Sabanur Kıraç

Sabanur Kıraç

skirac@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bir gay bara gitmeyeli o kadar uzun zaman olmuştu ki Harbiye’deki 'Love Dance Point'e gitmeden önce sebepsiz bir heyecan kapladı içimi. Pamuk’un yanımda olmamasından mı yoksa mekana girmeden önce karşılaştığım kavgadan mı bilmem. Tek bildiğim, kapıdan içeri girene kadar vazgeçmemek için kendimi defalarca ikna ettiğim. Ama iyi ki de etmişim. Gecenin sonunda o kadar çok eğlenmiştim ki; gazetecilikte olduğu kadar halkla ilişkiler sektöründe de başarılı olan Taylan Efe Çeki’ye bana bu geceden bahsettiği için müteşekkir olmuştum. Peki bu kadar eğlenceli olan ne miydi? Tabii ki de Kemal Doğulu ve Hande Yener’in akıl almaz performansları ve eğlenmeye dünden hazır bir kitle!
Ağzına kadar dolu olan mekanın dokuzuncu yaş gününü kutladığı gece, Doğulu’nun sahneye çıkmasıyla alevlendi. Bence gay barların en güzel özelliği zaten herkesin eğlenmeye hazır olmasıdır ama Kemal Doğulu’nun yaptığı sanki eğlendirmekten bir adım öte bir şeydi. Sanki o, kalabalığa hükmediyor, “Şimdi eğleneceksiniz” diyor gibiydi. Açıkçası şaşırdım. Çünkü her ne kadar daha önce Hande Yener’i sahnede izlemiş olsam da bu Kemal Doğulu’yu ilk izleyişimdi ve çok etkilendim. Tekel işçilerine destek olmak için bir işçi tulumuyla sahneye çıkan Doğulu, Murat Dalkılıç'tan Tarkan'a kadar pek çok sanatçının şarkılarını söyledi. Ve kalabalık sanki her şarkıda biraz daha coştu. Hem sahnesi hem sesi müthişti. Martta çıkacak olan yeni albümü 'Ters Köşe' mutlaka alınmalı ve her fırsatta bu adam sahnede bir daha, bir daha izlenmeli bence.

Hande’miz var
Kemal, 'Love Dance Point'i bir saat boyunca salladıktan sonra sahneye Hande çıktı. Ve böylece bir kez de benden “Onların Lady Gaga’sı varsa bizim de Hande’miz var” yorumunu aldı. Çünkü bence belinde yanıp sönen beyaz ışıklı o mayoyu bu ikisinden başkası giymezdi. Ama ne yalan söyleyeyim sarı ve permalı saçlarıyla Hande bu kostümün içinde de inanılmaz gözüküyordu. Ve gece boyunca sadece şarkılarıyla değil açıklamaları ve yorumlarıyla da bizi çok eğlendirdi.
Önce “Sıradaki şarkıyı tüm geri zekalılar için söylüyorum” deyip Romeo'yu söylemeye başladı sonra da “69'u çok seviyorum” diye bağırarak bir sigara yaktı! Tam dumur olmuş arkadaşlarımın şaşkın gözlerine ne tepki verecekler diye bakıyordum ki hemen ekledi: “69 TL ödeyeceğim!” Kısaca mekandaki sigara yasağına bağladı işi.
Ayrıca gaylerin kalbinde ayrı bir yeri olduğu bilinen Hande bu konuda da açtı ağzını yumdu gözünü. "Gayler beni çok seviyormuş... Hande Yener gay barda çıkıyormuş... Eee? Ne var bunda yani? Neyi neyden ayırıyorsunuz hala? Saçlar değişir; önemli olan içindekinin değişmesi” diye bağırdı ve büyük alkış topladı. Eski ve yeni şarkılarıyla iki saat boyunca mekandaki herkesi kendinden geçirdikten sonra da yeni şarkılarından birinin adının 'sopa' olduğunu söyledi. “Sopamı sallayacağım onlara, sopa atacağım, göreceksiniz” dedi ama şarkıyı okumayarak bizi merak içinde bıraktı doğrusu.
Gecenin sonundan çıkarılacak iki sonuçtan ilki gerçekten eğlenmek için gay kulüplerden iyisi yok, ikincisiyse Hande Yener 10 numara ise Kemal Doğulu da en az 9,75! Bilmiyorsanız öğrenmenin tam vakti!