R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

BAŞAK
24 Ağustos - 22 Eylül


İş, para ve kariyer

Uzun vadede düşünüldüğünde kariyeriniz açısından önemli değişiklikler ve arayışlar içerisinde olduğunuz bir dönemdesiniz. Ancak her şey yavaş ilerliyor olabilir. Ancak bu dönemde bitişler ve başlangıçlar var. Bu yıl atacağınız tohumlar önümüzdeki yıllarda şekillenmeye başlayacak. 20 Aralık 2017’ye kadar beklemeler, arayışlar olabilir ancak aralık sonrasında ve 2017’de sevdiğiniz işlerde ilerlemeler ve daha istikrarlı bir tablo söz konusu olacak. Dolayısıyla sorumlu davranmalısınız. Ayrıca sonbahara kadar ortaklı işlerde kazançlı fırsatlar ve başkalarından destekler var.

Haberin Devamı

28 Ocak’a kadar olan dönemde ortaklı konulara, görüşmelere ve rekabet içeren durumlara dikkat etmek gerek. İşte hareketlenme söz konusu ancak mantıksız tepkilerle de karşılaşabilirsiniz.

28 Ocak-9 Mart arasında riskli durumlar, bazı tehlikeler ya da finansal açıdan cesaret gösterilmesi gereken işler söz konusu olabilir. Bu dönemde daha temkinli hareket etmekte fayda var.

10 Mart-20 Nisan arasında uzaklarla ilgili işler, fikirlerinizi daha güçlü ifade edebileceğiniz olanaklar var. Parasal işler ve yabancılarla ilgili konular aynı tempoda ilerliyor.

21 Nisan-3 Haziran arasında iş hayatınız son derece hareketli. Bu dönemde önemli girişimler, adımlar ve mücadele içeren koşullar da var. Kendinizi daha güçlü gösterebilirsiniz.

4 Haziran-19 Temmuz arasında gelecekle ilgili planlar ve sizi duygusal açıdan daha fazla oyalayabilecek durumlar dikkat çekiyor.

20 Temmuz-4 Eylül arasında gizli durumlara, elde olmayan koşullara dikkat etmek gerekiyor. Risk içeren konulardan uzak durmak yerinde olacak.

5 Eylül-21 Ekim arasında Mars burcunuzda ilerlerken son derece girişken olabilirsiniz. Yeni başlangıçlar için uygun bir dönemdesiniz.

22 Ekim-8 Aralık döneminde harcamalara ve ortaklaşa konulara odaklanma gereği var.

9 Aralık sonrasında yakın çevrenizde daha hareketlisiniz. Ziyaretler, görüşmeler, zihinsel konsantrasyon gerektiren işler öne çıkıyor.

Aşk, evlilik ve ilişkiler

Bu dönemde 20 Aralık 2017’ye kadar Yay burcunda ilerleyen Satürn, ev ve ailevi konulara daha fazla sorumluluk ve kimi zaman kısıtlamalar getiriyor olabilir. Aşk açısından çok fazla göze çarpan önemli transit olmamasına karşın, bu süreçte ikili ilişkilerde fedakarlık ve hassasiyet içerebilecek koşullar var. Özellikle 2-7 Eylül tarihleri arasında doğmuş bir Başak iseniz, Neptün’ün dağıtıcı, aldatıcı etkisine açık olabilirsiniz. Dolayısıyla ilişkilerden beklentilerinizle ilgili güçlü karmaşalar yaşayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bu yıl aşk gezegeni Venüs 4 Mart-15 Nisan arasında geri gidecek ve karşıt burcunuz Balık’ı iki kez ziyaret edecek. Bu dönemde yakın ilişkilerde, aşkta ve arkadaşlıklarda belirsizlikler, fikir değişiklikleri gündeme gelebilir. Dolayısıyla, bu tarihler arasında evlilik yapmak pek faydalı olmayabilir. Bunun dışında, Venüs’ün burcunuzla uyumlu olduğu 3 Ocak-3 Şubat, 15-28 Nisan, 31 Temmuz-26 Ağustos, 7 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında beraberlikleriniz daha keyifli ve akıcı olabilir.

Sağlık

Haberin Devamı

Bu yıl burcunuzu sağlık açısından etkileyen ağır transitler olmamakla birlikte 2-7 Eylül doğumlu Başak’lar fiziksel alanda dışsal etkilere daha açık durumdalar ve daha hareketli olmalılar. 21 Nisan-4 Haziran ve 20 Temmuz-5 Eylül tarihleri arasında sağlıkla ilgili konulara daha fazla dikkat edilebilir.

