Serkan Arman

Serkan Arman

serkan.arman@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

FIFA?kokartlı hakem Cüneyt Çakır kendi sigorta şirketini kurdu. Yeni şirketin merkezi Kadıköy’de

Türkiye’nin ‘1 numaralı’ hakemi Cüneyt Çakır, iş dünyasında da emin adımlarla yürüyor. Elit kategoride olan FIFA kokartlı Cüneyt Çakır bu hafta yeni bir şirket kurdu.
Faaliyet gösterdiği sigortacılık sektöründe daha önce işlerini ortağı aracılığıyla yürüttüğü bilinen Çakır artık patron oldu. Cüneyt Çakır’ın yeni şirketi ‘GC Sigorta Aracılık Hizmetleri’... GC Sigorta’nın merkezi İstanbul Kadıköy’de. 25 bin lira sermayeli şirketin tek ortağı olan Çakır, aynı zamanda müdür.
Eski Merkez Hakem Kurulu Asbaşkanı Serdar Çakır’ın oğlu olan Cüneyt Çakır, 2001’de Süper Lig’de maç yönetmeye başladıktan 5 yıl sonra FIFA kokartını taktı. Bu yıl ise kariyerinin doruğuna çıktı. Nisan ayında Barcelona ve Chelsea arasındaki Şampiyonlar Ligi yarı final karşılaşmasını yönetti. Haziranda ise Avrupa Futbol Şampiyonası’nda düdük çaldı. Şampiyonada 5 maça çıkan Çakır hem yarı finaldeki Portekiz - İspanya maçını yönetti, hem de İspanya - İtalya finalinde 4. hakem olarak atanarak kariyerinde zirve yaptı.

İsim eşinden geldi
Çakır’ın yeni şirketinin ismi ilhamını başarılı evliliğinden alıyor. Şirketin adındaki ‘G’ 7 yıllık eşi Gamze Hanım’dan, ‘C’ ise kendi adından geliyor. Kocaeli Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Çakır’ın futbol sevgisi nedeniyle meslek olarak seçtiği sigortacılığa bugüne kadar yeterli ilgiyi gösteremediği biliniyor. Çakır özellikle herhangi bir spor kulübüyle ilgili müşteri kabul etmemesiyle de tanınıyor. Yeni şirketle birlikte Cüneyt Çakır hakemlik sonrası hayatı için de santra noktasını göstermiş oldu.

Haberin Devamı

Şeyh gayrimenkule geldi

Türkiye’ye gayrimenkul yatırımına gelen Körfez milyonerleri kervanına Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) Abu Dabi Elektrik ve Su Bakanı Şeyh Diab Bin Zayed Al Nahyan da katıldı.
‘Ekselansları’ (H.E.) unvanını kullanan Şeyh Diab, bu hafta DZS Gayrimenkul Yatırım adlı 50 bin lira sermayeli bir şirket kurdu. Mütekabiliyet yasasının çıkmasının ardından Arap dünyasının Türkiye’deki emlak yatırımlarına ilgisi çok büyüdü. Bu yıl Suudi Arabistan prenslerinden Dr. Abdulrahman bin Saud el Kabeir de İstanbul’da bir emlak şirketi kurmuştu.