R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bu yıl, değişik bir menüyle karşınıza geliyor. Olumlu ve destekleyici koşullar olduğu gibi, kimi kontrol dışı ve beklenmeyen gelişmeleri de hesaba katmalıyız. Önce olumlu temalardan başlayalım. Gelişmeyi, şansı ve büyümeyi anlatan Jüpiter 9 Eylül’e kadar ufkunuzu geniş tutan, sizi yabancılarla ya da yeni bir bakış açısıyla karşılaştıran alanda ilerlemeye devam ediyor. Jüpiter’in olumlu açısı altında hayata bakış açınızı genişletebileceğiniz, başkalarından çok şey öğrenebileceğiniz bir yıldasınız. Uzaklarla ilgili konular, eğitim ve akademik uğraşlar açısından verimli bir dönemdesiniz. Aynı zamanda kendi düşüncelerinizi daha iyi ifade edebilir ve size tanınma getirebilecek olanaklardan yararlanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sonbaharda, 9 Eylül’den sonra Jüpiter’in Terazi burcuna ilerlemesiyle çalışmalarınızın karşılığını almaya hazırlanabilirsiniz. Yılın son aylarında iş hayatınızda ve evliliğe ait konularda daha destekleyici koşullar var. Sonbaharla birlikte, kariyerinizde ilerleme ve tanınma olanakları artmakta. Dolayısıyla, yılın ilk yarısında gündeminizde yer alan daha fazla çalışma ve emek sonuçlarını yıl sonuna doğru getirmeye başlayabilir. Bu etkilerin 2017’de devam edeceği görülmekte.

Bekleme dönemi

Ancak özellikle yükselen burcu Oğlak olanlar açısından bu dönemde bazı dikkat edilmesi gereken koşullar var. Geçen yıldan bu yana hayat yönünüzde ortaya çıkan koşullar bir dizi belirsizliği ve karmaşayı da beraberinde getirmekte. Sanki bu dönemde hayatınızın dümenini tutamıyor olabilirsiniz. Kimi zaman hesapta olmayan nedenler, kimi zamanda gizli kalan, şimdiye kadar pek fark edemediğiniz ve özellikle bilinçaltında sizi meşgul eden durumlar ortaya çıkıyor olabilir. Böyle bir dönemde sanki hızla akan bir nehrin içinde sürükleniyor gibi olabilirsiniz. Kuşkusuz bu süreç sizi yeni bir dengeye oturtacak ancak bu durum kariyer ve sorumluluklar alanında bazı gereksiz risklere ve çok akılcı olmayan kararlar almaya itmiş olabilir. Belirsizlik gibi gözüken şeylerin çözülmesi için kendinizle ilgili daha doğru kararlar almanız gerekiyor. Kimi zamanda elde olmayan ya da gizli kalan koşullar yüzünden kayıplarla karşılaşmış olabilirsiniz. Kariyer ve sorumluluklarınızla ilgili alanda adeta bir bekleme ve hazırlık dönemindesiniz.

Haberin Devamı

Özgürleşme ve yenilik

Dönüşümü, mücadeleyi ve kendini güçlendirmeyi anlatan Plüton, 2008’den bu yana burcunuzda ilerlemeye devam ediyor. Bu gezegen size daha güçlü ve mücadeleci olmayı öğretiyor ve içinizdeki gücün açığa çıkmasını sağlıyor. Diğer yandan 2010’dan bu yana Koç burcunda ilerleyen Uranüs de pek çok Oğlak bireyine anilikler, yenilenme, özgürleşme ve alışılmış kalıplardan kurtulma imkânı getirmekte. Uranüs sarsarak uyandıran, heyecan getiren, radikal yönleri olan bir gezegendir. Bu sayede artık eskimiş kalıplardan kurtuluruz. Burcunuzu diğerleri kadar güçlü bir şekilde etkilemese de, 2011’den bu yana Balık burcunda ilerleyen Neptün’ün olumlu açısı altında hayata daha duyarlı olmaya başladınız.

2016’ya genel bakış

Jüpiter’in olumlu açısı altında hayata bakış açınızı genişletebileceğiniz bir yıldasınız. Belirsizlik gibi gözüken şeylerin çözülmesi için kendinizle ilgili daha doğru kararlar almanız gerekiyor

