R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bu yıl kariyerinize daha fazla odaklanacaksınız. Daha fazla çalışarak kendinizi geliştireceğiniz bir döneme adım atıyorsunuz. Göstereceğiniz disiplin size ileriki yıllarda önemli yükselmeler getirecek

Bu yılın en önemli konularından birisi iş ve çalışma hayatınıza daha fazla odaklanıyor olmanız. Daha planlı, daha üretken olabilirsiniz. Aynı zamanda iş hayatında yabancıların etkisi, eğitsel konular önemli gelişmeler olarak görülmekte.
Daha fazla çalışarak kendinizi geliştireceğiniz bir döneme girdiniz. Göstereceğiniz bu çaba sayesinde 2017 sonunda kendinizi çok daha ileri bir seviyede bulabilirsiniz. Bu süreçte göstereceğiniz disiplin size ileriki yıllarda kariyerde önemli yükselmeler getirecek. Her durumda Satürn bu süreçte size önemli ödevler yüklemekte. İş ortamında daha esnek olmak gerekebilir. Bu arada fazladan sorumlulukların neden olduğu gerginliği atabilmek için sağlığınıza da özen göstermeli, gevşemeyi de unutmamalısınız.
Bolca değişiklik
Diğer yandan ilerleme ve genişleme gezegeni Jüpiter 9 Eylül’e kadar Başak burcunda ilerlemeye devam ederken, bolca zihinsel uğraş, daha fazla okuma, yazma ve eğitsel temalar getirmekte. Sonbahara kadarki dönemde yakın çevrenizde bolca değişiklik, görüşmeler, yolculuklar görülmekte. Belki de bu hareketlenme işinizle ilgili koşullardan kaynaklanıyor olabilir. Kafanız fazlasıyla dolu. Dolayısıyla kimi zaman işlerinizi iyi organize etmeniz ve gereksiz detayları pratik biçimde toparlamaya özen göstermelisiniz. 9 Eylül’den sonraki dönemde ise Jüpiter’den daha çok yararlanmaya başlayacaksınız. Bu süreçte evlilikler yanında, evde daha aktif olabileceğiniz, evinizi daha güzel ve keyifli bir yer yapabileceğiniz fırsatlar var. Jüpiter bu etkisi 2017’de de devam edecek.
Özgürleşme
Kuşkusuz burcunuzla ilgili en dikkat çekici ve dönüştürücü, çoğu zaman baskı getiren transit 2008’den bu yana Plüton’un karşıt burcunuz Oğlak’ta ilerliyor olması. 2008’den bu yana hayatınızda önemli dönüşümler, mücadeleler yaşandı. Plüton baskı ve güçle gelen dönüşümü anlatır. Pek çok Yengeç 2010’dan bu yana önemli oranda özgürleşme, yenilenme ve sürprizlerle de karşı karşıya geliyor. Uranüs’ün Koç burcunda ilerlemesi 2010’dan beri iş ve kariyer alanınızda ani gelişmelere, büyük iniş ve çıkışları ama nihayetinde sizi daha özgür kılan gelişmelere yol açtı ve açmaya da devam ediyor. Uranüs hayatınıza uyanışlar, özgürleşme, sınırlamalardan kurtulma getirmekte.
Aşk, evlilik ve ilişkiler
Evlilik konusunda sonbahar ve sonrasında daha destekleyici koşullar yer almakta. 9 Eylül’e kadar iş hayatından kaynaklanan meşguliyetler, sorumluluklar ve hareket yüzünden ilişkiler alanında yeteri kadar rahat edemeyebilirsiniz. Ancak bu tarihten sonra yakın çevrenizden daha güçlü bir destek bulabileceksiniz. 9 Eylül’den sonra Jüpiter aile alanına daha mutlu tecrübeler getirebilir.
Aynı zamanda Venüs’ün burcunuzla uyumlu açıda olduğu dönemler olan 12 Mart-5 Nisan, 30 Nisan-24 Mayıs, 17 Haziran-12 Temmuz ve özellikle 23 Eylül-18 Ekim arasında aşk hayatınızda mutlu olmak daha kolay. Ancak bu arada 27 Eylül-9 Kasım arasında evlilik hayatında çekişmeler, tartışmalar söz konusu olabilir.
Kimi zaman çift durumlar ve huzursuzluklar ilişkilerinizde endişelere yol açabilir. 24 Mayıs-17 Haziran arasında dedikodulara dikkat etmelisiniz.