2017 Size Neler Getirecek ?

Bu yıl hayatınıza yeni bir temel atabileceğiniz sorumluluklar ve çabalar getirmekte. Özellikle yükselen burcu Başak olanlar bir süredir kariyer ve iş alanlarında önemli bitişler ve yeni başlangıçlar içindeler. Zira Yay burcunda ilerleyen Satürn, Başak burcunda doğanları gelecekleri açısından yeni bir zemin oluşturmaya zorlamakta. Bu nedenle gerek ev, aile ve yerleşim, gerekse iş hayatında yeteneklerinizi daha fazla zorlayarak kalıcı kararlar vermeniz gereken bir dönemdesiniz. Unutmayın ki bu süreç yıl sonuna doğru keyifli ve kararlı bir dönem getirecek. Dolayısıyla bu yıl özellikle eve ait sorumluluklar ağır basarken daha dirayetli davranmak durumundasınız. Evde yaşlılarla ya da babanızla ilgili konular meşgul edici olabileceği gibi, kimi zaman çalışma koşullarınız da evde kalmanıza yol açıyor olabilir. Bu arada toprak ve gayrimenkul işleriyle daha çok ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz.

İmkanları değerlendirin

Fırsatları anlatan Jüpiter ise bu yıl 10 Ekim’e kadar para ve kazançlar evinizde kalarak size iş hayatınız açısından olumlu koşullar sunmakta. Sonbahara kadar ortaklıklardan kaynaklanabilecek imkanları iyi değerlendirmelisiniz. Bu yıl gelirlerinizde artışlar ve değişik olanaklardan yararlanma fırsatı var. Yabancılar, uzaklarla görüşmeler maddi durumunuzu daha iyi hale getirebilir. 10 Ekim sonrasında Jüpiter daha çok eğitim, araştırma ve zihinsel hareketlilik getiren imkanları gündeme getirmekte.

Pek çok Başak 2011’den bu yana Neptün’ün dağıtan ve karmaşık etkisi altında kaldı. Uzun bir süre daha karşıt burcunuzda ilerleyen Neptün bu transiti ile sizi yakın ilişkilerde daha fazla etkiye açık, hayalci ve dağınık kılmakta. Aslında bu süreçte eski kalıplarınızdan gevşemekte ve neler yapmak istediğinizi yeniden programlamaktasınız. Eğer 2-7 Eylül doğumlu bir Başak iseniz bu yıl Neptün’ün sözünü ettiğimiz etkisi ile daha fazla karşılaşacak olabilirsiniz. Dolayısıyla bu yıl evlilikte, kadınlar için eşleri ya da babaları ile ilgili konularda, ya da iş hayatında otorite figürleri ile ilgili konularda belirsizlikler söz konusu olabilir.

Kişiliği göstermek

Son derece yavaş ilerleyen Pluton ise 2008’den bu yana Oğlak burcunda ilerlemekte. Yükselen burçları Başak olanlar 2008’den bu yana kendilerini ortaya koymak ve kişiliklerini göstermek alanında büyük bir gayret içerisindeler. Eğer 9-13 Eylül tarihleri arasında doğmuş bir Başak iseniz, bu yıl Pluton’un size güç getiren imkanlarından daha çok yararlanabilir ve kişisel gücünüzü daha etkin biçimde sergileyebilirsiniz. Bu transit özellikle iş hayatında daha dikkat çekici olmanıza yardımcı olabilir. Benzer şekilde yaratıcı olduğunuz alanlarda ve aşk hayatınızda daha etkileyici olabilirsiniz.

Merkür gerilemesi bu yıl hangi temaları getirmekte?

İletişim ve hareket gezegeni Merkür 8 Ocak’a kadar geri harekette görülüyor. Merkür bu yıl 10 Nisan-3 Mayıs arasında Boğa’da, 13 Ağustos-5 Eylül arasında Başak’ta, 3-23 Aralık arasında ise Yay burcunda geri gidiyor olacak. Bu dönemlerde iletişimde yavaşlamalar, organize olmakta zorlanma ya da teknik konularda sıkıntılar yaşanabilir. Merkür kararları, pazarlıkları, anlaşmaları ve yazışmaları açıkladığı için Merkür geri giderken verilen pek çok kararı yeniden gözden geçirmek gerekecektir.