Haberin Devamı

Aşk, evlilik ve ilişkiler

Bu yıl aşk önemli transitlerle fazla ilgili görülmemekle birlikte, özellikle sonbaharda 9 Eylül’den sonra evlilik ve ilişkiler alanında son derece destekleyici bir dönem var. Bu yeni dönemde yapacağınıza bir evlilik size önemli kazanımlar ve statü getirebilir. Genel olarak sonbaharla birlikte sizi evle ilgili konularda daha mutlu edebilecek koşullar var. Diğer yandan eğer 6-13 Ocak doğumlu bir Oğlak’sanız, bu yıl ilişkilerinizde ani gelişmeler ve kimi zaman şaşırtıcı durumlar söz konusu olabilir.
Venüs’ün burcunuzla uyumlu olduğu 23 Ocak-17 Şubat, 12 Mart-5 Nisan, özellikle 30 Nisan-24 Mayıs, 5-30 Ağustos ve son olarak 12 Kasım-7 Aralık arasında aşkta, arkadaşlıklarda ve keyif veren konularda çok daha olumlu gelişmeler bekleyebilirsiniz.
Sağlık
Eğer 4-8 Ocak doğumluysanız bu yıl kendinizi daha fazla baskı altında hissedebileceğiniz için sağlığınıza daha fazla özen göstermelisiniz. Genel olarak bu yıl ani olaylar ve stres doğurucu gelişmeler yüzünden vücudunuzun direncinin zayıflayabileceği dönemler olabilir. Bu özellikle 6 Mart-27 Mayıs ve 2 Ağustos-27 Eylül arasında daha belirgin olabilir. 27 Eylül-9 Kasım arasında fiziksel açıdan aşırı riskli faaliyetlere dikkat etmeli, bedeninizi zorlamamalısınız.
İş, para ve kariyer
2016’da kariyeriniz ve sorumluluklarınızla ilgili karışık temalar söz konusu. Eğer yükselen burcunuz Oğlak ise bu dönemde kontrolünüz pek elinizde olmayabilir. Gizli kalan koşullar ya da olayların gidişatı içinde bazı belirsizlikler sıkıntı getirebilir. Dolayısıyla bu dönemde önünüzü tam olarak gördüğünüzü söyleyemeyiz. Kimi zamanda yeni bir döneme girmekle birlikte sizi beklemede tutan koşullar söz konusu olabilir. Bu arada bu yıl Plüton transiti altında kalan 4-8 Ocak doğumlu Oğlak’lar da kariyer ve hayatları yönünde derin bir vadiden geçiyorlar. Bu etki altında kalanlar açısından hayat kimi zaman bir ölüm kalım savaşı haline dönüşebileceği için, hedeflerinizi aşırı zorlamak ve sürekli güçlü kalmak arzusu yerine sizin için doğru olanı yapmaya, özellikle de dürüst davranmaya özen göstermelisiniz.
Yine de bu yıl şans gezegeni Jüpiter’in burcunuzla ilişkisi yıl boyunca alternatif fırsatlara açık olduğunuzu gösteriyor. 9 Eylül’e kadar uzaklarla ilgili işler, akademik faaliyetler, içerisinde yabancıların olduğu imkânlar ve aynı zamanda daha fazla tanınma fırsatları söz konusu. 6 Mart’tan itibaren kontrolü daha zor bir dönem başlamakta. Bu tarih civarındaki gelişmelere özellikle dikkat etmelisiniz. Yabancılarla ilgili konular, tam olarak bilemediğiniz ya da gizli kalan ve size de huzursuzluklar getirebilecek riskli işler içinde olabilirsiniz.
27 Mayıs-2 Ağustos arasında ise daha önce gerçekleştirmek istediğiniz projeleri yeniden gözden geçirerek temel değişiklikler yapabilirsiniz.
2 Ağustos-27 Eylül arasında benzer şekilde pek kontrolünüzde olmayan durumlar yeniden gündeme gelebilir.
27 Eylül-9 Kasım arasında Mars burcunuzdan geçerken iş hayatında çok daha atılgan hareket edebilirsiniz. Bu dönemi çok iyi kullanmaya bakmalısınız.
9 Kasım-19 Aralık arasında da iş hayatında ilerleme ve girişimler devam edebilir. Teknik konular, gruplarla ilgili işlerde daha başarılı olabilirsiniz.
19 Aralık sonrasında iş hayatında yakın çevrenizde ve görüşmelerinizde pek akılcı olmayan durumlar, tepkiler karışıklıklara neden olabilir. Bu dönemde bazı sürtüşmelerle karşılaşabilirsiniz.
Merkür geri giderken neler getirecek?