Sağlık
Bu yıl sağlığınızı daha ciddiye almanız gereken bazı transitler var. Özellikle Satürn’ün Yay burcunda olması yıl boyunca aşırı çalışma ve stresin söz konusu olabileceğini anlatıyor. Ancak özellikle 6 Mart-27 Mayıs ve 2 Ağustos-27 Eylül dönemlerinde bu daha belirgin olabilir. Bu tarihler arasında kendinize daha çok özen göstermelisiniz. 9 Kasım-19 Aralık döneminde ise sağlıkla ilgili olabilecek operasyonel durumlar söz konusu olabilir.
İş, para ve kariyer
Bu yıl adeta çıraklık programına geri dönmektesiniz. Öğrenecek çok şey var. İş hayatında, çalışma ortamında işler, sorumluluklar artmakta. Dolayısıyla günlük düzeninizi, işleri nasıl ele aldığınızı yeniden gözden geçirmeniz önem kazanıyor. İş hayatında daha detaycı olmalısınız. Benzer şekilde yabancılarla, uluslararası konularla ya da akademik alanla ilgili çalışmalarınız daha zaman alıcı ve ciddi olabilir.
İş hayatında dikkat çeken diğer bir konu sonbahara kadar zihinsel yönden oldukça meşgul bir süreçte olacağınız. Öğreneceğiniz, zekanızı kullanabileceğiniz çok şey var. Uzaklarla ilgili uğraşlar, ziyaretler ve görüşmeler 9 Eylül’e kadar çok iş, çok meşguliyet getirmekte.
3 Ocak-6 Mart arasında cesaret ve kararlılığınızı daha iyi kullanabileceğiniz bir dönemdesiniz. Bu tarihler arasında yaratıcı alanda, kendinizi sahneye çıkarmak konusunda başarılı olabilirsiniz.
6 Mart-27 Mayıs arasına dikkat etmelisiniz. 6 Mart civarında gündeme gelecek olaylar iş hayatınızı yakından ilgilendiriyor olabilir. Bu dönemde iş ve çalışma ortamında daha fazla mücadele ve değişiklik söz konusu. Altınızda çalışanlara dikkat etmeniz gerekebilir.
27 Mayıs-2 Ağustos arasında spekülatif işler, yatırımlar ve harcamalarla ilgili koşullar yeniden gözden geçirilebilir. 30 Haziran’dan sonra bir süredir aksama ve gecikme yaşanan konularda değişiklikler gündemde olacak.
2 Ağustos-27 Eylül arasında iş ve çalışma koşullarının yeniden hız kazandığı, bazı yorgunlukların söz konusu olabileceği bir dönem. Ancak bir yandan da çok şey başardığınızı görebilirsiniz.
27 Eylül-9 Kasım arasında kritik gelişmeler var. Bu dönemde iş hayatınızda ve genel olarak hedeflerinizde ilerleme söz konusu. Ancak bir yandan karşıtlık yaratan koşullara, ortaklıklara dikkat etmek gerek. İş hayatında rekabetin yükseldiği bir dönemdesiniz.
9 Kasım-19 Aralık arasında mali açıdan önem taşıyan konular, borç, alacak ya da mirasa yönelik konularla daha çok uğraşabilirsiniz. Bu dönemde birikimlerinizi korumaya bakın.
19 Aralık sonrasında uzaklarla, yabancılarla ilgili işler, medyaya ait gelişmeler sizi daha fazla meşgul edebilir.
Merkür geri giderken neler getirecek?
İletişim ve marifetin gezegeni Merkür bu yıl özellikle toprak elementinde geri hareket edecek. Toprak elementi maddi konular, pratik olmak gereği, eldeki işlere şekil verme ve somutlaştırmayla yakından ilgili olduğu için Merkür’ün gerileyeceği dönemlerde iş konularına, parasal gelişmelere ve anlaşmalara daha dikkatli yaklaşmak gerekebilir. Merkür geri giderken düşüncelerimizi gözden geçirmek, düzeltmeler yapmak, hataları bulmak daha kolaydır ve bu doğru bir tercih olabilir. Bu dönemlerde bizi daha önceden meşgul etmiş şeylerin çözümlerini de keşfedebiliriz. Bu yıl Merkür’ün önce Saka burcunda ardından Oğlak burcunda gerileyeceği 5-26 Ocak, Boğa burcunda gerileyeceği 28 Nisan-22 Mayıs ve Başak burcunda gerileyeceği 30 Ağustos-22 Eylül arasında yukarıda sözü edilen konulara dikkat edelim. 5-26 Ocak döneminde, anlaşmalar, görüşmeler ve karşıtlık içeren konularda değişiklikler, 28 Nisan-22 Mayıs döneminde, gelecek beklentilerinizi ilgilendiren konularda tekrarlar daha sık gündeme gelebilir.
