R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yılın son aylarında pek çok alanda çabalarınızın karşılığını daha rahat bulabileceksiniz. Gelecek yönünde yapıcı değişiklikler yapabileceksiniz. Sonbaharda çok daha pozitif koşullar mevcut olacak

2016 Saka’lara, nam-ı diğer Kova’lara gelecek beklentileri konusunda istikrar ve özellikle sonbaharda daha mutlu olanaklar, ilerlemeler getiriyor. Yılın son aylarında pek çok alanda çabalarınızın karşılığını daha rahat bulabileceksiniz. Burcunuzun yöneticisi Satürn Yay burcunda ilerlemekte. Bu transit sizin için yararlı çalışmalara, ilerleme ve istikrar sağlama imkânına işaret etmekte. İş hayatınızda idare edebileceğiniz oranda meşguliyet ama aynı zamanda sürekli bir değişim ve yenilenme var. Gruplar, takım çalışmalarıyla birlikte yapılan işler hayatınıza hareket ve canlılık getirebilir. Gelecek yönünde yapıcı değişiklikler, ayarlamalar yapabileceksiniz. Göstereceğiniz çabalar sonuçsuz kalmayacak.

Haberin Devamı

Sabırlı olunmalı

Ancak yılın ilk yarısında bazı dur kalklar, tutarsızlıklar ve gelecek beklentileriniz yönünde değişiklik yapmanızı gerektiren durumlar ortaya çıkabilir. Dolayısıyla yılın ilk yarısında daha sabırlı olmak gerekiyor. Şans ve genişleme gezegeni Jüpiter 9 Eylül’e kadar Başak burcunda kalacak. Jüpiter’in bu konumundan faydalanmak pek kolay değil. Dolayısıyla sonbahara kadar Satürn’ün desteğiyle, yani iş ve sorumlulukla ilerlemeniz gerekebilir. Jüpiter bu dönemde ortaklı finansal konulara, miras, yatırım ya da krediler gibi konulara işaret etmekle birlikte, bundan fayda sağlamaktan çok endişe yaratabilen durumlar ortaya çıkabilir. Eğer yükselen burcunuz Saka ise bu daha belirgin bir durum olabilir.

9 Eylül’den sonra Jüpiter’in Terazi burcuna ilerlemesiyle, çok daha şanslı ve akıcı koşullar gündeme gelecek. Bu yeni dönemde kendinizi geliştirebileceğiniz olanaklar adeta önünüze gelmekte. Akademik uğraşlar, medya, yayıncılık, uzaklarla, yabancılarla ilgili gelişmeler sizi hem mutlu edebilir hem de önünüzü açabilir. Sonbaharda çok daha pozitif koşullar gelmekte.

Sınırlamalar olmadan

Haberin Devamı

2010’dan bu yana Koç burcunda ilerleyen Uranüs de burcunuzla uyum içinde görülüyor. Uranüs’ün olumlu açıları yenilenme, sınırlamalardan kurtulma ve özgürleşmeyle alakalıdır. Uranüs sayesinde düşüncelerinize daha büyük bir cesaretle ifade etme imkânı gelmekte. Yakın çevrenizde değişiklikler ve yeni buluşlar içindesiniz. Yaratıcılığınızı daha bağımsız bir şekilde ortaya koyma fırsatınız olacak.

