Serkan Arman

Serkan Arman

serkan.arman@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Türkiye ve Mısır’da otobüs ve midibüs üreten en büyük Türk otomotiv şirketlerinden Temsa’nın 11 yıl direksiyonunda oturan Mehmet Buldurgan ‘çöpçatanlığa’ başladı.
Sabancı Holding bünyesindeki Temsa’nın 11 yıl CEO’luğunu yapan ve Eylül 2010’da ayrılan Buldurgan artık ‘şirket çöpçatanı’... Buldurgan, bundan sonra yatırımcı arayan KOBİ’lerle (Küçük ve Orta Büyüklükte İşletme) yatırımcıları sanal alemde buluşturacak.
Türkiye’deki şirketlerin yüzde 99.8’i KOBİ niteliğindeki işletmelerden oluşuyor. Toplam istihdamın yüzde 77.9’unu da KOBİ’ler sağlıyor. Temsa’dan ayrıldıktan sonra bir daha bordrolu çalışmama kararı veren Buldurgan, geçen yıl ABD’de gördüğü bir sistemi Türkiye’ye getirdi.

‘Suyun akışını değiştirdim’
‘Şirket Ortağım’ adında, sirketortagim.com adresinde bir platform kuran Buldurgan, yeni işini şöyle anlatıyor:
“Türkiye’deki küçük ve orta boy işletmelerin yüzde 80’i finans sıkıntısı çeker. Not kuruluşu Fitch’in bu ay Türkiye’yi yatırım yapılır ülke düzeyine çıkarmasıyla büyük bir yabancı sermaye akışı başlayacak. KOBİ’ler yabancı sermayenin hedefinde. Ama bir türlü kendilerini vitrine çıkaramıyorlar. Temmuzda açtığım bu site vitrin olacak. Yıllarca büyük bir grupta çalıştım. Suyun akışını çok değiştirdim. Artık suyun akışını KOBİ’ler için değiştirmek istiyorum. Yakında sitenin İngilizce versiyonu da hazır olacak. Şu anda sitede şirketini satmak isteyen 529, şirket almak isteyen 254, danışmanlık yapmak isteyen 105 kayıtlı üye var. Bu rakamlar ilginin yoğun olduğunu gösteriyor. İlk 1000 üyeden para almıyoruz. Daha sonra üyelik paralı olacak.”
Sitede sıkı pazarlıklar yapıldığını, bire bir tüm şirketlerle ilgilenmeye çalıştığını anlatan Buldurgan memleketi Adana’da yeni işinin duyulması üzerine en çok ‘çöpçatanlık’ kısmının dikkat çektiğini esprili bir dille anlatıyor.

Haberin Devamı

Temsa eski CEO’su artık ‘çöpçatan’

Mehmet Buldurgan, Temsa’da 11 yıllık CEO’luğu sırasında Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ve rahmetli Turgut Uzer ile çok yakın çalıştı.

Berhan Şimşek işadamı oldu

CHP eski İstanbul Milletvekili ve eski İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek iş dünyasına girdi. 1970’li yıllarda başladığı aktörlük kariyerinde Hoşçakal Yarın ve Işıklar Sönmesin gibi filmleriyle tanınan Şimşek siyaset macerasının ardından şimdi de patron oldu.

‘Yurtdışıyla görüşüyorum’
Yaklaşık 3 ay önce ‘Akademisa Teknoloji’ adlı bir şirket kuran Şimşek ortak olarak akademisyen akrabaları Serdar Pekmezci ve Yalçın Özkan’ı aldı. Yeni şirket hakkında ayrıntı vermeyen Şimşek, “Çok özel bir çalışma. Yurtdışıyla görüşmeler de var. Bir aya netleşir” diyor. Bu arada Serdar Pekmezci interaktif video konferans sistemleri üzerindeki çalışmalarıyla biliniyor.