Tutulmalar ne getiriyor?
2016’da Güneş tutulmaları Balık/Başak ekseninde gerçekleşiyor. 9 Mart’taki tutulma akademik konulara, yabancılarla ilişkilere, içinde medyanın ya da uzakların olduğu konulara bazı karmaşalar, belirsizlikler getirebilir. Bu dönemde hayat görüşünüz, fikirleriniz alanında sizi etki altında bırakan koşullarla karşılaşabilirsiniz. Daha gerçekçi bir bakış açısı edinmeye bakmalısınız. Bu tutulma özellikle 21 Şubat’tan itibaren etkilerini göstermeye başlayabilir.
1 Eylül’deki Güneş tutulması ise özellikle eğitim, zihinsel uğraşlar, görüşmeler ve iletişim alanlarında daha yapıcı değişikliklerin öne çıkacağı koşullara işaret etmekte. Bu tutulma zihinsel meşguliyetler, yolculuklar, anlaşmalar ve kardeşlerle ilgili konularda daha verimli ve geliştirici imkânlar sunabilir.
Yengeç
Yükselen burcunuza göre 2016
Yükselen Koç: İş hayatında yenilenme ve meşguliyetler var. Bu yıl iş ve çalışma hayatınıza fazlasıyla zaman ayırmak durumundasınız. Ancak sonbahar daha verimli sonuçlar aldığınız bir dönem olacak. İş hayatında baharda bazı aksamalar ve yabancılarla ya da medyayla ilgili konularda pürüzler yaşanabilir. 27 Eylül-9 Kasım arasında iş hayatında çok yoğunsunuz.
Yükselen Boğa: Yılın ilk yarısında aşkta olumlu koşullar var. Bu yıl finansal konularda, kredilerle ilgili işlerde yükleriniz artmakta. Tam olarak kontrol edemediğiniz koşullar, özellikle yabancılarla ilgili sıkıntılar gündeme gelebilir. Aşk hayatında ise mutlu olabileceğiniz pek çok tecrübe söz konusu. Aşkta ve arkadaşlıklarda 5-30 Ağustos arasını iyi değerlendirmeye bakmalısınız.
Yükselen İkizler: Yıl boyunca ev ve ailevi konular oldukça canlı. Bu yıl size kariyer alanında ilerleme ve yeni sorumluluklar getirmekte. Uzun bir süredir hazırlandığınız konularda daha fazla tanınma ve muhatap alınma şansınız var. Aynı zamanda ilişkilerinize ve evlilik hayatına da ciddi bakmak durumundasınız. Bu yıl evlilik ve iş arasındaki dengeyi iyi kurmaya bakmalısınız. Yılın ilk yarısında evlilikte ve ortaklı konularda problemler yaşabilir. Bazı düşmanlıklar da olası.
Yükselen Yengeç: Burcunuzun yıllık öngörümlerini dikkatle okuyunuz. Bu yıl zihinsel uğraşlar, iş ortamında sürekli meşgul eden durumlarla oldukça yoğun geçecek. Planlamaya önem vermelisiniz. İş ortamında düzeltilmesi, üzerine gidilmesi gereken çok şey var. Özellikle yılın ilk yarısında, özellikle Mars’ın geri gideceği 17 Nisan-30 Haziran arasında çok sakin olmaya bakmalısınız.
Yükselen Aslan: Yıl boyunca iş hayatında aktifsiniz. Bu yıl sorumluluk almakta çekinmeyeceksiniz. Sevdiğiniz bir konuya çok iyi konsantre olabilirsiniz. Ancak iş ve keyifler arasında uygun bir denge kurmaya bakmalısınız. Aynı zamanda çocuklarla ilgili konular daha fazla sorumluluk gerektirebilir. Yılın ilk yarısında aşkta daha özenli olmak gerekebilir.
Yükselen Başak: Yıl boyunca elinizdeki şansı iyi kullanın. Bu yıl 9 Eylül’e kadar yükselen burcunuzda ilerleyen Jüpiter size yenilenme ve yeteneklerinizi daha iyi değerlendirme fırsatı getirmekte. Kişisel alanda pek çok değişiklik yapabilirsiniz. Kendinize güveniniz artıyor. Ev ve yerleşime yönelik konular, ailevi işler daha fazla sorumluluk getirmekte.