İletişim ve marifetin gezegeni Merkür bu yıl özellikle toprak elementinde geri hareket edecek. Toprak elementi maddi konular, pratik olmak gereği, eldeki işlere şekil verme ve somutlaştırma ile yakından ilgili olduğu için Merkür’ün gerileyeceği dönemlerde iş konularına, parasal gelişmelere ve anlaşmalara daha dikkatli yaklaşmak gerekebilir. Diğer yandan Merkür geri giderken düşüncelerimizi gözden geçirmek, düzeltmeler yapmak, hataları bulmak daha kolaydır ve bu doğru bir tercih olabilir. Bu yıl Merkür’ün önce Saka burcunda ardından Oğlak burcunda gerileyeceği 5-26 Ocak, Boğa burcunda gerileyeceği 28 Nisan-22 Mayıs ve Başak burcunda gerileyeceği 30 Ağustos-22 Eylül arasında yukarıda sözü edilen konulara daha fazla dikkat edelim. Özellikle, 5-26 Ocak döneminde, kişisel girişimler, yenilikler ve iş açısından başlangıç teşkil eden olaylarla ilgili konularda değişiklikler, 28 Nisan-22 Mayıs döneminde, aşkta, yaratıcı konularda, çocuklarla ilgili işlerde ve spekülatif amaçlı konularda, 30 Ağustos-22 Eylül döneminde ise özellikle yolculuklar, yabancılarla ilgili konularda tekrarlar, gecikmeler daha sık gündeme gelebilir. Merkür geri giderken düşüncelerimizi gözden geçirmek, düzeltmeler yapmak, hataları bulmak daha kolaydır.
OĞLAK
Yükselen burcunuza göre 2016
Yükselen Koç: Mücadele ve yenilenme içindesiniz. Bu yıl iş ve çalışma hayatınıza fazlasıyla zaman ayırmak durumundasınız. Ancak sonbahar daha verimli sonuçlar aldığınız bir dönem olacak. İş hayatında baharda bazı aksamalar ve yabancılarla ilgili konularda gecikmeler, pürüzler yaşanabilir.
Yükselen Boğa: Yılın ilk yarısında miras, borç alacak işleri meşgul edici olabilir. Bu yıl finansal konularda, kredilerle ilgili işlerde yükleriniz artmakta. Tam olarak kontrol edemediğiniz koşullar, özellikle yabancılarla ilgili sıkıntılar gündeme gelebilir. Aşk hayatında ise mutlu olabileceğiniz pek çok tecrübe söz konusu. Aşkta ve arkadaşlıklarda 5-30 Ağustos arasını iyi değerlendirmeye bakmalısınız.
Yükselen İkizler: İş düzeninizle ilgili konularda daha sabırlı olmalısınız. Bu yıl size kariyer alanında ilerleme ve yeni sorumluluklar getirmekte. Uzun bir süredir hazırlandığınız konularda daha fazla tanınma ve muhatap alınma şansınız var. Aynı zamanda ilişkilerinize ve evlilik hayatına da ciddi bakmak durumundasınız. Bu yıl evlilik ve iş arasındaki dengeyi iyi kurmaya bakmalısınız.
Yükselen Yengeç: Sonbaharda ev, evlilik ve ailevi işler çok daha pozitif olabilir. Bu yıl zihinsel uğraşlar, iş ortamında sürekli meşgul eden durumlarla oldukça yoğun geçecek. Planlamaya önem vermelisiniz. İş ortamında düzeltilmesi, üzerine gidilmesi gereken çok şey var. Özellikle yılın ilk yarısında, özellikle Mars’ın geri gideceği 17 Nisan-30 Haziran arasında çok sabırlı ve sakin olmaya bakmalısınız. Sonbahar, aile hayatına daha pozitif enerjiler getirmekte.
Yükselen Aslan: Sağlığınıza daha çok özen göstermelisiniz. Bu yıl sorumluluk almakta çekinmeyeceksiniz. Sevdiğiniz bir konuya çok iyi konsantre olabilirsiniz. Ancak iş ve keyifler arasında uygun bir denge kurmaya bakmalısınız. Aynı zamanda çocuklarla ilgili konular daha fazla sorumluluk gerektirebilir. Yılın ilk yarısında aşkta ve spekülatif konularda daha özenli olmak gerekebilir.
Yükselen Başak: Bu dönemde ev ve ailevi işler, sorumluluklar önemini koruyor. 9 Eylül’e kadar yükselen burcunuzda ilerleyen Jüpiter size yenilenme ve yeteneklerinizi daha iyi değerlendirme fırsatı getirmekte. Kişisel alanda pek çok değişiklik yapabilirsiniz. Kendinize güveniniz artıyor. Ev ve yerleşime yönelik konular, ailevi işler daha fazla sorumluluk getirmekte. Bu süreçte iş hayatında sonlanmalar ve gelecek yönünde planlar söz konusu.
