Serkan Arman

Serkan Arman

serkan.arman@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Akbank eski Genel Müdürü Ziya Akkurt, finans sektörüne dönüyor. Ancak bu kez Akkurt’un rotası danışmanlık...
Yaklaşık 5 ay önce Akbank Genel Müdürlüğü görevinden ayrılan Akkurt’un danışmanlık işindeki ortağı ise Azizler Holding’in patronu Aziz Zapsu olacak. Zapsu, bilindiği gibi Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eski danışmanı Cüneyd Zapsu’nun ağabeyi.



Zapsu Akbank eski genel müdürüyle Atina’ya uzandı

Aziz Zapsu

Yunan ‘transferci’ ortak
Ziya Akkurt, Akbank’tan ayrıldıktan sonra ilgi duyduğu tarım sektörüne yönelmişti. Martta UNO ekmeklerinin patronu Hasip Gençer ile el sıkışan Akkurt, Gençer’in tarım ve hayvancılık işlerini yönettiği ‘Doruk Tarımsal Yatırımlar Holding’ şirketinin Yönetim Kurulu Üyesi olmuştu. Ancak Akkurt şimdi ise sürpriz bir ortakla finansta uluslararası boyutta danışmanlık işlerine yöneliyor.
Bu hafta ‘BPN Danışmanlık’ adlı bir şirket kuruldu. Yeni şirketin ortakları Aziz Zapsu ve oğlu Ömer Zapsu’nun patronu olduğu Azizler Danışmanlık, Ziya Akkurt ve iki Yunan şirketi: C&C Varvias Holding ve Worldbridge Payment Services...
Atina merkezli iki şirketin de patronu Yunan Konstantinos Varvias. Varvias 1992 yılından beri Yunanistan’da dünyanın en büyük para transferi şirketi Western Union’ın temsilcisi.
Bu arada Western Union’ın CEO’sunun da bir Türk, Hikmet Ersek olduğunu hatırlatalım. Yeni şirketin yüzde 60’a yakını Zapsu tarafına, yüzde 40’ı Yunanlılara, yüzde 1’i de Akkurt’a ait. BPN Danışmanlık hem Türkiye, hem de yurtdışında proje yatırımlarına yönelik mali ve reel sektöre danışmanlık yapacak. Yeni şirketin başkanı Zapsu, yardımcısı ise Varvias...
Borç krizinin pençesindeki Yunanistan’da Türkiye çekici bir yatırım alanı olarak görülüyor. Bu arada Aziz Zapsu’nun kardeşi Cüneyd Zapsu’nun da ‘Cüneyd Zapsu Danışmanlık’ ve ‘Halo Danışmanlık’ adlı iki danışmanlık şirketi var.

Haberin Devamı

Zapsu Akbank eski genel müdürüyle Atina’ya uzandı

Ziya Akkurt

Mecburen sigortacı oldu!

Türkiye’nin önde gelen konser, maç ve etkinlik bileti satıcısı Biletix ‘mecburiyetten’ sigortacı oluyor. Bu hafta ‘Biletix Sigorta Acenteliği’ adlı bir şirket faaliyete geçince Biletix Genel Müdürü Kemal Erdine’ye nedenini sorduk. Erdine şunları anlatıyor:
“Amacımız sigorta sektörüne girmek değil. Ancak tüketicilere bilet iptallerine yönelik sigorta hizmeti vermek isteyince kanun gereği sigorta acenteliği kurmak durumda kaldık. Müşterilerimiz sık sık aldıkları biletlerini acil bir durum nedeniyle kullanamazlarsa ne olacağını soruyordu. Bu durumda genelde biletler yanar. Biz ise belli bir ücret karşılığı iptal sigortası sağlamaya karar verdik. Yani sigortalı bilet kullanılmazsa paralar yanmayacak. Altyapıyı kurduk. Büyük bir sigorta şirketiyle anlaşmak üzereyiz. 1 Ağustos’tan sonra anlaşmayı duyurmayı planlıyoruz.”