Yükselen Terazi: Eğitsel uğraşlar dikkat çekiyor. Bu yıl kendinizi geliştirmek yönünde yapıcı imkânlar var. Özellikle eğitim alanında ve yakın çevrenizle ilişkilerinizde kendiniz daha gerçekçi ifade etmek için çaba sarf edebilirsiniz. Zihinsel uğraşlar, yabancılarla ilişkiler de öğretici olabilir. Ancak yılın ilk yarısında ziyaretler ve yolculuklar daha uğraştırıcı olabilir. 9 Eylül’den itibaren Jüpiter’in burcunuza ilerlemesiyle birlikte daha şanslı ve akıcı bir döneme giriyorsunuz.
Yükselen Akrep: Yılın ilk yarısında bazı dur kalklar var. Son yıllarda aldığınız yeni sorumluluklardan sonra bu dönemde iş hayatınızı ve parasal durumunuzu daha sağlam ve gerçekçi hale getirebilirsiniz. Bu dönemde gruplar, arkadaşlar ve size destek verebilecek kişilerden önemli fırsatlar geliyor. Ancak yılın ilk yarısında, özellikle 17 Nisan-30 Haziran arasında iş hayatında ve harcamalarınızla ilgili konularda daha dengeli ve kontrollü olmaya bakın. Sonbaharda ilişkiler, ortaklıklar yeni fakat alışılmamış durumlar getirebilir.
Yükselen Yay: Yılın ilk yarısında aşırı bir mücadele söz konusu. Sorumluluk ve sınırlamalar gezegeni Satürn’ün yükselen burcunuzda ilerlemesi daha fazla ciddiyet ve gerçekçilik getirmekte. Bu dönemde ilişkilerinize daha ciddi sınırlar çizebilir ve hayata bakışınızda olgunlaşabilirsiniz. Bedensel konulara, sağlığınıza daha çok özen göstereceksiniz. Ancak yılın ilk yarısında, özellikle Mars’ın gerileyeceği 17 Nisan-30 Haziran döneminde daha temkinli olmalısınız. Üstünüzde çok gerginlik olabilir.
Yükselen Oğlak: Yıl boyunca daha temkinli olun. Bu dönemde, kariyerinizi ve iş hayatınızı etkileyen gelişmeler üzerinde çok söz sahibi olamayabilirsiniz. Geçen yıldan bu yana kontrol dışı durumlar ve dengesizlikler var. Özellikle yılın ilk yarısında gizli düşmanlıklara ya da düşünmeden girebileceğiniz riskli durumlara dikkat ediniz. Bu yıl şans size daha çok medyayla ilgili konulardan, yeni şeyler öğrenmekten ve yabancılardan gelebilir.
Yükselen Saka: Yıl boyunca zihnen yüklüsünüz. Son yılların getirdiği ağır yüklerden sonra bu dönemde hayata daha iyimser bakabilirsiniz. Gruplar, sosyal çalışmalar gelecek hedefleriniz içinde önemli bir yer tutmakta. Ancak yılın ilk yarısında gelecek plan ve beklentilerinizi yenilemeniz gereken bazı pürüzler de olabilir. 17 Nisan-30 Haziran arasında önemli risklere dikkat etmelisiniz. Bu yıl miras, borç alacak gibi uğraşlar sizi zihinsel yönden meşgul edebilir. 9 Eylül sonrasında ise her açıdan daha akıcı ve destekleyici koşullar içindesiniz. Bu dönemde kendinizi geliştirebileceğiniz imkânlar, yolculuklar, eğitsel uğraşlar da dikkat çekiyor.
Yükselen Balık: Yıl boyunca daha gerçekçi olmaya bakın. Bu yıl iş hayatında önemli sorumluluklar ve dikkat çeken yükler var. Mesleki alanda daha gerçekçi olmanız gerekiyor. Aynı zamanda başkalarından gelen imkânlar ve önemli işbirlikleri de mümkün. Ancak yılın ilk döneminde, özellikle de 17 Nisan-30 Haziran döneminde iş hayatında sıkı bir mücadele var. Bu dönemde büyük risklerden kaçınmalısınız. Sonbaharda ortaklı konular, miras ya da eşinizin, ortağınızın maddi imkânlarından daha iyi yararlanabileceğiniz imkânlar bulabilirsiniz.
Yengeç
YARIN: ASLAN BURCU