Yükselen Terazi: Yılın ilk yarısında yakın çevrenizdeki koşullar oldukça meşgul edici olabilir. Bu yıl kendinizi geliştirmek yönünde yapıcı imkânlar var. Özellikle eğitim alanında ve yakın çevrenizle ilişkilerinizde kendiniz daha gerçekçi ifade etmek için çaba sarf edebilirsiniz. Zihinsel uğraşlar, yabancılarla ilişkiler de öğretici olabilir. Ancak yılın ilk yarısında ziyaretler ve yolculuklar daha uğraştırıcı olabilir. 9 Eylül’den itibaren Jüpiter’in burcunuza ilerlemesiyle birlikte daha şanslı ve akıcı bir döneme giriyorsunuz. Evlilik, iş hayatında hedeflerinize erişmek daha keyifli olacak.
Yükselen Akrep: Bu yıl düşüncelerinizi daha pozitif kılabilirsiniz. Son yıllarda aldığınız yeni sorumluluklardan sonra bu dönemde iş hayatınızı ve parasal durumunuzu daha sağlam ve gerçekçi hale getirebilirsiniz. Bu dönemde gruplar, arkadaşlar ve size destek verebilecek kişilerden önemli fırsatlar geliyor. Ancak yılın ilk yarısında, özellikle 17 Nisan-30 Haziran arasında iş hayatında ve harcamalarınızla ilgili konularda daha dengeli olmaya bakın.
Yükselen Yay: Dikkat çekici sorumluluklar ve sizi bağlayan koşullar içindesiniz. Sorumluluk ve sınırlamalar gezegeni Satürn’ün yükselen burcunuzda ilerlemesi daha fazla ciddiyet ve gerçekçilik getirmekte. Bu dönemde ilişkilerinize daha ciddi sınırlar çizebilir ve hayata bakışınızda olgunlaşabilirsiniz. Bedensel konulara, sağlığınıza daha çok özen göstereceksiniz. Ancak yılın ilk yarısında, özellikle Mars’ın gerileyeceği 17 Nisan-30 Haziran döneminde daha dikkatli ve temkinli olmalısınız. Üstünüzde çok gerginlik olabilir.
Yükselen Oğlak: Burcunuzun yıllık öngörümlerini dikkatle okuyunuz. Bu dönemde, kariyerinizi ve iş hayatınızı etkileyen gelişmeler üzerinde çok söz sahibi olamayabilirsiniz. Geçen yıldan bu yana kontrol dışı durumlar ve dengesizlikler var. Özellikle yılın ilk yarısında gizli düşmanlıklara ya da düşünmeden girebileceğiniz riskli durumlara dikkat ediniz.
Yükselen Saka: Bu dönemde elinizdeki kaynakları daha iyi değerlendirmeye bakın. Son yılların getirdiği ağır yüklerden sonra bu dönemde hayata daha iyimser bakabilirsiniz. Gruplar, sosyal çalışmalar gelecek hedefleriniz içinde önemli bir yer tutmakta. Ancak yılın ilk yarısında gelecek plan ve beklentilerinizi yenilemeniz gereken bazı pürüzler de olabilir. Özellikle 17 Nisan-30 Haziran arasında önemli risklere dikkat etmelisiniz. Bu yıl miras, borç alacak gibi uğraşlar sizi zihinsel yönden meşgul edebilir. 9 Eylül sonrasında ise her açıdan daha akıcı ve destekleyici koşullar içindesiniz.
Yükselen Balık: Mesleki alanda önemli değişikliklerin, belirsizliklerin olduğu bir yıl olabilir. Bu yıl iş hayatında önemli sorumluluklar ve dikkat çeken yükler var. Mesleki alanda daha gerçekçi olmanız gerekiyor. Aynı zamanda başkalarından gelen imkânlar ve önemli işbirlikleri de mümkün. Ancak yılın ilk döneminde, özellikle de 17 Nisan-30 Haziran döneminde iş hayatında sıkı bir mücadele var. Bu dönemde büyük risklerden kaçınmalısınız. Sonbaharda ortaklı konular, miras ya da ortağınızın maddi imkânlarından daha iyi yararlanabileceğiniz imkânlar bulabilirsiniz.
Tutulmalar ne getiriyor?
2016’da Güneş tutulmaları Balık/Başak ekseninde gerçekleşiyor. 9 Mart’taki tutulma özellikle yakın çevreniz, kardeşler, yakınlar ve düşünce dünyanızla ilgili konulara bazı karmaşalar, belirsizlikler getirebilir. Bu dönemde aşırı hassasiyet gösterdiğiniz konulara daha akılcı yaklaşmalısınız. Bu tutulma özellikle 21 Şubat’tan itibaren etkilerini göstermeye başlayabilir. 1 Eylül’deki Güneş tutulması özellikle kendinizi geliştirebileceğiniz yeniliklere, iş hayatına ve uzaklarla, yabancılarla ilgili koşullara işaret etmekte. Bu tutulma altında kendinizi daha iyi ifade edeceğiniz beklenebilir.
OĞLAK
YARIN: SAKA BURCU