Şebnem Burcuoğlu

Şebnem Burcuoğlu

sebnem.burcuoglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

James Bond, Superman ve Gladyatör efsanelerinin devam filmleri yola çıkmaya hazır. Başrolleri kimin kapacağı konusunda ise kıran kırana yarış var!

007 YILDIZLARI

Dile kolay tam 61 yıldır Bond filmleri hayatımızda ve yedi James Bond’un ardından yeni ajanın kim olacağını merakla bekliyoruz. Sean Connery, David Niven, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan ve Daniel Craig’i, Aaron Taylor Johnson’ın takip edeceği magazin kulislerinde konuşuluyor. Bilmem hatırlar mısınız; Aaron ile eşi Sam Taylor’ın 2018 yılında Türkiye kıyılarında yaptığı çoluklu çocuklu tekne seyahatini... Bu arada Sam Taylor da “Fifty Shades of Grey” filminin yönetmeni. Neyse an itibarıyla film piyasalarında dengeler o kadar hassas ki, bugün Aaron, yarın başkası olabilir yeni Bond. Adaylar seçmelere katıladursun, gelin 007 efsanesine kısa bir yolculuk yapalım sizlerle. Serinin yaratıcısı, İngiliz gazeteci ve yazar Ian Fleming ile başlayalım. Yazarımızın Bond serüvenine, aslında hep hayalini kurduğu ajanlık mesleğinin vesile olduğunu biliyor muydunuz? Evet, James Bond karakteri aslında Fleming’in olmak istediği kişiymiş. Hatta bu karakteri yazarken, casus arkadaşı Wilfred Biffy Dunderdale’den ilham almış. Kitaplar sükse yaptıktan sonra gelmiş filmler...

Haberin Devamı

“From Russia with Love” (Rusya’dan Sevgilerle) (1963), “The World is Not Enough” (Dünya Yetmez) (1999), “Skyfall” (2012) filmlerinin çekimlerine İstanbul, ev sahipliği etmiş. “Skyfall” için Adele’in seslendirdiği muhteşem şarkıyı ve serinin beş filminde oynayan Daniel Craig’in Kapalıçarşı’nın çatısında yaşadığı kovalamacayı bu vesileyle analım. Serinin haklarına sahip olan yapımcı Cubby Broccoli’nin, Bond karakterini beyaz perdede yansıtmasını istediği ilk isim ise kesinlikle Sean Connery değilmiş. Connery’yi, ünlü yapımcının eşi Dana istemiş ve hatta kellik sorunu yaşayan yıldıza peruk takmışlar çekimler esnasında. Mesela Roger Moore’un koşma ve ateşli silahlar fobisi olduğundan, hep dublör kullanmış. Moore, koşarken çok çirkin göründüğünü düşünürmüş. Bir enteresan bilgi de şöyle: efsane yönetmen Steven Spielberg, 007 hayranı olmasına ve bir Bond filmi çekmeyi çok istemesine rağmen, ona yar etmemişler bu işi. İki arada bir derede, kendi James Bond adayımı da açıklamak isterim, canım İdris’im, Idris Elba.

Haberin Devamı

TÜM ZAMANLARIN EN İYİ BEŞ BOND FİLMİ

Goldfinger (1964)

From Russia with Love (1963)

Dr. No (1962)

Casino Royale (2006)

Skyfall (2012)

Bond, Superman ve Gladyatör aranıyor

NE DEMEK CAVILL GİTTİ?

DC Comics tarafından, 1933 yılında yaratılan ilk Superman karakterinin kel ve hımbıl olduğunu biliyor muydunuz? Yani, o zamanlar baskı kalitesi düşük olduğu için belki net görememişiz ve fakat öyle böyle derken, Amerika çıkışlı “Superman”, bugün dünyanın en ikonik karakterlerinden biri haline geldi. Tam Warner Bros’un “Man of Steel 2” için Henry Cavill ile anlaştığını yazacaktım ki, Cavill sosyal medyasından bir açıklama yaparak, bu seriye devam etmeyeceğini yazdı. Bence tam bir Superman’di kendisi ve hatta “The Witcher” dizisindeki rolünü bırakmıştı DC Comics evrenine devam edebilmek için. “Man of Steel”, neredeyse 700 milyon dolarlık gişeyle en çok kazanan “Superman” filmi olmuştu. Dwayne Johnson, namıdiğer The Rock, yakışıklı oyuncu Cavill’i filme dönmesi için ikna etmişti. Ne diyelim üzüldük. Ünlü oyuncu, Games Workshop’un strateji oyunu Warhammer’ın filmi için anlaşma yapmış. E peki, yeni süper adamımız kim olacak?

Haberin Devamı

EN İYİ SUPERMAN PERFORMANSLARI

Tyler Hoechlin, “Superman&Lois”

Henry Cavill, “Man of Steel”

George Reeves, “Adventures of Superman”

Tom Welling-Smallville

Dean Cain, “Lois&Clark”

“GLADYATÖR” DEVAM ETMELİ Mİ?

Russell Crowe, başak tarlasının içinde gözlerini kapadığı an, film bitmişti benim açımdan. Yani film zaten bitmişti de, “Gladyatör” de bitmişti. Devam filmi olmalı diye asla düşünmemiştim. Benim fikirlerimin yapım şirketi açısından bir önemi yokmuş ki, devam filmini yapmaya karar vermişler. Eh, vakti zamanında 500 milyon dolar hasılat elde edilmiş, iki kere düşünmeye değer demişlerdir. Ridley Scott, yine yönetmen koltuğuna oturacakmış. Başrole Paul Mescal seçilmiş. Büyük bir “NE ALAKA?” dedim dışımdan. Evet, “Normal People”da sevdik, “Aftersun”da oyunculuğunu hepten kanıtladı, ancak Russell Crowe’un halefi olmak? İşte onu bilemedim!