R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Plüton, hayata bakış açınız, görüşleriniz ve yabancılarla, uzaklarla ilgili konularda sizi daha güçlü ve mücadeleci kılıyor. Kendinizi geliştirmeye açıksınız. İş ortamında değişiklikler ve çeşitli fırsatlar olabilir

Bu yıl şans ve gelişme gezegeni Jüpiter 9 Eylül’e kadar burcunuzla uyumlu kalarak daha keyifli ve yaratıcı olabileceğiniz imkânlara işaret ediyor. Jüpiter’in bu transiti altında gerek sevdiğiniz konularda, işte gerekse kendinizi yaratıcı ve özgür hissettiğiniz alanlarda daha kolay mutlu olabilirsiniz. Yılın ilk yarısında aşkta, güzel ve keyifli uğraşlar içinde, çocuklarla ilgili konularda mutluluklar var. Ödüller alabilir, sizi daha yaratıcı kılan imkânları değerlendirebilirsiniz. Bu süreçte yolculuklar, yabancılarla ilgili konular, hayatınıza canlı bir hareketlilik getiren koşullar içindesiniz.
Krizler yaşanabilir
9 Eylül sonrasında ise Jüpiter bu kez iş ve çalışma konularınızı anlatan alana yerleşeceği için, sonbahardan itibaren daha fazla işe odaklı olabilirsiniz. İş ortamında değişiklikler, eğitim ve geliştirici fırsatlar olabilir. Ancak bu tarih sonrasında zaman alan uğraşlar ve özellikle ortaklaşa konularda, ilişkilerinizde dikkat edilmesi gereken bazı tecrübeler gündeme gelebilir.
Sorumlulukları ve sınırlamaları anlatan Satürn ise bu dönemde, 2018’e kadar Yay burcunda ilerliyor. Satürn bu süreçte size finansal alanda daha fazla sorumluluk getirmekte. Ortaklı konular içinde yükleriniz artıyor olabilir. Eşinizin ya da iş hayatında ortağınızın mali konularına daha dikkatli bakmanız gerekmekte. Uzun vadeli krediler, bank ve borçlarla ilgili konular gündeminizi yakın etkiliyor olabilir. Yabancılarla ilgili konuların, uzaklarla ilgili işlerin bağlayıcı olabileceği bir süreçten geçmektesiniz. Dolayısıyla iş hayatınızla ilgili ya da ortaklaşa konularla alakalı bazı krizler, endişeler gündeme gelebilir. Özellikle de 17 Nisan-30 Haziran arasında bu konularda aksamalar, terslikler, beklemeler gündeme gelebilir. Bu tarihlerde daha esnek ve sakin olmaya bakmalısınız.
Güçlü ve mücadeleci
2008’den bu yana Oğlak burcunda ilerleyen Plüton sizi bu süreçte hayata bakış açınız, görüşleriniz ve yabancılarla, uzaklarla ilgili konularda daha güçlü ve mücadeleci kılıyor. Yabancılarla ilgili konular, akademik uğraşlar, içerisinde medyanın olduğu alanlar içinde kendinizi geliştirmeye açıksınız. Eğer 4-8 Mayıs tarihleri arasında doğmuşsanız, güçlü kişilerle temas kurmak, büyük planlar yapmak konusunda daha şanslısınız. Bu tarihler arasında doğanlar mesleki alanda ya da kendi düşüncelerini aktarabildikleri alanlarda güçlü kişilerle temas edebilirler, gücün neden olabileceği durumlara da açık hale gelebilirler.
Neptün ise 2011’den bu yana Balık burcunda ilerlerken, burcunuzla uyumlu bir açıda duruyor. Bu süreçte Neptün size akışta kalma, kabullenme, daha yaratıcı ve idealist hareketler içinde bulunmak konusunda tecrübeler getirmekte. Bu tecrübeler zorlayıcı olmamakla birlikte, sizin hassasiyetinizi ve hayal gücünüzü artırmakta. Özellikle 27 Nisan-2 Mayıs tarihleri arasında doğmuşsanız, Neptün’ün getirdiği insancıl ve fedakar temaları, sosyal yardımlaşma konularını ya da en azından yaratıcı alanda kullanabileceğiniz hassasiyetlerinizi daha kolay kullanabilirsiniz.
Tutulmalar ne getiriyor?
