R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Hayattan keyif alabileceğiniz imkânlar, yolculuklar, keyifli tatiller ve aşk hayatınızı hareketlendirebilecek olanaklar artıyor. Hayata daha pozitif bakabileceksiniz. Yıl sonuna doğru rahatlamalar söz konusu olacak

Kuşkusuz bu yıl sizi en çok ilgilendiren transit Satürn’ün karşıt burcunuz Yay’da ilerliyor olması. Satürn bekleten, olgunlaştıran, sınırlayan bir gezegendir. Etkisi altında olanları önemli testlere tabi tutar. 2018’e kadar olan dönemde Satürn size daha fazla ciddiyet, ilişkiler yoluyla sorumluluk ve ortaklı konularda önemli deneyimler getiriyor. Bu süreçte kendinizi daha gerçekçi tanımlamak durumundasınız. Evlilik ve iş ortaklıklarında sorumluluklar artıyor olabilir. Ancak bir yandan da özellikle İkizler burcunda doğanlar açısından istekler yönünde bazı beklemeler, yavaşlamalar ve hatta engeller gündeme gelebilir. Yükselen burcu İkizler olanlar ise iş hayatında daha sorumlu ve gerçekçi bir sürece girdiler.

Haberin Devamı

Hayallere kapılmayın

Eğer 30 Mayıs-12 Haziran arasında doğmuş bir İkizler ise Satürn’ün olgunlaştıran, test eden, bekleten etkilerini daha fazla görebilirsiniz. Özellikle 30-31 Mayıs ve 5-7 Haziran doğumlular Satürn transitinin sınavlarına dikkat etmeliler, sağlık ve iş konularına özen göstermeliler. Satürn’ün kısıtlayan teması yavaşlatan bir etki getirmekle birlikte, bu süreçte karşınızdakilerden çok şey öğrenebilirsiniz. Fazla hayalci olduğunuz konularda ayaklarınızı yere basmalısınız. Belirli tarihler arasında doğanlar, örneğin 28 Mayıs-2 Haziran doğumlular Neptün’ün de kare açısı altında kaldıkları için, bu dönemde gerçeklerle karşılaşmakta zorlanabilir ve hayallerin etkisinde kalarak önemli hatalara, yanlış değerlendirmelere düşebilirler. Dolayısıyla bu yıl kariyerde ve iş hayatında, genel olarak tüm beklentilerde daha gerçekçi hedefler kurmak ve aşırı hayallere kapılmamak, yanlışlıklara yol açmamak gerekiyor.

Bu dönemde kariyer evinizde ilerleyen Neptün iş ve çalışma hayatınıza değişik fikirler ve ilginçlikler getirmekle birlikte, dağılma ve belirsizliklerde getirmekte. Eğer 28 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında doğmuşsanız, yüksek beklentiler yerine daha temkinli bir tutum içinde olmalısınız.

Haberin Devamı

Yeni imkânlar

Kariyer ve mesleki konularda bazı gecikmeler ve dağınıklıklar olsa da, bu yıl size destek veren transitler de var. Sonbaharda 9 Eylül’den sonraki dönemde de, aşk ve yaratıcılık getiren, sizi daha mutlu edecek deneyimlere açıksınız. Bu dönemde çocuklarla ilgili olumlu haberler ve aşk hayatınızı hareketlendirebilecek olanaklar artıyor. Hayata daha pozitif bakabileceksiniz. Böylece yılın sonuna doğru sizi kısıtlayan ve bekleten koşullarda da rahatlamalar söz konusu olacak. Diğer yandan 2010’dan beri Koç burcunda ilerleyen Uranüs de ani değişiklikler karşısında yeniliklere kolayca uyum sağlayabileceğinizi anlatmakta. Uranüs özgürleştiren koşullar getirir. Bu süreçte gelecek yönünde yeni planlar ve heyecanlar içindesiniz.