2016’ya genel bakış

Aşk, evlilik ve ilişkiler

Yıl içinde farklı dönemler aşk hayatınızı ve ilişkilerinizi desteklemekte ancak en iyi dönem 9 Eylül’den sonra başlıyor diyebiliriz. 2016 bahar aylarında sizi sosyal açıdan aktif kılan pek çok imkân var ancak yılın ilk yarısında beklenmeyen huzursuzluklar ya da gecikmeler yaratabilecek durumlar da olabilir. 9 Eylül sonrasında çevrenizi genişletebileceğiniz, yeni insanlarla daha sık karşılaşabileceğiniz bir döneme girebilirsiniz. Bu tarihten sonra hayata bakış açınızı yenileyecek kişiler de hayatınıza girebilir ya da kendi yeteneklerinizi daha akıcı şekilde ortaya koyabilirsiniz.
2016’da 17 Şubat-12 Mart, 5-30 Nisan, özellikle 24 Mayıs-17 Haziran, 30 Ağustos-23 Eylül, 18 Ekim-12 Kasım ve son olarak 7 Aralık sonrasında Venüs burcunuzda uyumlu gözükürken, bu dönemlerde arkadaşlıklar, keyifli çalışmalar ve dışa dönük faaliyetler akıcı hale gelebilir.
Sağlık
Bu yıl genel olarak sert transitler yok ancak Jüpiter’in konumu 9 Eylül’e kadar daha stres doğurucu olabilir. Aynı zamanda 3 Ocak-6 Mart ve 27 Mayıs-2 Ağustos arasında aşırı iş ve yükler yüzünden bedeninize daha çok özen göstermelisiniz. Mars’ın burcunuzda ilerleyeceği 9 Kasım-19 Aralık döneminde ise kaza riski oluşturabilecek durumlara dikkat etmelisiniz.
İş, para ve kariyer
Bu yıl iş açısından oldukça faal ve iniş çıkışlı geçeceğe benziyor. Yılın ilk yarısında daha sabırlı olmalısınız. Satürn’ün burcunuzla uyumu sorumluluk almakta zorlanmayacağınızı gösteriyor. Özellikle gündüz doğan Saka’lar açısından mesleki alanda istikrar daha kolay olabilir. Bu dönemde işbirlikleri yapmak, başkaları ile beraber hareket etmek iş hayatınız açısından daha olumlu imkânlar getirebilir. Aynı zamanda eğitsel uğraşlar, akademik faaliyetler açısından da istikrarlı ve sonuç getiren koşullar yakalayabilirsiniz.
Yılın ilk yarısında finansal alanda krediler ya da ortaklı yatırımlar daha stresli koşullar getirebilir. Yılın farklı dönemlerinde motivasyonunuzu ve kararlılığınızı etkileyebilecek dönemler var. 3 Ocak-6 Mart arasında kariyer alanında güçlü bir mücadele var.
6 Mart-27 Mayıs arasında bazı değişiklikler ve planlarınızı, hedeflerinizi gözden geçirmeniz gereken konular içindesiniz. Yeni projeler ve grup çalışmaları olabilir.
27 Mayıs-2 Ağustos arasında mesleki alanda yine mücadeleci olmanızı gerektiren koşullar var. Bu dönemde daha önceden sürüncemede kalmış işler tamamlanabilir ya da toptan değişikliklere de gitmek gereği olabilir. Daha kararlı olacağınız bir dönemdesiniz.
2 Ağustos-27 Eylül arasında daha hızlı ilerleme ve eksikleri tamamlama olanağı var. Bu dönemde de gruplar, sosyal çalışmalar ve eğitsel işler açısından verimli olabileceğiniz koşullar var.
27 Eylül-9 Kasım arasında gözü kapalı risklere girmemelisiniz. Bu dönemde gizli düşmanlıklar ya da sizi zor duruma düşürebilecek olaylar, elinizde olmayan gelişmeler mümkün.
9 Kasım-19 Aralık arasında Mars burcunuzda olacağı için bu dönemde önemli atılımlar, cesaret göstereceğiniz koşullar içindesiniz. Önemli başlangıçlar ve kişisel istekleriniz yönünde ilerleyebileceğiniz imkânlar bulabilirsiniz. Bu dönemi iyi değerlendirmelisiniz.
19 Aralık sonrasında harcamalarınızı daha mantıklı yapmaya gayret edin. Bu dönemde iş hayatında destek arayışları içinde olabilirsiniz. Ancak masraflar ve gereksiz harcamalar da gündeme gelebilir.
Merkür geri giderken neler getirecek?
