Serkan Arman

Serkan Arman

serkan.arman@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Fiba Holding’in patronu Hüsnü Özyeğin ile Tahincioğlu Holding’in CEO’su Özcan Tahincioğlu ilginç bir yatırımda bir araya geldi: Tinkfabrik...
Tinkfabrik, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde endüstri ürünleri tasarımı yüksek lisansı yaparken tanışan iki genç girişimci Dilfer Nasır ve Uğur Mutlu’nun projesi. İki girişimci, Türkiye’de bir çok tasarımcının parlak fikirlerini hayata geçiremediğinden yola çıkarak, sanal bir fabrika projesi geliştirdi. Bu projeyle ABD’nin prestijli üniversitesi MIT’nin Türkiye’deki bir yarışmasına katıldılar.

Yüzde 15 komisyon...
Proje böylece hem Özyeğin Üniversitesi’nin hem de Tahincioğlu Holding’in ilgisini çekti. Ağustos sonunda da Dilfer Nasır ve Uğur Mutlu, Fiba Grubu şirketleri ortaklığındaki ‘Özünde Girişim’ ile Tahincioğlu Holding’i yanına alarak Monokrom Tasarım adlı bir şirket kurdu.
Dilfer Nasır, “Tinkfabrik markasıyla internet üzerinden faaliyet göstereceğiz. Tasarımcılar internet sitemize girip ürün tasarımlarını gönderecek. İnternet sitemizin ziyaretçileri de bu ürünleri oylayacak. En çok ilgi gören ürünlerden bir miktar üretilecek. Satış rakamı 500’ü geçerse üretimin boyutu artacak. Tasarımcılara yüzde 15 komisyon vereceğiz. Ürünleri sitemizden satacağız” diyor.

Torba taşıma aparatı
Sitenin açılışı için 20 Eylül tarihi belirlenmiş. Ancak şirket Facebook’ta oluşturulan geçici bir sayfada ilk ürününü belirlemek için tasarımcıların gönderdiği projeleri oylatmaya başlamış bile... Bunlar arasında bir poşet taşıma aparatının da olduğu 9 ilginç tasarım var. İki büyük grubu ‘melek yatırımcı’ olarak arkasına alabilen Tinkfabrik ciddi bir potansiyel taşıyor.

Haberin Devamı

Sanal fabrikada ‘melek buluşma


Tinkfabrik’in logosunun TÜSİAD’ın eski logosuyla benzerliği dikkat
çekiyor.