Aşk, evlilik ve ilişkiler

2016’da ev ve ailevi konulara yönelik güçlü destekler var. Bu dönemde evde daha hareketli ve mutlu olabilirsiniz. Ayrıca 9 Eylül sonrasında aşkta olumlu gelişmeler, daha pozitif koşullar bekleyebilirsiniz. Bu tarihten itibaren Jüpiter’in aşk ve yaratıcılık evine girmesiyle birlikte, hayatınız daha keyifli olabilir. Özellikle ilişkilerden, evlilik ve çocuklardan yana çok güzel işaretler var. Hayatınıza mutluluk getirecek şanslar içindesiniz.
Bu yıl ayrıca 17 Şubat-12 Mart arasında uzakları, yolculukları içine alan, 24 Mayıs-17 Haziran arasında kişisel mutluluğunuzu arttıran, 30 Ağustos-23 Eylül arasında aşkta sizi şanslı kılan gelişmeler bekleyebilirsiniz.
18 Ekim-12 Kasım arasında evlilik ve ilişkileriniz açısından olumlu koşullar var. Ancak 23 Ocak-17 Şubat, 30 Nisan-24 Mayıs ve 23 Eylül-18 Ekim tarihleri arasında aşk hayatında kararsızlıklar, huzursuzluklar olabilir.
Sağlık
Bu yıl sağlığınıza belirli dönemlerde daha fazla dikkat etmeniz gerekebilir. Satürn’ün karşıt açısı kişisel enerji ve canlılığınızı zaman zaman kısıtlayabilir. Özellikle yılın ilk yarısında bedensel konularda daha dikkatli olmalısınız. 3 Ocak-6 Mart, 27 Mayıs-2 Ağustos sağlığınıza özen göstermeniz gereken bir dönem olabilir. Aynı zamanda 27 Eylül-9 Kasım arasında da operasyonel konular gündeme gelebilir.
İş, para ve kariyer
Yükselen burcu İkizler olanlar için bu dönemde daha fazla sorumluluk alarak yükselme ve ilerleme söz konusu. Ciddi işbirlikleri ve ortaklıklar geliştirmek için uygun koşullar var. Ancak İkizler burcunda doğanlar açısından kariyer yönünde bazı beklemeler, sabırlı olmayı gerektiren koşullar olabilir. Özellikle de 2016’nın ilk yarısında daha temkinli ve sakin olmak gerekebilir.
Bu yıl topraktan, gayrimenkullerden gelen imkânlara odaklanmakta fayda var. Bu dönemde ailenizden de önemli destekler alabilirsiniz. Evde meşguliyet de artabilir. Sonbaharda ise spekülatif imkânlar, yaratıcı alanda daha rahat ilerleme ve keyif getirecek koşullar yer alıyor. Dolayısıyla, yılın son aylarında sizi bekleten durumlardan da uzaklaşmış olacaksınız. Yıl boyunca aşağıdaki dönemlere de dikkat ediniz:
3 Ocak-6 Mart arasında yorucu çalışmalar ve iş ortamınızı ilgilendiren değişiklikler olabilir. Bu tarihlerde daha sizinle beraber ya da altınızda çalışan kişilere daha dikkatli yaklaşmalısınız.
6 Mart-27 Mayıs arasında yeni projeler ve ilerlemeler var ancak bir yandan da tam oturmayan koşullar yaşanabilir. Bu dönemde ilişkiler, ortaklıklar daha hassas bir süreçte olabilir.
27 Mayıs-2 Ağustos arasında eksikleri tamamlamak, düzen ve organizasyon işlerine özellikle dikkat etmek gerekebilir. Bu oldukça yorucu bir süreç olabilir.
2 Ağustos-27 Eylül arasında eksik kalan işlerin tamamlanması, yeniden hızlanma ve ortaklıklar alanında değişiklikler, kimi zaman karşıtlık yaratabilecek koşullar öne çıkıyor.
27 Eylül-9 Kasım arasında iş hayatında özellikle finansal konular, miras, borç alacak gibi işler için daha gayretli ve hırslı olabileceğiniz bir dönemdesiniz. Kendi payınıza düşen işleri, kurumsal konuları ciddiye alacaksınız.
9 Kasım-19 Aralık arası kendinizi geliştirebileceğiniz olanaklar, yabancılarla ilgili işler, uzaklar ya da medyaya yönelik konularda daha fazla çaba gerektirebilir.
19 Aralık sonrasında mesleki alanda çok şey yapabilirsiniz. Ancak daha organize davranmak ve detaylara da önem vermek gerekiyor. Bu dönemde sizi duygusal açıdan yıpratabilecek tecrübelere dikkat etmelisiniz.
Merkür geri giderken neler getirecek?
