Sefa Karahasan

Sefa Karahasan

sefakarahasan@gmail.com

Tüm Yazıları

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) kadın basketbol takımı Avrupa şampiyonu oldu. Haksız spor ambargosuna maruz kalan Kıbrıslı Türkler için büyük bir başarı, anlatılamaz bir heyecan ve sevinç kaynağı. Belki fazla abarttığımı düşünenler olabilir. Ancak Ada’da yaşamayanlar bunu anlayamaz.

Bu bir haykırıştır. Bu bir ‘başarı isyanı’dır. ‘Meleklerimizin’ kazandığı zafer sonrasında YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı İrfan Günsel’le konuştum. Müthiş bir sevinç içinde. Gözleri parlıyor. “Biz de başarırız, başardık” diyor. Şu cümlelerini not ediyorum: “Bu bizlere öğretilen, öğrenilmiş çaresizliğimize bir cevaptı. Kupaya elimizi uzattık ve aldık. Bir şeyi istediğimizde başarabileceğimizi dünyaya gösterdik. Yeter ki, bir şeye elimizi uzatalım.” Amerikan başkanlarından Theodore Roosevelt’in, “Nerede olursanız olun, elinizdekilerle yapabileceğinizi yapın” diye bir sözü vardır. İrfan Bey, tam da bunu söylüyor aslında. Teşekkürler YDÜ, teşekkürler Günsel Ailesi.

Haberin Devamı

KADINLARIMIZ ŞAMPİYON OLDU

EVLİLİK TEKLİFİ İÇİN ‘HAYDİ KIBRIS’A’

Yaz mevsiminin yavaş yavaş yaklaştığı bugünlerde evlilik hazırlıkları da başladı. Hem yazı hem de huzuru seçmek isteyen çiftlerin adresi Kıbrıs oluyor. Geçtiğimiz hafta Kaya Artemis Otel’de Seda ve Aydın çiftinin evlilik teklifine şahit oldum. Otelde hummalı bir telaş vardı.

Aydın Bey’in isteğiyle genç çift için özel bir oda hazırlanmış. İkili, odaya girince, güller arasında yemek masalarına yürüyor. Muhteşem bir manzarada akşam yemeği yeniliyor ve evlilik teklifi yapılıyor. Gece boyunca otel ekibi de çiftin isteklerine yanıt veriyor.

Özel paketler

Otelin Halkla İlişkiler Müdiresi Naz Tekmanoğlu’ndan öğreniyorum ki; onlarca çift evlilik teklifi için Kaya Artemis’i seçmiş. Yunan Tanrıçası Artemis’in mekanında evlilik teklifi yapmak isteyenlere özel hazırlıklar mevcut. Her bütçeye uygun paket programı var. Tekmanoğlu, “Çiftler bizi seçiyor, çünkü onlara unutulmaz bir evlilik teklifi hazırlıyoruz” diyor.

LEFKOŞA’DA ‘KÜÇÜK İTALYA’

Okan Tevi, uzun yıllardır tanıdığım bir isim. Girne eğlence sektöründe önemli imzaları oldu. Komi olarak başladığı mesleğin şimdi zirvesinde. Başkent Lefkoşa’nın en popüler caddesi Dereboyu’nda ‘Littleİtaly’ adında ‘butik’
bir restoran açtı. Kıbrıslı Türklerin tam da damak tadına uygun bir mekan. İtalya’yı yaşatan Tevi, “Kıbrıs’ta pizza ve İtalyan mutfağına ilgi yüksektir. Bu boşluğu doldurmak için adım attık” dedi. Lefkoşa, birebir Ankara’yı anımsatır.
O nedenle öğle saatlerinde takım elbiseli, resmi insanları görebilirsiniz. Littleİtaly’de de böyle bir görüntü yaşanıyor. Bir tarafta bir bakan, diğer tarafta yabancı bir diplomatı görebilirsiniz. Kıbrıs’ta yolunuz Lefkoşa’ya düşerse, butik ama huzurlu bir mekanda pizza yemek istiyorsanız mutlaka Littleİtaly’e uğrayın derim. Pişman olmayacaksınız.

Haberin Devamı

Menüde neler var?

22 iki çeşit pizza var. Menüde ayrıca makarnalar, lazanya, risotto, salatalar ve diyet seçenekler bulunuyor.

Mekan 11.00’den 00.00’a kadar açık.