmuz arası iş hayatınız açısından dip noktası olabilir. Bu dönemde işte kendinizi ortaya koymanız, sesinizi duyurmanız zorlaşabilir. Ancak gayrimenkullerle, toprakla ilgili uğraşlar gündeme gelebilir.

20 Temmuz-4 Eylül arasında girişimci davranmanız kolay olacak. Bu dönemde yaratıcı alanda, risk alabileceğiniz işlerde daha cesur ve atak olabilirsiniz. Spekülatif konular da önem kazanabilir.

5 Eylül-21 Ekim arasında çok çalışma ve iyi organize olma gereği var. Böyle bir dönemde altınızda çalışan kişilere, düzen ve organizasyon konularına özellikle dikkat etmelisiniz. Yorucu, uğraştırı koşullar gündeme gelebilir.

22 Ekim-8 Aralık döneminde yeni gelişmeler ve değerlendirmeler içindesiniz. Bugünlerde ortaklı konularda daha atak olmak durumundasınız ancak karşıtlıklıklara ve davalara da dikkat etmek gerekebilir.

9 Aralık sonrasında ortaklı işlerde, finansal konularda daha soğukkanlı olmaya bakın. Bu dönemde miras, borç alacak işleri, yatırımlara yönelik adımlarınız daha çok gündeme gelebilir.

Yükselen burcunuza göre 2017

Yükselen Koç: Burcunuzun yıllık öngörümlerini dikkatle okuyunuz. Özellikle meslek alanında dikkat çekici gelişmeler söz konusu. Yıl sonu geldiğinde sorumluluklarda artış ya da sizi sıkıştırabilecek koşullar gündeme gelebilir. Sonbahara kadar kariyerinizdeki fırsatları daha iyi kullanmalısınız. 28 Ocak-10 Mart arasında çok daha cesur davranabilirsiniz. 5 Eylül-22 Ekim arasında çalışma hayatınıza, düzeninize ve sağlığınıza daha çok önem vermeniz gerekebilir. Bu yıl meslekte yeni bir yön arayışı söz konusu.

İkili ilişkilerinizi  geliştirebilirsiniz

Yükselen Boğa: Bu yıl borç alacak konularında ve ortaklaşa konularda yükümlülükler devam etmekle birlikte, 20 Aralık 2017 sonrasında daha istikrarlı koşullar başlayacak. Sonbahar aylarında iş hayatında ilerleme fırsatları yükselmekte. Yılın ilk yarısında çalışma ortamında kendinizi geliştirmek durumundasınız. 10 Mart-21 Nisan arasında Mars yükselen burcunuzda ilerlerken hareketsiz kalmayacak, öne çıkmak zorunda olacaksınız.

Yükselen İkizler: 2017 kariyer hayatınızda ilerlemenin devam ettiği ve yeni hedeflerin öne çıkacağı bir yıla benziyor. Ortaklıkların getirdiği sorumlulukları önemsemelisiniz. Aşk hayatınız daha ciddi bir boyut kazanırken, bir evlilik düşünebilirsiniz. Sonbahara kadar mutluluk getiren olaylar söz konusu olabilir. 21 Nisan-4 Haziran arasında hedeflerinizde çok daha mücadeleci olabilirsiniz. Kariyer alanında 20 Aralık’tan sonra finansal yükümlülüklerde artışlar olabilir.

Yükselen Yengeç: Bu yıl iş ve çalışma koşullarınıza yükler getirmeye devam ediyor. İş hayatınızda iyi bir toparlanma içindesiniz. Bu yıl sonbahar aylarına kadar aileden, mülklerle ilgili konularda destek ve fırsatlar var. 10 Ekim sonrasında aşk hayatınızda çok daha hareketli bir dönem başlayabilir. 20 Aralık 2017 sonrasında kariyerinizde çok önemli bir dönem başlıyor. 4 Haziran-20 Temmuz arasında son derece atılımcı olabileceğiniz günlerdesiniz.

Yükselen Aslan: Bu yıl genel olarak istikrarlı bir ilerleme getiren koşullar sunuyor. 20 Aralık 2017’ye kadar fırsatları çok iyi değerlendirmeye bakın. Yılın ilk yarısında akıcı koşullar söz konusu. Sosyal alanda ve eğitsel konularda çok yol alabilirsiniz. Bu yıl çocuklarla ilgili sorumluluklar var. Sonbahar aylarıyla birlikte işte altınızda çalışanlarla ilgili konulara daha fazla dikkat etmeniz gerekebilir. Aynı zamanda evde hareketlenme, topraktan gelen kazançlar söz konusu olabilir.