İletişim ve marifetin gezegeni Merkür bu yıl özellikle toprak elementinde geri hareket edecek. Toprak elementi maddi konular, pratik olmak gereği, eldeki işlere şekil verme ve somutlaştırmayla yakından ilgili olduğu için Merkür’ün gerileyeceği dönemlerde iş konularına, parasal gelişmelere ve anlaşmalara daha dikkatli yaklaşmak gerekebilir. Diğer yandan Merkür geri giderken düşüncelerimizi gözden geçirmek, düzeltmeler yapmak, hataları bulmak daha kolaydır ve bu doğru bir tercih olabilir. Bu dönemlerde bizi daha önceden meşgul etmiş şeylerin çözümlerini de keşfedebiliriz. Bu yıl Merkür’ün önce Saka burcunda ardından Oğlak burcunda gerileyeceği 5-26 Ocak, Boğa burcunda gerileyeceği 28 Nisan-22 Mayıs ve Başak burcunda gerileyeceği 30 Ağustos-22 Eylül arasında yukarıda sözü edilen konulara daha fazla dikkat edelim. Özellikle, 5-26 Ocak döneminde, finansal konularda değişiklikler, 28 Nisan-22 Mayıs döneminde, parasal konularda, 30 Ağustos-22 Eylül döneminde, eve ait uğraşlarda tekrarlar gündeme gelebilir.
Tutulmalar ne getiriyor?
2016’da Güneş tutulmaları Balık/Başak ekseninde gerçekleşiyor. 9 Mart’taki tutulma kariyer alanına, statü ve tanınırlığınıza, ününüze bazı karmaşalar, belirsizlikler getirebilir. Bu dönemde hedefleriniz ve kariyeriniz yönünde sizi etki altında bırakan koşullarla karşılaşabilirsiniz. Daha sorumlu ve dikkatli olmalısınız. Bu tutulma özellikle 21 Şubat’tan itibaren etkilerini göstermeye başlayabilir. Bu arada 23 Mart’taki ay tutulması aşk hayatınıza ve çocuklarla ilgili konulara duygusal bir vurgu getirmekte.
1 Eylül’deki Güneş tutulması ise özellikle ev ve ailevi konularda, yerleşim alanında daha yapıcı değişikliklerin öne çıkacağı koşullara işaret etmekte. Bu tutulma ailevi işlerle ilgili konularda daha verimli ve geliştirici olanaklar sunabilir.
İKİZLER
Yükselen burcunuza göre 2016
Yükselen Koç: İlişkilerinizi iyi yönetmeye bakın. Bu yıl iş ve çalışma hayatınıza fazlasıyla zaman ayırmak durumundasınız. Ancak sonbahar daha verimli sonuçlar aldığınız bir dönem olacak. İş hayatında baharda bazı aksamalar ve yabancılarla ya da medyayla ilgili konularda gecikmeler, pürüzler yaşanabilir.
Yükselen Boğa: Başkalarının düşüncelerinden yararlanmaya bakın. Bu yıl finansal konularda, kredilerle ilgili işlerde yükleriniz artmakta. Tam olarak kontrol edemediğiniz koşullar, özellikle yabancılarla ilgili sıkıntılar gündeme gelebilir. Aşk hayatında ise mutlu olabileceğiniz pek çok tecrübe söz konusu. Aşkta ve arkadaşlıklarda 5-30 Ağustos arasını iyi değerlendirmeye bakmalısınız.
Yükselen İkizler: Burcunuzun yıllık öngörümlerini dikkatle okuyunuz. Bu yıl size kariyer alanında ilerleme ve yeni sorumluluklar getirmekte. Uzun bir süredir hazırlandığınız konularda daha fazla tanınma ve muhatap alınma şansınız var. Aynı zamanda ilişkilerinize ve evlilik hayatına da ciddi bakmak durumundasınız. Bu yıl evlilik ve iş arasındaki dengeyi iyi kurmaya bakmalısınız. Yılın ilk yarısında evlilikte ve ortaklı konularda problemler yaşabilir. Bazı düşmanlıklar da olası.
Yükselen Yengeç: Yılın ilk yarısında eğitsel uğraşlar ön planda. Bu yıl zihinsel uğraşlar, iş ortamında sürekli meşgul eden durumlarla oldukça yoğun geçecek. Planlamaya önem vermelisiniz. İş ortamında düzeltilmesi, üzerine gidilmesi gereken çok şey var. Özellikle yılın ilk yarısında, özellikle Mars’ın geri gideceği 17 Nisan-30 Haziran arasında çok sabırlı olmalısınız.
Yükselen Aslan: Yeteneklerinizi daha iyi ifade edebileceğiniz bir yıldasınız. Bu yıl sorumluluk almakta çekinmeyeceksiniz. Sevdiğiniz bir konuya çok iyi konsantre olabilirsiniz. Ancak iş ve keyifler arasında uygun bir denge kurmaya bakmalısınız. Aynı zamanda çocuklarla ilgili konular daha fazla sorumluluk gerektirebilir. Y
