Serkan Arman

Serkan Arman

serkan.arman@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Türkiye’de lüksün simgesi Vakko’nun veliahtlarından Katia Hakko, geçtiğimiz günlerde ilginç bir girişime imza attı. Vakko Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko’nun kızı Katia Hakko, artık ‘butik’ bir grafik tasarım atölyesinin ortağı.
Hakko’nun ortak olduğu “Stüdyo 74” adlı atölye İstanbul’un son dönemde hızla popüler hale gelen semtlerinden Karaköy’de. Marka danışmanlığından ‘image-marker’lığa, logo ve afiş tasarımından fotoğrafa kadar geniş bir yelpazede hizmet veren Stüdyo 74, Karaköy Eski Şarap İskelesi’ndeki Süha Fazlı Han’da. Kendisi de atölyede çalışan Katia Hakko, siparişler doğrultusunda afiş ve katalogların hazırlanmasında bizzat rol oynuyor. Katia Hakko, “Bu küçük bir oluşum. Bu alanda eğitim gördüm. Butik işler yapacağız” dedi.

3 ortağa eşit pay
1985 doğumlu Katia Hakko, 24 Ocak tarihinde, “74 Stüdyo Kültür Sanat Organizasyon ve Reklam” adlı bir şirket kurdu. Yeni şirketin diğer ortakları Demet Eşeli ve eşi Alphan Eşeli. ‘Stüdyo 74’ün 3 ortağı da eşit pay sahibi. Şirketin sermayesi ise 45 bin lira.
Demet - Alphan Eşeli çifti aynı zamanda Stüdyo 74’le aynı binada yer alan “İstanbul 74” adlı sanat merkezinin de sahibi. İstanbul 74, ‘İstancool’ adlı sanat ve kültür festivalini düzenliyor. Geçen yıl 3’üncü kez düzenlenen İstancool’a bugüne kadar Hollywood yıldızı Kirsten Dunst’tan modacı Karl Lagerfeld’e kadar çok sayıda ünlü isim katıldı.

Adına parfüm çıktı
Demet Eşeli aynı zamanda eski bir Vakko yöneticisi. Vakko da İstancool’un en büyük destekçilerinden. Bu arada Katia Hakko dedesi Vitali Hakko döneminde Vakko’nun kendi adına çıkardığı ‘Katia’ adlı parfümle de biliniyor.

Sarıkamış’ı çekiyor
Katia Hakko’nun ortaklığının Stüdyo 74’le sınırlı olduğu, sanat galerisi olarak hizmet veren İstanbul 74’ün, Demet Eşeli ve Alphan Eşeli ortaklığıyla devam ettiği belirtiliyor. Alphan Eşeli aynı zamanda 8 Mart’ta vizyona girecek ‘Eve Dönüş’ filminin yönetmeni. Oyuncu kadrosunda Uğur Polat’ın da yer aldığı film, I. Dünya savaşı sırasında Rusya’ya karşı yapılan ve çoğu donarak 100 binin üzerinde Türk askerinin şehit düştüğü Sarıkamış Harekâtı’nı anlatıyor.

Haberin Devamı

Vakko’nun veliahtından Stüdyo 74

Haberin Devamı

Katia Hakko, “Grafik, tasarım alanında eğitim gördüm. Butik işler yapacağız” dedi.

Sanat ve otelde ‘Zorlu’ hamle

İstanbul’da bu yıl yapılacak açılışı merakla beklenen Zorlu Center için geri sayım sürüyor. Zorlu Grubu’nun patronu Ahmet Nazif Zorlu’dan süreç için 2 önemli adım geldi.
Zorlu, 24 Ocak’ta Zorlu Center için 2 yeni şirket kurdu. Bunlardan ilki ‘Zorlu Center Sanat Merkezi’, diğeri ‘Zorlu Center Otelcilik’...
Grubun otel konusunda lüks zincir Raffles ile anlaştığı biliniyor. Zorlu Center’daki 300 milyon dolarlık Performans Sanatları Merkezi’ni ise ünlü Broadway şovlarına da imza atan Nederlander Worldwide Entertaintment işletecek. 500’er bin TL sermayeli 2 şirketle birlikte Zorlu Center için ‘son düzlüğe’ girilmiş oldu. 2 şirketin de ortakları Zeki Zorlu, Ahmet Nazif Zorlu, Olgun Zorlu, Selen Zorlu Melik ve Mehmet Emre Zorlu.