Sabanur Kıraç

Sabanur Kıraç

skirac@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Madonna, Jessica Simpson, Kim Kardashian, Gülben Ergen, Tamer Karadağlı, Ali Kırca... Hepsinin seks videoları çıktı ortaya. Ama ne kadar sarsıcı olursa olsun, unutuldu gitti işte...

Türkiye günlerdir CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Milletvekili Nesrin Baytok'la çekildiği iddia edilen videosunu konuşuyor. Görüntülerdekiler gerçekten onlar mı? Eğer onlarsa bu görüntüleri kim kaydetti? Ya da kim yayınladı? Veya komplo teorilerinden hangisinde gerçeklik payı vardı? Soruların hiçbirinin yanıtını bilmiyorum. Tek bildiğim, bunun karşılaştığımız ilk kaset skandalı olmadığı! Nice politikacının, şarkıcının, mankenin ve oyuncunun başına geldi bu. Hepsi de bir süre konuşuldu ve sonra rafa kaldırıldı. Çoğu da iftira atanların yanına kaldı. Ama sonuçta olan oldu ve herkes hayatına kaldığı yerden devam etti. Siyasetçiler hariç.
Örneğin Paris Hilton’un 2003’teki sevgilisi Rick Salomon ile birlikte çekilen seks videosunu duymayan yok. Aynı şekilde fiziğiyle gündemden hiç inmeyen Pamela Anderson ile Tommy Lee’ninkini de öyle. Her ne kadar iki kadın da uzun süre bu konuyla gündeme geldiyse de, hayatlarında köklü bir değişiklik olmadı.

Haberin Devamı

Hangisinin kariyeri bitti ki?
Şarkıcıların dünyasında da durum pek farklı değil. Pop dünyasının kraliçesi Madonna’nın bile Alex Rodriguez ile çekilen bir kaseti var. Skandal videolarıyla ünlü popçu Britney Spears’ınsa eski sevgilisi Adnan Galip’te; başında sadece pembe bir perukla ve üzerinde hiçbir giysi olmadan görüntülendiği bir kaseti olduğu iddia ediliyor. Güzel şarkıcı Jessica Simpson'ın videosu da, Jennifer Lopez'in eski kocası Ojani Noa ile evli oldukları dönemde çekilen seks kaseti de az konuşulmadı. Ayrıca ünlü şarkıcı Shakira’nın da Antonio de la Rua ve İspanyol şarkı sözü yazarı Alejandro Sanz ile birlikte yatta sevişirken çekilmiş bir kaseti olduğu iddia ediliyor. Tabii Kim Kardashian’ın o zamanki erkek arkadaşı Ray J ile çekilmiş kasetini de unutmamak gerek. Peki bu durum bu şarkıcılardan hangisinin müzik kariyerini sonlandırdı dersiniz? Tabii ki hiçbirinin!

Haberin Devamı

Kimlerin seks kaseti çıkmadı ki

Sinema dünyasında da durum aynı
Ne Oscarlı oyuncu Sandra Bullock’un seks kaseti olduğu iddiaları, ne ünlü oyuncu Carmen Electra’nın bir kadınla ilişkiye girdiği kaseti, ne de Gossip Girl dizisinin Blair’i Leighton Meester’ınki bu oyuncuların kariyerlerini yaralamadı. Tıpkı yakışıklı oyuncu Robert Lowe’un reşit olmayan bir kızla çekilmiş videosununki gibi.
Türklerin başına gelen skandallarda da farklı bir şey yok, öyle değil mi? Mesela Tamer Karadağlı'yı ele alalım. Ne o skandal kaseti ne de ihaneti ünlü oyuncunun sonu olmadı. Ailemizin kızı rolündeki Gülben Ergen'in İlyas Atak ile görüntülendiği seks kaseti ise bir o kadar etkisizdi. Ünlü haber spikeri ve gazeteci Ali Kırca’nın bir otel odasında çekilmiş sevişme görüntüleriyse her ne kadar sarsıcı olsa da çoktan unutuldu. Gamze Özçelik'e yapılan iğrençliğiyse saymıyorum bile. Ama sonuçta hepsi kariyerlerine hızla devam ettiler.

Bazıları iftira, bazıları gerçek
Ancak gelin görün ki konu siyasiler olunca durum biraz farklı. Mesela eski ABD senatörü John Edwards’ın kanser hastası karısını aldattığı kaseti kariyerine büyük bir damga vurmuştu. Hindistan’ın 86 yaşındaki valisi Narain Dutt Tiwari’ninse üç kadınla yatakta çekilen videosu istifasını getirmişti. Malezya’nın Sağlık Bakanı Chua Soi Lek’in skandalı ortaya çıkınca o da baskılara dayanamayarak istifa etmişti. Tıpkı Baykal gibi...
Çoğu insan tüm bu skandal görüntülerinde ne olduğuna takılıyor. Bazılarıysa iftira ya da gerçek; bir insanın bu kadar özeline girilmesine... Bense aynı şey sinema veya müzik dünyasından birinin başına geldiğinde hoş görüp siyasileri hemen yargılamamıza takığım. Kimseye aman da ne iyi yapmışlar dediğim yok ama bir düşünün Allah aşkına, kimler aynı skandalla gündeme gelmedi ki?