Serkan Arman

Serkan Arman

serkan.arman@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Hüsnü Özyeğin ve Kaan Boyner’in aralarında olduğu işadamları iki genç girişimciyle ‘Giysi Cini’ adlı bir şirket kurdu. Amaç ‘Bugün ne giysem?’ kararsızlığına son vermek...

Enerjiden bankacılığa dev yatırımlara sahip Fiba Holding’in patronu Hüsnü Özyeğin, kozmetik yatırımlarının yanı sıra ABD’nin en büyük spor ayakkabı markalarından New Balance’ın distribütörü olan Vepa Group’un Başkanı Önder Öztarhan, Türkiye’nin önde gelen işadamlarından Cem Boyner’in yeğeni Kaan Boyner ve geçen ay ABD’den 44 milyon dolarlık yatırım alan online sipariş sitesi yemeksepeti.com’un kurucularından Melih Ödemiş ‘giysi cini’ oldu.
4 ünlü işadamı bu hafta parlak bir fikir etrafında birleşti. Özyeğin, Öztarhan, Boyner ve Ödemiş ‘melek yatırımcı’ olarak 2 genç girişimciye destek için kolları sıvadı.

Haberin Devamı

GİYSİ CİNİ OLDULAR


Sanal gardrop...
Destek verdikleri genç girişimciler Didem Yeni ve Gökay Borulday. Dünyada hemen herkesin yaşadığı ‘Bugün ne giysem?’ kararsızlığından yola çıkan 2 girişimci, internette ‘Giysi Cini’ adlı bir sanal gardrop açtı. Bu fikrin tutacağına inanan işadamları da onlara destek çıktı. Bu hafta Boyner, Öztarhan, Ödemiş ve Fiba Grubu şirketleri ortaklığındaki ‘Özünde Girişim’ iki girişimciyle bir araya gelerek “Giysicini Elektronik Pazarlama” adlı şirketi kurdu.

Hava durumu ve renk uyumuna bakıyor
Gökay Borulday, “Giysi Cini” fikrini Didem Yeni’yle birlikte Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra geliştirdiklerini anlatıyor. Borulday şunları söylüyor: “Giysi Cini akıllı bir gardrop. İster giysilerinizin resmini çekip buraya yüklüyorsunuz, ister 200’e yakın katalogdan giysilerinizi bulup ekliyorsunuz. Her istediğinizde o gün ne giyebileceğinizi size söylüyor.
Siteyi kullandıkça zevklerinizi analiz ediyor. Size her gün renk uyumuna ve o günkü hava durumuna bakarak öneriler sunuyor. Bunları arkadaşlarınızla da paylaşıyorsunuz. Zevklerinizi tanıdıkça giyim firmalarından da size teklifler gelecek. Bu fikri Melih Ödemiş ve Önder Öztarhan büyük bir heyecanla dinleyince işin arkası geldi. Bu siteyi büyütüp ABD pazarına da açılmak istiyoruz. Zaman içinde alışveriş yapma şeklini de değiştireceğiz. Rastladığınız şeyi almaktansa beğeninize uygun ürünler önünüze gelecek.”