Serkan Arman

Serkan Arman

serkan.arman@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Zorlu Holding’in patronu Ahmet Nazif Zorlu, ilginç bir turizm yatırımına imza atıyor. Türkiye’nin en ‘butik’ seyahat şirketlerinden birisini açmaya hazırlanan Zorlu, dünyanın en egzotik noktalarına lüks seyahatler düzenleyecek.


Ahmet Nazif Zorlu bu hafta içinde ‘JBR Turizm Bilişim’ adlı yeni bir şirket kurdu. Yeni şirkete ismini veren ise Güney Amerika’nın dev leyleği Jabiru...

Zorlu ‘dev leylek’le  dünyayı gezdirecek

Jabiru’nun anavatanı Güney Amerika.


Zorlu, yeni şirketle Türkiye’nin ‘jet-set’ine ‘leyleği havada gördüm’ yerine ‘jabiruyu havada gördüm’ dedirtecek! Yeni şirkete adını veren jabiru Güney Amerika’ya has bir leylek. Kırmızı boynu ve 3 metreyi bulan kanat açıklığıyla dikkat çekiyor. Güçlü kanatlarıyla havada uçarken uyuyabilen jabiru, hem ismi, hem özellikleriyle egzotik bir seyahat şirketi için biçilmiş kaftan...

Haberin Devamı


Jabiru, Zorlu Grubu bünyesindeki ‘Jules Verne’ turizm şirketiyle paralel iş yapacak. İnternetten hizmet vermesi planlanan Jabiru daha çok yurtdışı seyahatler düzenleyecek.


Tüm oteller ‘test’ edilecek
Sitede adı geçen ve müşterilere sunulan tüm dünya otellerinde Jabiru yetkilileri önceden kalacak. Şirket yetkililerinin deyimiyle seyahat noktaları konfor açısından “test edilip, onaylanacak”...
Zorlu Grubu’nda seyahat ve organizasyon işleri Ahmet Nazif Zorlu’nun yeğeni Olgun Zorlu’dan soruluyor. Yeni şirkette yükün önemli kısmı da ortaklardan Ayşe Yağcı’nın omuzlarında olacak. JBR Turizm’in diğer ortakları arasında televizyoncu Sunay Babahan ve gayrimenkul danışmanı Mete Varas da var.

Zorlu ‘dev leylek’le  dünyayı gezdirecek

Rıdvan Dilmen’in oğlu Erdi reklamcı oldu

Fenerbahçe’nin efsanevi oyuncusu ve ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen’in oğlu Erdi Dilmen reklamcılığa adım attı. Erdi Dilmen bu hafta annesi Dilek Kanat ile birlikte ‘ERD Reklamcılık Danışmanlık’ adlı bir şirket kurdu. 200 bin lira sermayeli yeni şirketin faaliyet alanı içine her türlü basın - yayın organı üzerinden reklamcılık yapmanın yanı sıra billboard kiralama da giriyor. Yeni şirket her türlü danışmanlık hizmetini de vedebilecek. Erdi Dilmen, 2010’da babasının kurduğu ‘Rıdvan Dilmen Sportif Hizmetler ve Danışmanlık Şans Oyunları’ şirketinin de ortağı...
Rıdvan Dilmen 2007 yılında da Erdi Dilmen ile ‘Dilmen Sportif Hizmetler ve Danışmanlık’ adlı şirketi kurmuştu.

Haberin Devamı

Microsoft Türkiye’de ‘yüzeye’ çıktı!

ABD’li yazılım devi Microsoft, Apple’ın iPad’ine rakip olarak çıkaracağı tablet bilgisayar Surface (Yüzey) için Türkiye ayağını unutmadı. Microsoft 20 Haziran’da Türkiye’de microsoftsurface.com.tr internet adresini rezerve ettirdi. Merakla beklenen Surface’ın ne zaman piyasaya çıkacağı belli değil.

Zorlu ‘dev leylek’le  dünyayı gezdirecek

Bu arada Windows 8 ile bilgisayar, cep telefonu ve tablette tek işletim sistemi dönemine geçecek olan yazılım devi Microsoft, Surface tablet bilgisayarın ardından cep telefonu işine de girebilir. Şirkete yakın kaynaklara dayandırılan bilgilere göre Microsoft, iPhone ve Google’ın telefonlarıyla rekabet için kendi modeli üzerinde çalışıyor.


Surface cephesinden gelen bir diğer bilgi ise piyasaya çıkarılacak olan ilk seri tablet modellerinde sadece Wi-Fi olacağı şeklinde. Yani 3G bağlantısıyla internet erişimi olmayacak.