Yükselen Başak: Genel olarak kariyerinizdeki arayışların sonuçlar vereceği bir dönemdesiniz. Bu dönemde ailenize yönelik bazı sorumluluklar ve kısıtlamalar içinde olabilirsiniz. Neyse ki 20 Aralık 2017’den itibaren sevdiğiniz işi yapabileceğiniz koşullar geliyor. Bu yıl sonbahara kadar işte ortaklıklardan gelebilecek fırsatlar var. 10 Ekim sonrasında zihinsel açıdan daha etkin ve araştırmacı olabilirsiniz. 21 Nisan-4 Haziran arasında işte mücadele getirirken, 5 Eylül-22 Ekim arasında çok daha kararlı davranabilirsiniz.

Yükselen Terazi: Bu yıl son derece şanslısınız zira yükselen burcunuzda ilerleyen Jüpiter 10 Ekim’e kadar sizi fırsatlara daha açık kılıyor. Atılımcı davranarak kendinizi geliştirmeye bakmalısınız. Bu dönemde eğitimde ve zihinsel alanda zor görevleri çok daha iyi başarabilirsiniz. Ancak 20 Aralık 2017’den sonra kariyerinizde ve yerleşiminize ait konular içinde önemli sorumluluklar başlıyor. Ailenize daha çok odaklanabilirsiniz.

Yükselen Akrep: Sonbaharla birlikte şans ve gelişme olanakları artıyor. 10 Ekim’de burcunuza ilerleyecek olan Jüpiter her açıdan ilerlemeye işaret etmekte. Bu süreçte yeteneklerinizi çok daha iyi değerlendirmeye başlayabilirsiniz. Bu yıl iş hayatında kazançlarınızı daha iyi hale getirmek için daha gerçekçi ve ciddi düşünceler içindesiniz. 20 Temmuz-5 Eylül arasında daha fazla test ve mücadele altında olabilirsiniz.

Yükselen Yay: 2017’de Satürn burcunuzdaki yolculuğunu tamamlayacak. 20 Aralık 2017’ye kadar sizinle beraber olması bu yıl kendinizi yeniden yapılandırma, sorumluluk alma yönünde önemli fırsatlar getirmekte. Bu yıl sosyal alanda daha hevesli ve canlı olabilirsiniz. Gruplar ve sosyal çalışmalar size yeni beklentiler getirmekte. 21 Nisan sonrasında iş hayatında yeni adımlar ve ilerlemeler mümkün.

Yükselen Oğlak: 2017 kariyer alanında ve ilişkiler cephesinde daha olumlu görünümler sunmakta. 28 Ocak-10 Mart arasında iş açısından düşük bir dönemdesiniz. Ancak 4 Haziran sonrasında hareketlenme hızlanıyor olacak. Bu süreçte yükselen burcunuzda ilerleyen Pluton sizi daha ve kararlı kılmakta ancak sağlığınıza da özen göstermelisiniz.

Yükselen Saka: Yaratıcı alanda kendinizi çok iyi ifade edebilir, yabancılardan fayda görebilirsiniz. Eğitimden ve yolculuklardan gelen güzel imkanlar söz konusu. Bununla birlikte, 20 Aralık 2017 sonrasında hayat yolunuzda bazı belirsizlikler ve yeniden yapılanma gereği doğacak. Bu yıl 21 Nisan-4 Haziran arasında aşkta ve eğlenceli konularda çok daha canlısınız.

Yükselen Balık: Bu yıl geçen yıl olduğu gibi önemli yükler altındasınız, dolasıyla daha ciddi düşünceler içinde olabilirsiniz. Hayal kurmak yerine yaşadıklarınızdan dersler çıkarabilirsiniz. Bu yıl 10 Ekim’e kadar ortaklı kazançlar, mirasla ilgili gelişmeler de söz konusu olabilir. Uzaklar, yabancılar ve eğitimle ilgili daha geniş olanaklar elde etmeye başlayabilirsiniz.

Yükselen burcunuzu bulun

İkili ilişkilerinizi  geliştirebilirsiniz

İkili ilişkilerinizi  geliştirebilirsiniz

YARIN: BOĞA BURCU