Yükselen Başak: Bu yıl şansınızı iyi kullanın. Bu yıl 9 Eylül’e kadar yükselen burcunuzda ilerleyen Jüpiter size yenilenme ve yeteneklerinizi daha iyi değerlendirme fırsatı getirmekte. Kişisel alanda pek çok değişiklik yapabilirsiniz. Kendinize güveniniz artıyor. Ev ve yerleşime yönelik konular, ailevi işler daha fazla sorumluluk getirmekte. Bu süreçte iş hayatında sonlanmalar ve gelecek yönünde planlar söz konusu. Özellikle 17 Nisan-30 Haziran tarihleri arasında daha dikkatli olmalı, eve yönelik güvenlik konularına özen göstermelisiniz. Sonbaharda iş hayatında daha verimli sonuçlar elde edebilirsiniz. Aşkta ve arkadaşlıklarda 23 Ocak-17 Şubat, 30 Nisan-24 Mayıs, 5-30 Ağustos ve 12 Kasım-7 Aralık arasında güzel zamanlar var.
Yükselen Terazi: Yıl boyunca çok hareket ve iletişim var. Bu yıl kendinizi geliştirmek yönünde yapıcı imkânlar var. Özellikle eğitim alanında ve yakın çevrenizle ilişkilerinizde kendiniz daha gerçekçi ifade etmek için çaba sarf edebilirsiniz. Zihinsel uğraşlar, yabancılarla ilişkiler de öğretici olabilir. Ancak yılın ilk yarısında ziyaretler daha uğraştırıcı olabilir.
Yükselen Akrep: Bu yıl yeteneklerinize odaklısınız. Son yıllarda aldığınız yeni sorumluluklardan sonra bu dönemde iş hayatınızı ve parasal durumunuzu daha sağlam ve gerçekçi hale getirebilirsiniz. Bu dönemde gruplar, arkadaşlar ve size destek verebilecek kişilerden önemli fırsatlar geliyor. Ancak yılın ilk yarısında, özellikle 17 Nisan-30 Haziran arasında iş hayatında ve harcamalarınızla ilgili konularda daha dengeli ve kontrollü olmaya bakın.
Yükselen Yay: Yılın ikinci yarısı daha olumlu şartlar getirmekte. Sorumluluk ve sınırlamalar gezegeni Satürn’ün yükselen burcunuzda ilerlemesi daha fazla ciddiyet ve gerçekçilik getirmekte. Bu dönemde ilişkilerinize daha ciddi sınırlar çizebilir ve hayata bakışınızda olgunlaşabilirsiniz. Bedensel konulara, sağlığınıza daha çok özen göstereceksiniz. Ancak yılın ilk yarısında, özellikle Mars’ın gerileyeceği 17 Nisan-30 Haziran döneminde daha temkinli olmalısınız.
Yükselen oğlak: Bu yıl alacağınız risklere dikkat etmelisiniz. Bu dönemde, kariyerinizi ve iş hayatınızı etkileyen gelişmeler üzerinde çok söz sahibi olamayabilirsiniz. Geçen yıldan bu yana kontrol dışı durumlar ve dengesizlikler var. Özellikle yılın ilk yarısında gizli düşmanlıklara ya da düşünmeden girebileceğiniz riskli durumlara dikkat ediniz. Bu yıl şans size daha çok medyayla ilgili konulardan, yeni şeyler öğrenmekten ve yabancılardan gelebilir. Enerjinizi dağıtmamalısınız.
Yükselen saka: Yılın ikinci yarısında daha olumlu imkânlar var. Son yılların getirdiği ağır yüklerden sonra bu dönemde hayata daha iyimser bakabilirsiniz. Gruplar, sosyal çalışmalar gelecek hedefleriniz içinde önemli bir yer tutmakta. Ancak yılın ilk yarısında gelecek plan ve beklentilerinizi yenilemeniz gereken bazı pürüzler de olabilir. Özellikle 17 Nisan-30 Haziran arasında önemli risklere dikkat etmelisiniz. Bu yıl miras, borç alacak gibi uğraşlar sizi zihinsel yönden meşgul edebilir. 9
Yükselen balık: Oldukça inişli çıkışlı bir yıldasınız. Bu yıl iş hayatında önemli sorumluluklar ve dikkat çeken yükler var. Mesleki alanda daha gerçekçi olmanız gerekiyor. Aynı zamanda başkalarından gelen imkânlar ve önemli işbirlikleri de mümkün. Ancak yılın ilk döneminde, özellikle de 17 Nisan-30 Haziran döneminde iş hayatında sıkı bir mücadele var. Risklerden kaçınmalısınız. Sonbaharda ortaklı konular, ya da eşinizin, ortağınızın maddi imkânlarından daha iyi yararlanabileceğiniz imkânlar bulabilirsiniz.
İKİZLER