Radyoloji Uzmanı Dr. Cevat Bayrak

Radyoloji Uzmanı Dr. Cevat Bayrak

info@rahimfilmi.com

Tüm Yazıları

HSG filminden sonra kolay gebelik

Rahim filmi bir röntgen filmidir. Çekim sırasında göremediğimiz X ışınları kullanılır. X ışınları minimum düzeyde tutulmalıdır. Çünkü vücuttaki molekülleri iyonize etme özelliğine sahiptir ve fazlası zararlıdır.

Teknolojinin gelişmesiyle özel röntgen cihazları üretildi. Artık çok az bir X ışınıyla rahim filmi çekilebiliyor. Çok gelişmiş hassas detektörlere sahip yeni nesil özel röntgen cihazlarıyla maruz kalınan X ışını miktarı çok azalmıştır.

Olgunlaşan yumurtalar çatlayarak yumurtalıktan çıkar ve rahim tüpleri sayesinde spermlerle buluşur. İnce olan bu rahim tüplerinin tıkalı olması halinde sperm ve yumurta buluşamaz. Bu durumda da doğal yollarla hamile kalmak imkânsızdır.

Haberin Devamı

Rahim filmi çekimi sırasında verilen sıvı tüplerde bulunan tıkaçlar, küçük yapışıklıklar ve benzer engelleri ortadan kaldırır. Aynı zamanda yumurtanın tüp içinde ilerlemesine yardım eden yüzey hücreleri ile embriyonun rahim içinde tutunacağı endometrium tabakası uyarılır.  Rahim filmi çektirilen ay ve o ayı takip eden 4 ay boyunca gebe kalma şansı yüksektir.

 

Radyoloji Uzmanı Dr. Cevat Bayrak

www.rahimfilmi.com

www.cevatbayrak.com