İletişim ve marifetin gezegeni Merkür bu yıl özellikle toprak elementinde geri hareket edecek. Toprak elementi maddi konular, pratik olmak gereği, eldeki işlere şekil verme ve somutlaştırmayla yakından ilgili olduğu için Merkür’ün gerileyeceği dönemlerde iş konularına, parasal gelişmelere ve anlaşmalara daha dikkatli yaklaşmak gerekebilir. Diğer yandan Merkür geri giderken düşüncelerimizi gözden geçirmek, düzeltmeler yapmak, hataları bulmak daha kolaydır ve bu doğru bir tercih olabilir. Bu dönemlerde bizi daha önceden meşgul etmiş şeylerin çözümlerini de keşfedebiliriz. Bu yıl Merkür’ün önce Saka burcunda ardından Oğlak burcunda gerileyeceği 5-26 Ocak, Boğa burcunda gerileyeceği 28 Nisan-22 Mayıs ve Başak burcunda gerileyeceği 30 Ağustos-22 Eylül arasında yukarıda sözü edilen konulara daha fazla dikkat edelim. Özellikle, 5-26 Ocak döneminde, kişisel girişimler, kimi zaman da elde olmayan ya da gizli nedenlerle ortaya çıkan değişiklikler, 28 Nisan-22 Mayıs döneminde, eve, yerleşime, toprağa ve güvenliğe ait konularda, 30 Ağustos-22 Eylül döneminde ise endişe yaratan durumlar, ortaklı işler ve finansal konulara ait tekrarlar, gecikmeler daha sık gündeme gelebilir. Merkür geri giderken düşüncelerimizi gözden geçirmek, hataları bulmak daha kolaydır ve doğru bir tercih olabilir. Bu dönemlerde bizi daha önceden meşgul etmiş şeylerin çözümlerini de keşfedebiliriz.
Tutulmalar ne getiriyor?
2016’da Güneş tutulmaları Balık/Başak ekseninde gerçekleşiyor. 9 Mart’taki tutulma özellikle para durumunuz, harcamalarınız ve gelirlerinizle ilgili konulara bazı karmaşalar, belirsizlikler getirebilir. Bu dönemde mantıksız harcamalar yapmamalı, elinizdekileri daha iyi korumaya bakmalısınız. Bu tutulma özellikle 21 Şubat’tan itibaren etkilerini göstermeye başlayabilir. Bu arada 23 Mart’ta gerçekleşecek olan Ay tutulması aşırı duygusallık getirmekte.
1 Eylül’deki Güneş tutulması ise finansal konularda stresli koşullara işaret etmekte. Bu tutulma altında ortaklıklarınızı gözden geçirmelisiniz. Tutulmanın etkilerini 16 Ağustos’tan itibaren görmeye başlayabilirsiniz. 16 Eylül’deki Ay tutulması ise yine parasal konulara vurgu yapmakta.
SAKA
Yükselen burcunuza göre 2016
Yükselen Koç: Bu yıl yaratıcı enerjinizi iş hayatına odaklayabilirsiniz. Bu yıl iş ve çalışma hayatınıza fazlasıyla zaman ayırmak durumundasınız. Ancak sonbahar daha verimli sonuçlar aldığınız bir dönem olacak. İş hayatında baharda bazı aksamalar ve yabancılarla ya da medyayla ilgili konularda pürüzler yaşanabilir. 27 Eylül-9 Kasım arasında iş hayatında çok yoğunsunuz.
Yükselen Boğa: Yıl boyunca biraz daha esnek olmaya bakmalısınız. Bu yıl finansal konularda, kredilerle ilgili işlerde yükleriniz artmakta. Tam olarak kontrol edemediğiniz koşullar, özellikle yabancılarla ilgili sıkıntılar gündeme gelebilir. Aşk hayatında ise mutlu olabileceğiniz pek çok tecrübe söz konusu. Aşkta ve arkadaşlıklarda 5-30 Ağustos arasını iyi değerlendirmeye bakmalısınız.
Yükselen İkizler: Genel olarak ilerleme ve kendinizi geliştirme yönünde güzel imkânlar var. Bu yıl size kariyer alanında ilerleme ve yeni sorumluluklar getirmekte. Uzun bir süredir hazırlandığınız konularda daha fazla tanınma ve muhatap alınma şansınız var. Aynı zamanda ilişkilerinize ve evlilik hayatına da ciddi bakmak durumundasınız. Bu yıl evlilik ve iş arasındaki dengeyi iyi kurmaya bakmalısınız. Yılın ilk yarısında evlilikte ve ortaklı konularda problemler yaşabilir. Bazı düşmanlıklar da olası.
Yükselen Yengeç: Yıl boyunca iş ortamında düzen ve organizasyon işlerine odaklısınız. Bu yıl zihinsel uğraşlar, iş ortamında sürekli meşgul eden durumlar yüzünden oldukça yoğun geçecek. Planlamaya önem vermelisiniz. İş ortamında düzeltilmesi, üzerine gidilmesi gereken çok şey var. Özellikle yılın ilk yarısında, özellikle Mars’ın geri gideceği 17 Nisan-30 Haziran arasında sakin olmaya bakmalısınız.
