Şebnem Burcuoğlu

Şebnem Burcuoğlu

sebnem.burcuoglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Dışarıdan her birimiz son derece normal görünüyoruz, fakat iç dünyamızda net delirdik. Hal böyle olunca astrolojik danışmanlık gerçek anlamda şaha kalktı!

Çare yıldızlarda (mı)

Dünyaca ünlü astrolog Susan Miller’ın bir numaralı müşterilerinden olan Cameron Diaz, “Meşhur astrolog” tacını başında tutanlardan Penny Thornton’un öngörülerini dikkatle dinleyen Prenses Diana. Tibet astrolojisiyle yatıp kalkan Angelina Jolie. Astroloji daha meydanlara bu denli çıkmamışken “Burcum Aslan, ay burcum Başak, yükselenim Balık” diye ahkâm kesen Madonna. Astroloğunun yorumlarına göre turne düzenleyen Lady Gaga... Nasıl? Bence iç rahatlatıcı. Astrolojiye kafayı takan sadece biz değilmişiz sevgili okurlarım! Hele ki son birkaç yıl, astrolojiyi her zamankinden popüler yaptı. Mümkün mü tersi? Başımızın üzerinde bir belirsizlik bulutu geziniyor. Dışarıdan her birimiz son derece normal görünüyoruz, fakat iç dünyamızda net delirdik. Hal böyle olunca da gelecek günlerle ilgili öngörü sunan astroloji danışmanlarıyla konuşmak istiyoruz. Zira tüm suçu Merkür’e atıp kollarımızı önümüzde kavuşturmak da bir yere kadar! Aşk hayatına odaklanan astrologlar, finansal durum astrologları, Vedik burçlar, Tibet astrolojisi, özetle her ihtiyaca göre kozmik bir cevap var. Ancak şıp diye olmuyor bu iş! Bugün, popüler bir astrologdan randevu almak isterseniz, en yakın tarih 2023. Tarih almakla da bitmiyor, hatırı sayılır bir bütçe de ayırmak gerekiyor, gökyüzünün sizin hakkınızdaki düşüncelerini öğrenebilmeniz için. Seanslar; yüz yüze, online ve telefondan olmak üzere 3 seçenekte ilerliyor.

Haberin Devamı

Aradığım aşk nerede?

Pandemi dönemiyle sekteye uğrayan aşk hayatımızı, online arkadaşlık siteleri, Party odaları ve son çare Zoom üzerinden bir parça ayakta tutmaya çalıştık ama dengeler şaştı bir kere. “Aa ne güzel, ikimiz de kedi seviyormuşuz” bilgisiyle yol almamızın imkânsız olduğunu anladığımız an, ibre burçlara döndü. “Sonuçta koskoca gökyüzü, kadim bilgi, astroloji yanılmaz” dedik ve sımsıkı tutunduk an itibarıyla burçlara. Online arkadaşlık sitelerinin pabucu bir parça dama atıldı gibi; çünkü şu anda yükselen yıldız, burçları baz alan arkadaşlık siteleri. Yani, “E tatlım sen Oğlak’sın, ne işin var Balık’la?” yorumu daha elle tutulur geliyor bu aralar. Sözünü ettiğim bu uygulamalar, doğum saatinizi baz alan yıldız haritanızla uyumlu aşklar buluyor size. Burcunuzla 1’den 10’a kadar uyumlu adayları önünüze seren Stars Align. Burcunuza göre günlük potansiyeller sunan Oromoon. Sizin için doğru kozmik anları bilmenizi sağlayan The Pattern. Yıldız haritanızla uyumlu 10 adayı bulmayı vadeden Nuit. 1’den 5’e kadar uygun burç skorlayan Astrodita ve Co-Star Sanctuary... Bu uygulamalar uçmuş durumda, ihtiyaç duyan göz atsın benden söylemesi!

Haberin Devamı

Çare yıldızlarda (mı)

DİDİ DAZE

Çare yıldızlarda (mı)

Kozmik aşk

Aşk hayatımızda burçların önlenemez yükselişini yalnızca online arkadaşlık uygulamaları fark etmedi elbette. Televizyon dünyası da konuya uyandı, hemen bir reality şov soktular devreye. “The Bachelor”, “The Circle”, “Love is Blind”, sosyal medya cat-fishing’i, duygusal bağ gibi noktalara odaklanıyor. Hava, su, toprak, ateş elementleri de arayışın başlangıç noktası oluyor. Bakın dörde ayırdığımızda ne kadar kolaylaşıyor her şey değil mi?

Haberin Devamı

Google’da, doğum haritası teriminin aranması, son 7 yılın en yüksek düzeyine ulaştı. TikTok, Maren Altman gibi başarılı astrologları fenomen haline getirdi. Ünlü astrolog Chani Nicholas, “You Were Born for This” isimli kitabı özelinde hem Netflix ile hem de yeni bir uygulamayla anlaşma imzaladı ve daha neler neler... Özetle yüzümüzü gökyüzüne çevirdik, orada bir çare arıyoruz derken bir de Pew isimli kamuoyu araştırma şirketinin Amerika’da yaptığı bir araştırmanın sonuçları yayınlandı. Y kuşağının yüzde 60’tan fazlası New Age akımlara yönelmiş. Yani zihinsel bütünlüğü, kişisel gelişimci manevi akımlarda arıyorlar. Hepimiz bir şeyler arıyoruz, bakalım bulabilecek miyiz?

Çare yıldızlarda (mı)

Instagram’da takip edilesi 5 astrolog

*Didi Daze
*Kesaine Walker
*Marissa Malik
*Randon Rosenbaohm
*Sonia Ortiz

Yıldız haritasını ciddiye alan 5 ünlü:

*Lady Gaga
*Madonna
*Kendall Jenner
*Angelina Jolie
*Cameron Diaz

Çare yıldızlarda (mı)

Çare yıldızlarda (mı)

Çare yıldızlarda (mı)