Sefa Karahasan

Sefa Karahasan

sefakarahasan@gmail.com

Tüm Yazıları

Süperstar Ajda Pekkan’ın Başbakan Hüseyin Özgürgün’e taktığı ‘nazar boncuğu’nun fotoğrafını yayımlamıştım. Fotoğraftaki bir ayrıntı, eski maliye bakanı ve milletvekili olan Birikim Özgür’ün dikkatini çekmiş.

Sayın Başbakan’ın giydiği takım elbise Ermenegildo Zegna markasıydı. Özgür, takım elbisenin 10 bin TL olduğunu yazınca, iki gün ülkede Başbakan gündem oldu. ‘Başbakan bu kadar pahalı elbise giyer mi?’ diye haberler çıktı. Bir anlamda sayın Özgür, takım elbise üzerinden Başbakan’a yüklendi. Belirtmem gerekir ki muhalefet vekillerinin, “Kim ne giyiyor? Kim ne yiyor?” ile ilgileneceğine halkın sorunlarıyla yakından ilgilenmesi şart. Bu tavır olmadı Birikim Özgür.

Haberin Devamı

VOLKAN KONAK KIBRIS’TA ‘EV’LENDİ

Kıbrıs’ta ev alanlar kervanına ünlü sanatçı Volkan Konak da katıldı. Konak, Mağusa’da bir ev aldığını ilan etti ve şirket sahipleriyle pozlar verdi. Son dönemde ünlü sanatçıların Kıbrıs’ta ev aldığını biliyoruz. Ancak bazıları ‘evini alıyor ve yerleşiyor’, bazıları ise ülkenin tanıtımına katkı yapıyor. Konak da bir anlamda böyle bir görüntü verdi. Kuzey Kıbrıs’ta rahatlıkla yaşanabileceğinin mesajını attığı sözleşme imzasıyla gösterdi.

Emlak fırsatçılığı

Şu noktaya da vurgu yapmak gerekirse, sanatçıların ve ünlü isimlerin “Kıbrıs’tan ev alıyoruz” açıklamalarından sonra fiyatlar fırladı. Girne’de normalde beş olan fiyatlar 10’a çıktı. Bir anlamda Kıbrıs emlak piyasasında ‘fırsatçılık’ aldı başını gidiyor.KKTC hükümeti bu fırsatçılığa bir dur der mi, sanmıyorum. Nasıl olsa, satan da alan da memnun.

BRT’DE DIGITURK’TE OLSUN ADIMI

Başbakan Hüseyin Özgürgün, devlet kanalı BRT de program yapan Faik Çetiner ve ekibiyle yemekte buluştu. Yemekte Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu da vardı. Bir ara BRT’nin Digiturk’te yayın yapması konusu gündeme geldi. Başbakan Özgürgün, bu konuda Başbakan Binali Yıldırım’dan destek isteyeceğini söyledi. KKTC liglerinde oynanan süper kupa maçının da (2018 finali) İstanbul’da Vodafone Arena’da oynanması konuşuldu. Özgürgün de, bu konuda da hem Yıldırım hem de Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile konuşacağı sözünü verdi. BRT’nin Digitürk platformunda olması Kuzey Kıbrıs’ın markalaşmasına büyük katkı sağlayacaktır.

Haberin Devamı

LEFKOŞA’YA ‘ADİL IŞIK İMZASI’

Lefkoşa’nın en popüler caddesidir Dereboyu. Ünlü marka Adil Işık da buraya yakışır bir mağaza açtı. Son bir haftada açılan mağazanın hızına yetişemedik. Bina sanki gece ve gündüz şeklinde yükseldi ve adL markasını aldı. Kuzey Kıbrıs’ta böyle kaliteli mağazalara ihtiyaç var. Bu mağazası birçok eksikliği de giderecek.