2016’da Güneş tutulmaları Balık/Başak ekseninde gerçekleşiyor. 9 Mart’taki tutulma gelecekle ilgili beklentilerinize bazı karmaşalar, belirsizlikler getirebilir. Bu dönemde arkadaşlıklar ve gruplar içinde sizi etki altında bırakan koşullarla karşılaşabilirsiniz. Daha mantıklı ve objektif kalmalısınız. Bu tutulma özellikle 21 Şubat’tan itibaren etkilerini göstermeye başlayabilir. Bu arada 23 Mart’taki Ay tutulması iş ve çalışma koşullarına duygusal bir vurgu getirmekte. 1 Eylül’deki Güneş tutulması ise daha yaratıcı ve
iş açısından çalışkan olabileceğiniz,
iş hayatınızla değişikliklerin öne çıkacağı koşullara işaret etmekte. Bu tutulma size çocuklarla, aşk ve yaratıcılık konularında daha verimli ve geliştirici olanaklar sunabilir. Tutulmanın etkilerini 16 Ağustos’tan itibaren görmeye başlayabilirsiniz.
16 Eylül’deki Ay tutulması ise gelecekle ilgili beklentilerinizi ve içinde bulunduğunuz grupları daha fazla dalgalandırabilir.
Aşk, evlilik ve ilişkiler
Bu yıl aşk hayatınız açısından son derece destekleyici koşullar söz konusu. 9 Eylül’e kadar Başak burcunda ilerleyen Jüpiter sevgi ilişkilerinize, çocuklarla ilgili alana gelişme ve bol şans getirmekte. Jüpiter’in bu transiti bir çocuğun doğumu ve mutlu eden olaylar anlamına geliyor. Sevdiklerinizle daha keyifli zamanlar içinde olabileceğiniz günlerdesiniz. Aşırı eleştirel olmadığınız sürece aşkta mutlu olmak zor değil. 2016’nın belirli dönemlerinde aşk daha kolay akabilir. Bu dönemler 23 Ocak-17 Şubat, özellikle 30 Nisan-24 Mayıs, 5-30 Ağustos ve 12 Kasım-7 Aralık arasında yer alıyor.
Bununla birlikte, 17 Şubat-12 Mart, 5-30 Nisan, 18 Ekim-12 Kasım arasında ilişkilerinizde kontrol etmekte zorlandığınız koşullarla karşılaşabilirsiniz.
Sağlık
Genel olarak 9 Eylül’e kadar Jüpiter’in olumlu açısı altındasınız. Ancak bu yıl 6 Mart-27 Mayıs ve 2 Ağustos-27 Eylül arasında sağlığınıza daha çok özen göstermelisiniz. Bu tarihler arasında kimi zaman endişe yaratan koşullar, risk içeren durumlar ortaya çıkabilir. 9 Eylül sonrasında ise çalışma hayatınızdaki koşullar hareketlenebileceği için, kendinize de zaman ayırmayı, gevşemeyi unutmamalısınız.
İş, para ve kariyer
Bu yıl iş konusunda en çok önem vermeniz gereken konular finansal ilişkiler ve ortaklıklar alanında görülmekte. Satürn transiti yatırımlar ve ortaklı işler alanında bazı kısıtlamalara, yüklere, hatta kimi zaman kriz çıkarabilecek koşullara işaret etmekte. Neyse ki yılın ilk yarısında Jüpiter’in olumlu açısı altında daha fazla korunuyorsunuz. Ayrıca 9 Eylül’e kadar olan dönemde yaratıcı ve daha eğlenceli işler, keyif alarak yaptığınız işler dikkat çekmekte. Bu süreçte aşağıdaki dönemlere dikkat etmenizde fayda var:
3 Ocak-6 Mart arasında ortaklıklar, karşıtlık yaratan gelişmeler, görüşmeler açısından daha yorucu koşullar var. Tek başına karar vermeniz zor olabilir.
6 Mart-27 Mayıs arasında finansal konularda, içinde yabancıların olduğu koşullarda daha sakin ve dengeli olmaya bakmalısınız. Bu dönemde harcamalar artarken, riskli yatırımlar da söz konusu olabilir. Endişelerinizi iyi yönetmeye çalışmalısınız.
27 Mayıs-2 Ağustos arasında daha önce başlamış ve geçmişten kaynaklanan ortaklı durumları, anlaşmaları gözden geçirmeniz gerekebilir. 30 Haziran’dan sonra bu görüşme ve anlaşmaları yeniden ele alabilirsiniz.
2 Ağustos-27 Eylül arasında finansal alanda, eşinizin ya da ortağınızın konuları içerisinde yeni düzenlemeler, miras, borç alacaklarla ilgili işler yeniden düzene girebilir.
27 Eylül-9 Kasım arasında iş hayatında daha hızlı ilerleme ve gücünüzü ortaya koyma imkânı var. Bu dönemde uzaklarla, yabancılarla ilgili konularda daha atak ve mücadeleci olabilirsiniz. Ayrıca medyaya ya da akademik konulara ilişkin uğraşlar da öne çıkabilir.
