Serkan Arman

Serkan Arman

serkan.arman@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye yönelik iştahı hız kesmiyor. Son gözde Türkiye’nin ‘mücevher sihirbazı’ Sevan Bıçakcı...
Sevan Bıçakcı’nın Kapalıçarşı’daki dükkânından çıkan yüzükler dünyaca ünlü isimlerin parmağını süslüyor, mücevher tasarımları ‘sanat eseri’ muamelesi görüyor. Meraklıları arasında İngiltere Kralçesi II. Elizabeth de, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı da, Brezilyalı top model Adriana Lima da var.
Sevan Bıçakcı bu ay yeni bir şirket kurunca dikkatimizi çekti. Şirketin adı ‘Sevan Bıçakcı Mücevher Tasarım ve Ticaret’... 500 bin lira sermayeli anonim şirketin ortakları arasında eşi Agavni Bıçakcı da var.

Mücevher sihirbazı Sevan Bıçakcı ‘yabancıya’ gidiyor

Haberin Devamı

Atölyeye kapandı...
Mücevher dünyasının Oscar’ı sayılan, ABD’nin prestijli ödülü ‘Couture Tasarım’ı üst üste 5 kez kazanan Sevan Bıçakcı’ya yeni yatırımını sormak istedik. Ancak yeni tasarımları için kendisini atölyeye kapatmış. Ancak yakın çevresinden bir isim Bıçakcı’nın ismini dünya markası haline getirmeyi aklına koyduğunu anlatarak şu bilgileri veriyor:
“Sevan Bıçakcı tüccar değil, sanatçı. Ancak çok ciddi yatırım teklifleri alıyor. Orta ve uzun vadede yabancı yatırımcı bir ortak almayı veya şirketi satmayı düşünüyor. Şirket satılsa bile Sevan Bıçakcı markası korunacak. Çünkü bu markayla günlük kullanım eşyaları üretme fikrimiz de var.



Mücevher sihirbazı Sevan Bıçakcı ‘yabancıya’ gidiyor

Bıçakcı’nın Fatih temalı yüzüğü

Taklitle mücadele başlıyor
Bu tekstil de olabilir, başka bir ürün de. Yabancı ortaklık için ve yeni Türk Ticaret Kanunu’na uyumlu olmak açısından anonim bir şirket kuruldu. Planları gerçekleştirmek amacıyla zaman içinde halka açılma bile söz konusu olabilir. Sevan Bıçakcı yeni şirketle birlikte taklitleriyle de mücadeleye giriyor. Hem marka olarak girişimleri olacak, hem de tasarımlarının sanat eseri muamelesi görmesi için başvurular yapacak.”

Mücevher sihirbazı Sevan Bıçakcı ‘yabancıya’ gidiyor

Bankacı kardeşler danışman oluyor!

İş Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Aykut Demiray ve kardeşi Deniz Leasing eski Genel Müdürü Göktuğ Demiray danışmanlığa başlıyor. İki kardeş bu ay isimlerinin baş harflerinden hareketle “AGD Danışmanlık ve Ticaret” adlı bir şirket kurdu. İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince’nin geçen yıl görevinden ayrılıp bankanın Yönetim Kurulu Başkanı olmasının ardından 7 yıl İş Bankası genel müdür vekilliğini yapan Aykut Demiray’ın banka ile yolları ayrılmıştı.
Göktuğ Demiray da geçen yıl Deniz Leasing Genel Müdürlüğü görevini bırakmıştı. İki kardeş özellikle finans sektöründeki deneyimlerini sektörle paylaşacak. 20 bin lira sermayeli şirkette hisseler de ‘kardeş payı’, yani eşit...