Sabanur Kıraç

Sabanur Kıraç

skirac@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Sosyal hayatın en büyük fırsatları bu sitede


Bu internet sitesinde en popüler mekanlardan yüzde elliye varan indirimler kazanabilirsiniz. Gitmek istediğiniz ama pahalılığı yüzünden kapısının önünden bile geçemediğiniz balıkçılar, lokanta-lar, sehirfirsati.com’da çok ucuz



Yakın arkadaşlarım iyi bilir, ben tam bir internet alışverişkoliğiyim. Yani en son ne zaman bir dükkandan içeri girip bir şeyler satın aldığımı hatırlamıyorum ama size en son ne zaman internetten bir şeyler aldığımı söyleyebilirim. (Bu sabah!) İnanın abartmıyorum. Market alışverişimden kozmetiğe, giyimden ev tekstiline kadar her şeyi internetten sipariş ediyorum. Üstelik öyle körü körüne de değil. Neyin hangi sitede daha ucuz olduğunu bilerek ve karşılaştırarak...
Günün fırsatlarına göz atın
Bundan birkaç ay önce sizlere alışveriş yaptığım bu avantajlı sitelerin adreslerini vermiştim. Ama o zamanlar son gözdem olan www.sehirfirsati.com henüz yoktu. O yüzden sizlerin böyle avantajlı bir siteden bihaber olma ihtimalinizi göze alamadım ve başladım yazmaya. Çünkü bu sitede tam da bu köşeye konu olan mekanlardan indirimler var. Zaman zaman yazdığım mekanları çok merak ettiğini ama çok pahalı oldukları için gidemediklerini söyleyen okuyuculardan mailler alıyorum. İşte size fırsat. Sehirfirsati.com sitesi her gün farklı bir fırsatla sosyal hayatın tadını uygun fiyatlara çıkarmanızı sağlıyor. Yayına girdiği tarihten bu yana bir gün ünlülerin de uğrak yeri olan eşsiz manzarasıyla İstanbul’un en sevilen mekanlarından biri 360 İstanbul'da 22TL'lik pizza keyfini yüzde 55 fırsatla sadece 10 TL’ye sundular. Başka bir günse Kanyon'daki 'L'entrecote de Paris'de 38.5 TL değerindeki öğle yemeği yüzde 50 indirimliydi. Ayrıca bir diğer günde de, İstanbul’un en ünlü balıkçılarından biri olan Fishmekan’da rakı balık keyfi yüzde 50 fırsatla 60 TL yerine 30 TL’ydi. Uzun lafın kısası siz de benim gibi yapın, her sabah ilk iş www.sehirfirsati.com adresini ziyaret edin ve günün fırsatına bir göz atın. Belki de hep gitmek istediğiniz bir mekandan çok büyük bir indirim sizi bekliyor olacak.

İnsanı anneler gününden soğutan hareketler
Annemi hayattaki herkesten çok severim. Onun için özel olan günler benim için de özeldir. Ama bu sene ilk defa anneler gününden nefret ettim. Onlara olan sevgimizi ve bağımızı kullanan her markadan, her reklamdan ve her kurumdan an itibariyle nefret etmekteyim. Yok merak etmeyin, “Böyle kutsal bir sevgiyi bile ticarileştirdiler" diye maval okumayacağım. Bu yeni bir hareket değil çünkü. Ama sanki bu yıl iyice suyunu çıkardılar. Sizce de bu güne özel satış patlaması yaşamak için duygularımızı suiistimal etmiyorlar mı?
Annesi olan kadar annesini kaybetmiş insanlar da var. Ve hiçbir sektörün umurunda değil ama bu yıl onlar için anneler günü, diğer yıllardan daha zor geçiyor. Nereden mi biliyorum? Pamuk’un gözlerinden.
Anne sevgisine duygusal vurgu yapan her reklamla, annesini kaybeden Pamuk’un gözlerindeki hüzün biraz daha büyüyor sanki. O yüzden de annesini kaybeden ve bu reklamlarda bizlerle birlikte hüzünlenen herkesin duygularını paylaştığımızı bilmelerini istiyorum. Keşke en azından konu 'analarımız' olunca biraz daha duyarlı olunsaydı diyor ve tüm annesini kaybedenlere sabır diliyorum.