Yükselen Aslan: Bu dönemde sevdiklerinizle daha fazla ilgilenmek durumunda olabilirsiniz. Bu yıl sorumluluk almakta çekinmeyeceksiniz. Sevdiğiniz bir konuya çok iyi konsantre olabilirsiniz. Ancak iş ve keyifler arasında uygun bir denge kurmaya bakmalısınız. Aynı zamanda çocuklarla ilgili konular daha fazla sorumluluk gerektirebilir. Yılın ilk yarısında aşkta ve spekülatif konularda daha özenli olmak gerekebilir. 17 Nisan-30 Haziran arasında aşk hayatınızda sürtüşmelere, huzursuzluklara dikkat etmelisiniz.
Yükselen Başak: Yılın ilk yarısında yakın çevreniz ve ailevi koşullar daha meşgul edici olabilir. Bu yıl 9 Eylül’e kadar yükselen burcunuzda ilerleyen Jüpiter size yenilenme ve yeteneklerinizi daha iyi değerlendirme fırsatı getirmekte. Kişisel alanda pek çok değişiklik yapabilirsiniz. Kendinize güveniniz artıyor. Ev ve yerleşime yönelik konular, ailevi işler daha fazla sorumluluk getirmekte.
Yükselen Terazi: Özellikle sonbaharda daha çok şanslınız. Bu yıl kendinizi geliştirmek yönünde yapıcı imkânlar var. Özellikle eğitim alanında ve yakın çevrenizle ilişkilerinizde kendiniz daha gerçekçi ifade etmek için çaba sarf edebilirsiniz. Zihinsel uğraşlar, yabancılarla ilişkiler de öğretici olabilir. Ancak yılın ilk yarısında ziyaretler ve yolculuklar daha uğraştırıcı olabilir. 9 Eylül’den itibaren Jüpiter’in burcunuza ilerlemesiyle birlikte daha şanslı bir döneme giriyorsunuz.
Yükselen Akrep: Yılın ilk aylarında önemli atılımlar ve mücadeleler dikkat çekiyor. Son yıllarda aldığınız yeni sorumluluklardan sonra bu dönemde iş hayatınızı ve parasal durumunuzu daha sağlam ve gerçekçi hale getirebilirsiniz. Bu dönemde size destek verebilecek kişilerden önemli fırsatlar geliyor.
Yükselen Yay: Kişisel açıdan kendinizi toparladığınız bir yıldasınız. Sorumluluk ve sınırlamalar gezegeni Satürn’ün yükselen burcunuzda ilerlemesi daha fazla ciddiyet ve gerçekçilik getirmekte. Bu dönemde ilişkilerinize daha ciddi sınırlar çizebilir ve hayata bakışınızda olgunlaşabilirsiniz. Bedensel konulara, sağlığınıza daha çok özen göstereceksiniz.
Yükselen Oğlak: Bu yıl yeteneklerinizi çeşitlendirebilirsiniz. Ancak kariyerinizi ve iş hayatınızı etkileyen gelişmeler üzerinde çok söz sahibi olamayabilirsiniz. Geçen yıldan bu yana kontrol dışı durumlar ve beklemeler var. Özellikle yılın ilk yarısında gizli düşmanlıklara ya da düşünmeden girebileceğiniz riskli durumlara dikkat ediniz. Bu yıl şans size daha çok medyayla ilgili konulardan, yeni şeyler öğrenmekten ve yabancılardan gelebilir. Enerjinizi dağıtmamalısınız.
Yükselen Saka: Burcunuzun yıllık öngörümlerini dikkatle okuyunuz. Son yılların getirdiği ağır yüklerden sonra bu dönemde hayata daha iyimser bakabilirsiniz. Gruplar, sosyal çalışmalar gelecek hedefleriniz içinde önemli bir yer tutmakta. Ancak yılın ilk yarısında gelecek plan ve beklentilerinizi yenilemeniz gereken bazı pürüzler de olabilir. Özellikle 17 Nisan-30 Haziran arasında önemli risklere dikkat etmelisiniz. Bu yıl miras, borç alacak gibi uğraşlar sizi zihinsel yönden meşgul edebilir. 9 Eylül sonrasında ise her açıdan daha akıcı ve destekleyici koşullar içindesiniz.
Yükselen Balık: Bu dönemde düşüncelerinizi toparlamaya gayret etmelisiniz. Yıl boyunca iş hayatında önemli sorumluluklar ve dikkat çeken yükler var. Mesleki alanda daha gerçekçi olmanız gerekiyor. Aynı zamanda başkalarından gelen imkânlar ve önemli işbirlikleri de mümkün. Ancak yılın ilk döneminde, özellikle de 17 Nisan-30 Haziran döneminde iş hayatında sıkı bir mücadele var. Bu dönemde büyük risklerden kaçınmalısınız. Sonbaharda, ortağınızın maddi imkânlarından daha iyi yararlanabileceğiniz imkânlar bulabilirsiniz.
SAKA
YARIN: BALIK BURCU