8 Ocak’a kadar eve, yerleşime ve güvenliğinize ait konularda, 10 Nisan-3 Mayıs arasında uzaklarla, eğitimle ve yolculuklarla ilgili konularda, 13 Ağustos-5 Eylül arasında kişisel girişimleriniz, projeleriniz ya da sağlığınızla ilgili konularda , 3-23 Aralık arasında ise eve, ailenize ve yerleşimle ilgili konularda daha özenli ve sabırlı davranmak, aceleci olmamak gerekebilir.

Tutulmalar neler getiriyor?

11 Şubat’ta Aslan burcunda Ay tutulması geçmişten kaynaklanan, elde olmayan ya da sizi duygusal açıdan hassas kılan durumlara önemli bir vurgu ve farkındalık getiriyor. 26 Şubat’taki Güneş tutulması ise Balık burcunda güney düğüm yönünde olacak. Bu nedenle bu dönemde evliliğiniz, yakın ilişkileriniz, arkadaşlıklar ve ortaklaşa konularda daha kırılgan olabilirsiniz.

7 Ağustos’taki kısmi Ay tutulması Saka burcunda gerçekleşmekte. Bugünlerde, hizmet, iş ve çalışma konularında, sağlık ve günlük işleriniz konularında güçlü bir farkındalık ve önemli duygusal sonuçlar, değerlendirmeler var. 21 Ağustos’ta Aslan burcunda kuzey düğüm yönünde gerçekleşen Güneş tutulması geçmişten kaynaklanan ve hassas kılan konulara vurgu getirmekte. Önemli çözülmeler ve kişiliğinizle ilgili hassasiyetler var.

Yükselen burcunuza göre 2017

Sorumluluklara karşı dirayetli olun

Yükselen Koç: Burcunuzun yıllık öngörümlerini dikkatle okuyunuz. Özellikle meslek alanında dikkat çekici gelişmeler söz konusu. Yıl sonu geldiğinde sorumluluklarda artış ya da sizi sıkıştırabilecek koşullar gündeme gelebilir. Sonbahara kadar kariyerinizdeki fırsatları daha iyi kullanmalısınız. 28 Ocak-10 Mart arasında çok daha cesur davranabilirsiniz. 5 Eylül-22 Ekim arasında çalışma hayatınıza, düzeninize ve sağlığınıza daha çok önem vermeniz gerekebilir. Bu yıl meslekte yeni bir yön arayışı söz konusu.

Yükselen Boğa: Bu yıl borç alacak konularında ve ortaklaşa konularda yükümlülükler devam etmekle birlikte, 20 Aralık 2017 sonrasında daha istikrarlı koşullar başlayacak. Sonbahar aylarında iş hayatında ilerleme fırsatları yükselmekte. Yılın ilk yarısında çalışma ortamında kendinizi geliştirmek durumundasınız. 10 Mart-21 Nisan arasında Mars yükselen burcunuzda ilerlerken hareketsiz kalmayacak, öne çıkmak zorunda olacaksınız.

Yükselen İkizler: 2017 kariyer hayatınızda ilerlemenin devam ettiği ve yeni hedeflerin öne çıkacağı bir yıla benziyor. Ortaklıkların getirdiği sorumlulukları önemsemelisiniz. Aşk hayatınız daha ciddi bir boyut kazanırken, bir evlilik düşünebilirsiniz. Sonbahara kadar mutluluk getiren olaylar söz konusu olabilir. 21 Nisan-4 Haziran arasında hedeflerinizde çok daha mücadeleci olabilirsiniz. Kariyer alanında 20 Aralık’tan sonra finansal yükümlülüklerde artışlar olabilir.

Yükselen Yengeç: Bu yıl iş ve çalışma koşullarınıza yükler getirmeye devam ediyor. İş hayatınızda iyi bir toparlanma içindesiniz. Bu yıl sonbahar aylarına kadar aileden, mülklerle ilgili konularda destek ve fırsatlar var. 10 Ekim sonrasında aşk hayatınızda çok daha hareketli bir dönem başlayabilir. 20 Aralık 2017 sonrasında kariyerinizde çok önemli bir dönem başlıyor. 4 Haziran-20 Temmuz arasında son derece atılımcı olabileceğiniz günlerdesiniz.