9 Kasım-19 Aralık arasında mesleki alanda hırslarınızı ortaya koyabileceğiniz, oldukça mücadeleci bir dönem yer alıyor. Eğer iyi hazırlanmış ve planlı hareket etmişseniz, bu dönemde başarıya çok daha yakınsınız. İş hayatında rekabet ve mücadele yüksek ve siz de çok şey yapabilirsiniz.
19 Aralık’tan sonra enerjinizi daha çok sosyal konulara, gruplara ve gelecekle ilgili beklentilerinize odaklayabilirsiniz.
Merkür geri giderken neler getirecek?
İletişim ve marifetin gezegeni Merkür bu yıl özellikle toprak elementinde geri hareket edecek. Toprak elementi maddi konular, pratik olmak gereği, eldeki işlere şekil verme ve somutlaştırma ile yakından ilgili olduğu için Merkür’ün gerileyeceği dönemlerde iş konularına, parasal gelişmelere ve anlaşmalara daha dikkatli yaklaşmak gerekebilir. Diğer yandan Merkür geri giderken düşüncelerimizi gözden geçirmek, düzeltmeler yapmak, hataları bulmak daha kolaydır ve bu doğru bir tercih olabilir. Bu dönemlerde bizi daha önceden meşgul etmiş şeylerin çözümlerini de keşfedebiliriz.
Bu yıl Merkür’ün önce Saka burcunda ardından Oğlak burcunda gerileyeceği 5-26 Ocak, Boğa burcunda gerileyeceği 28 Nisan-22 Mayıs ve Başak burcunda gerileyeceği 30 Ağustos-22 Eylül tarihleri arasında yukarıda sözü edilen konulara daha fazla dikkat edelim. Özellikle, 5-26 Ocak döneminde, uzaklarla, yolculuklar ve yabancılarla ilgili değişiklikler, 28 Nisan-22 Mayıs döneminde kişisel girişimler, projeler sık gündeme gelebilir.
Kendinize güvenin-BOĞA
Yükselen burcunuza göre 2016
Yükselen Koç: İş hayatında 27 Eylül-9 Kasım arasında çok şey yapabilirsiniz. Bu yıl iş ve çalışma hayatınıza fazlasıyla zaman ayırmak durumundasınız. Ancak sonbahar ayları daha verimli sonuçlar aldığınız bir dönem olacak. İş hayatında bahar aylarında bazı aksamalar ve yabancılarla ya da medyayla ilgili konularda gecikmeler, pürüzler yaşanabilir. 27 Eylül-9 Kasım arasında iş hayatında çok yoğunsunuz. Evlilik ve ilişkilerinizde 9 Eylül sonrası daha iyimser ve mutluluk getirici. Aşk hayatında 12 Temmuz-5 Ağustos dönemini daha iyi değerlendirebilirsiniz.
Yükselen Boğa: Burcunuzun yıllık öngörümlerini dikkatle okuyunuz. Bu yıl finansal konularda, kredilerle ilgili işlerde yükleriniz artmakta. Tam olarak kontrol edemediğiniz koşullar, özellikle yabancılarla ilgili sıkıntılar gündeme gelebilir. Aşk hayatında ise mutlu olabileceğiniz pek çok tecrübe söz konusu. Aşkta ve arkadaşlıklarda 5-30 Ağustos arasını iyi değerlendirmeye bakmalısınız. Ancak yılın ilk yarısında ortaklı konularda sıkışıklıklar gündeme gelebilir. Risklere girmemelisiniz.
Yükselen İkizler: Yılın ilk yarısında anlaşmalar, ortaklaşa konular, karşıtlıklar dikkat çekebilir. Bu yıl size kariyer alanında ilerleme ve yeni sorumluluklar getirmekte. Uzun bir süredir hazırlandığınız konularda daha fazla tanınma ve muhatap alınma şansınız var. Aynı zamanda ilişkilerinize ve evlilik hayatına da ciddi bakmak durumundasınız. Bu yıl evlilik ve iş arasındaki dengeyi iyi kurmaya bakmalısınız. Yılın ilk yarısında evlilikte ve ortaklı konularda problemler yaşabilir. Bazı düşmanlıklar da olası. Dikkatli olmalısınız.
Yükselen Yengeç: Sağlığınıza daha çok özen göstermelisiniz. Bu yıl zihinsel uğraşlar, iş ortamında sürekli meşgul eden durumlarla oldukça yoğun geçecek. Planlamaya önem vermelisiniz. İş ortamında düzeltilmesi, üzerine gidilmesi gereken çok şey var. Özellikle yılın ilk yarısında, Mars’ın geri gideceği 17 Nisan-30 Haziran arasında sabırlı ve sakin olmaya bakmalısınız.
