Serkan Arman

Serkan Arman

serkan.arman@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Rıfat Özbek, 1980’li ve 1990’lı yıllarda dünya modasına damga vuran isimlerden. Önceleri Osmanlı, Uzakdoğu ve bale gibi çok farklı temalardan beslenen tasarımlarıyla, sonraki yıllarda ise spor ağırlıklı koleksiyonlarıyla gündemde oldu. 1990’lı yılların sonunda “Moda dönme dolap gibi... Bir koleksiyon diğerini kovalıyor” diyerek kendi isteğiyle modadan uzaklaştı. Sonrasında ise tüm vaktini ‘Yastık’ markasıyla özel desen ve kumaşlarla ürettiği yastıklara ayırdı...

Rıfat Özbek şimdi ise eski ‘şaaşalı’ günlerine dönmeye hazırlanıyor. Yastık üretmeyi sürdürecek, ancak yastıklarıyla dünyayı fethedecek. Özbek geçen hafta bu amaçla ‘Rıfat Özbek Tasarım’ adlı yeni bir şirket kurdu. Yeni şirketin başına ise Türkiye’nin 1990’lı yıllarda Levi’s Türkiye’nin tepe yöneticisi olarak tanıdığı işadamı Mehmet Ali Babaoğlu geçti. Babaoğlu, “Bu durum şaşırtıcı değil. Rıfat benim çocukluk arkadaşım. Çok iyi bir tasarımcı ve çok iyi bir insan ama iş tecrübesi yok. Bu işe melek yatırımcı gibi bakıyorum. Amacımız Rıfat Özbek’in yastıklarıyla dünyayı fethetmek” diyor.

Paris’te görücüye çıkacak

Haberin Devamı

80 bin lira sermayeli yeni şirkette Rıfat Özbek’in yüzde 25, Türkiye’deki iki Yastık mağazasını birlikte açtıkları Erdal Karaman’ın yüzde 30, Londra’daki Yastık mağazasının patroniçesi Aslı Bohane’in yüzde 22.5 ve Mehmet Ali Babaoğlu’nun yüzde 22.5 payı var.

Rıfat Özbek’in yeni bir koleksiyon üzerinde çalıştığını anlatan Babaoğlu, “Londra mağazasının gördüğü ilgi Rıfat Özbek’i heyecanlandırdı. 7 Eylül’de Paris’te Maison & Objet fuarına katılacağız. Orada göreceğimiz ilgiye göre yola çıkacağız. İlgi yüksekse aklımızda dünya çapında 50 - 60 yerde Yastık mağazası açmak var” diyor. Başarılı girişimcileri küresel arenada yönlendirmek için çalışan Endeavor Türkiye’nin bir dönem başkanlığını da yapan Babaoğlu 4 ortağın yetenek ve tecrübelerinin bir araya gelmesiyle ‘dünyanın fethi’ operasyonunda başarılı olacaklarını düşünüyor. Şu an Türkiye’de Nişantaşı ve İzmir Alaçatı’da, yurtdışında ise Londra’da 3 Yastık mağazası var.