Yükselen Aslan: Bu yıl genel olarak istikrarlı bir ilerleme getiren koşullar sunuyor. 20 Aralık 2017’ye kadar fırsatları çok iyi değerlendirmeye bakın. Yılın ilk yarısında akıcı koşullar söz konusu. Sosyal alanda ve eğitsel konularda çok yol alabilirsiniz. Bu yıl çocuklarla ilgili sorumluluklar var. Sonbahar aylarıyla birlikte işte altınızda çalışanlarla ilgili konulara daha fazla dikkat etmeniz gerekebilir. Aynı zamanda evde hareketlenme, topraktan gelen kazançlar söz konusu olabilir.

Yükselen Başak: Genel olarak kariyerinizdeki arayışların sonuçlar vereceği bir dönemdesiniz. Bu dönemde ailenize yönelik bazı sorumluluklar ve kısıtlamalar içinde olabilirsiniz. Neyse ki 20 Aralık 2017’den itibaren sevdiğiniz işi yapabileceğiniz koşullar geliyor. Bu yıl sonbahara kadar işte ortaklıklardan gelebilecek fırsatlar var. 10 Ekim sonrasında zihinsel açıdan daha etkin ve araştırmacı olabilirsiniz. 21 Nisan-4 Haziran arasında işte mücadele getirirken, 5 Eylül-22 Ekim arasında çok daha kararlı davranabilirsiniz.

Yükselen Terazi: Bu yıl son derece şanslısınız zira yükselen burcunuzda ilerleyen Jüpiter 10 Ekim’e kadar sizi fırsatlara daha açık kılıyor. Atılımcı davranarak kendinizi geliştirmeye bakmalısınız. Bu dönemde eğitimde ve zihinsel alanda zor görevleri çok daha iyi başarabilirsiniz. Ancak 20 Aralık 2017’den sonra kariyerinizde ve yerleşiminize ait konular içinde önemli sorumluluklar başlıyor. Ailenize daha çok odaklanabilirsiniz.

Yükselen Akrep: Sonbaharla birlikte şans ve gelişme olanakları artıyor. 10 Ekim’de burcunuza ilerleyecek olan Jüpiter her açıdan ilerlemeye işaret etmekte. Bu süreçte yeteneklerinizi çok daha iyi değerlendirmeye başlayabilirsiniz. Bu yıl iş hayatında kazançlarınızı daha iyi hale getirmek için daha gerçekçi ve ciddi düşünceler içindesiniz. 20 Temmuz-5 Eylül arasında daha fazla test ve mücadele altında olabilirsiniz.

Yükselen Yay: 2017’de Satürn burcunuzdaki yolculuğunu tamamlayacak. 20 Aralık 2017’ye kadar sizinle beraber olması bu yıl kendinizi yeniden yapılandırma, sorumluluk alma yönünde önemli fırsatlar getirmekte. Bu yıl sosyal alanda daha hevesli ve canlı olabilirsiniz. Gruplar ve sosyal çalışmalar size yeni beklentiler getirmekte.

Yükselen Oğlak: 2017 kariyer alanında ve ilişkiler cephesinde daha olumlu görünümler sunmakta. 28 Ocak-10 Mart arasında iş açısından düşük bir dönemdesiniz. Ancak 4 Haziran sonrasında hareketlenme hızlanıyor olacak. Bu süreçte yükselen burcunuzda ilerleyen Pluton sizi daha ve kararlı kılmakta ancak sağlığınıza da özen göstermelisiniz.

Yükselen Saka: Yaratıcı alanda kendinizi çok iyi ifade edebilir, yabancılardan fayda görebilirsiniz. Eğitimden ve yolculuklardan gelen güzel imkanlar söz konusu. Bununla birlikte, 20 Aralık 2017 sonrasında hayat yolunuzda bazı belirsizlikler doğacak. Bu yıl 21 Nisan-4 Haziran arasında aşkta ve eğlenceli konularda çok daha canlısınız.

Yükselen Balık: Bu yıl geçen yıl olduğu gibi önemli yükler altındasınız, dolasıyla daha ciddi düşünceler içinde olabilirsiniz. Hayal kurmak yerine yaşadıklarınızdan dersler çıkarabilirsiniz. Bu yıl 10 Ekim’e kadar ortaklı kazançlar, mirasla ilgili gelişmeler de söz konusu olabilir. Uzaklar, yabancılar ve eğitimle ilgili daha geniş olanaklar elde etmeye başlayabilirsiniz.

Sorumluluklara karşı dirayetli olun

YARIN: TERAZİ BURCU