Yükselen Aslan: Sevdiklerinizle ilgili daha çok sorumluluk alabilirsiniz. Bu yıl sorumluluk almakta çekinmeyeceksiniz. Sevdiğiniz bir konuya çok iyi konsantre olabilirsiniz. Ancak iş ve keyifler arasında uygun bir denge kurmaya bakmalısınız. Aynı zamanda çocuklarla ilgili konular daha fazla sorumluluk gerektirebilir. Yılın ilk yarısında aşkta ve spekülatif konularda daha özenli olmak gerekebilir.
Yükselen Başak: Yılın ilk yarısında ailevi konular yorabilir. Bu yıl 9 Eylül’e kadar yükselen burcunuzda ilerleyen Jüpiter size yenilenme ve yeteneklerinizi daha iyi değerlendirme fırsatı getirmekte. Kişisel alanda pek çok değişiklik yapabilirsiniz. Kendinize güveniniz artıyor. Ev ve yerleşime yönelik konular, ailevi işler daha fazla sorumluluk getirmekte. Bu süreçte iş hayatında sonlanmalar ve gelecek yönünde planlar söz konusu.
Yükselen Terazi: Düşüncelerinizle etkili olabileceğiniz bir yıldasınız. Bu yıl kendinizi geliştirmek yönünde yapıcı imkânlar var. Özellikle eğitim alanında ve yakın çevrenizle ilişkilerinizde kendiniz daha gerçekçi ifade etmek için çaba sarf edebilirsiniz. Zihinsel uğraşlar, yabancılarla ilişkiler de öğretici olabilir. Ancak yılın ilk yarısında ziyaretler ve yolculuklar daha uğraştırıcı olabilir. 9 Eylül’den itibaren Jüpiter’in burcunuza ilerlemesiyle birlikte daha şanslı bir döneme giriyorsunuz.
Yükselen Akrep: Yılın ilk yarısında parasal işlere dikkat etmelisiniz. Son yıllarda aldığınız yeni sorumluluklardan sonra bu dönemde iş hayatınızı ve parasal durumunuzu daha sağlam ve gerçekçi hale getirebilirsiniz. Bu dönemde gruplar, arkadaşlar ve size destek verebilecek kişilerden önemli fırsatlar geliyor. Ancak yılın ilk yarısında, özellikle 17 Nisan-30 Haziran arasında iş hayatında ve harcamalarınızla ilgili konularda daha dengeli olmaya bakın. Sonbaharda ilişkiler, ortaklıklar yeni fakat alışılmamış durumlar getirebilir.
Yükselen Yay: Yılın ilk yarısında çok fazla dur kalk var. Sorumluluk ve sınırlamalar gezegeni Satürn’ün yükselen burcunuzda ilerlemesi daha fazla ciddiyet ve gerçekçilik getirmekte. Bu dönemde ilişkilerinize daha ciddi sınırlar çizebilir ve hayata bakışınızda olgunlaşabilirsiniz. Bedensel konulara, sağlığınıza daha çok özen göstereceksiniz. Ancak yılın ilk yarısında, özellikle Mars’ın gerileyeceği 17 Nisan-30 Haziran döneminde daha dikkatli olmalısınız.
Yükselen Oğlak: Yılın ilk yarısında gereksiz risklere girmemelisiniz. Bu dönemde, kariyerinizi ve iş hayatınızı etkileyen gelişmeler üzerinde çok söz sahibi olamayabilirsiniz. Geçen yıldan bu yana kontrol dışı durumlar ve dengesizlikler var. Özellikle yılın ilk yarısında gizli düşmanlıklara ya da düşünmeden girebileceğiniz riskli durumlara dikkat ediniz. Bu yıl şans size daha çok medyayla ilgili konulardan gelebilir.
Yükselen Saka: Sonbaharda daha iyimser koşullar var. Son yılların getirdiği ağır yüklerden sonra bu dönemde hayata daha pozitif bakabilirsiniz. Gruplar, sosyal çalışmalar gelecek hedefleriniz içinde önemli bir yer tutmakta. Ancak yılın ilk yarısında gelecek plan ve beklentilerinizi yenilemeniz gereken bazı pürüzler de olabilir. Özellikle 17 Nisan-30 Haziran arasında önemli risklere dikkat etmelisiniz.
Yükselen Balık: Enerjinizi dağıtmamaya bakın. Bu yıl iş hayatında önemli sorumluluklar ve dikkat çeken yükler var. Mesleki alanda daha gerçekçi olmanız gerekiyor. Aynı zamanda başkalarından gelen imkânlar ve önemli işbirlikleri de mümkün. Ancak yılın ilk döneminde, özellikle de 17 Nisan-30 Haziran döneminde iş hayatında sıkı bir mücadele var. Bu dönemde büyük risklerden kaçınmalısınız.
Kendinize güvenin-BOĞA
YARIN: İKİZLER BURCU