Serkan Ünsal

Serkan Ünsal

serkan@serkanunsal.com

Tüm Yazıları

Girişimlere Kasım ayındaki yapılan yatırım miktarları ve geçtiğimiz haftalarda yapılan fakat yazmaya fırsat bulamadığım BTM Sahne etkinliği en dikkatimi çeken girişimcilik konuları oldu.

Kasım Ayında 9 Girişime 3.1 Milyon Dolar Yatırım

Kasım ayı aslında diğer aylara göre yatırım anlamında çok sakin geçiyordu fakat Big Bang 2018 etkinliğinde açıklanan yatırımlarla ay sonu hareketli geçmiş oldu. 9 girişime toplamda 3.1 milyon dolar yatırım yapıldı. Tabi bu tutar az ama daha önceki yazılarımda söylediğim gibi bu sene zaten geçen senenin yarısı civarında yatırım yapılıyor. O yüzden tutarların küçüklüğü ile ilgili çok yorum yapmıyorum. 2019’da 1514 ile kurulacak fonlarla zaten çok daha iyi seviyelere geleceğiz. Gelelim yatırım alan girişimlere;

Haberin Devamı

ICMS

ClouPlay, tivu.co, ClouMedia ve Canlı Etkinlik ürün ve markalarının da çatı şirketi olan ICMS’e Timuçin Bilgör melek yatırımcı olarak yatırım yapmış.

İyi Bir Hareket

İyi Bir Hareket sosyal etki odaklı yeni nesil bir sosyal hediye platformu. Kadın, engelli, zanaatkar ve küçük üreticilerin emeğiyle hazırlanmış hediyeleri içeren bir platform. Girişim Zekeriya Polat’tan yatırım almış.

Money Shower

Money Shower kağıt paraların ATM içerisinde temizlenmesini sağlayan bir teknoloji. Bu sayede hijyen açısından daha sağlıklı para çekebiliyorsunuz. Yatırım yapan ise İTÜ NOVA TTO.

Orthero

Şeffaf, çıkarılabilir ve rahat ortodonti tedavisi üzerine ürün geliştiren girişim Pasha Holding’den yatırım almış.

Patika Robotics

Tarım ve endüstride insansız araçlar geliştiren bir teknoloji girişimi olan Patika Robotics, Asaş Alüminyum’dan yatırım almış.

Rofoods

İş yerleri için sağlıklı ürünler sunan mikro market konsepti üzerine çalışan bir girişim. Rofoods’un yatırımcıları ise Turkas Holding ve Edin Holding.

Tarentum

Yapay zeka ve makine öğrenmesi üzerine çözümler sunan Tarentum’un yatırımcısı ise Esas Ventures.

Tıkla Kutla

Organizasyon yapanlar için tüm ihtiyaçlarına yönelik çözümler bulabilecekler bir platform. Yani müzisyenden fotoğrafçıya kadar ihtiyaçlarınızı karşılayabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Volt Lines

Volt Lines’ı daha önce köşeme taşımıştım. Akıllı şehir ve akıllı ulaşım konusunda şirketlere çok avantajlı paylaşım ekonomisine dayalı çözüm sunuyor. Yurt dışından yatırım çekme konusunda da başarılı olan Volt Lines, Hedef Filo, MEVP, Dubai Angel Investors (DAI) ve Wassim Matar’dan yatırım almış. 1.3 milyon dolara yakın yatırım alan girişim Kasım ayında en çok yatırım alan girişim olarak da dikkatimizi çekti.

8 Girişim BTM Sahnede Yatırımcıların Karşısına Çıktı

Girişim Ekosisteminden Gelişmeler

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) girişimciliği teşvik amacıyla kurduğu Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) yılın dördüncü BTM Sahne’sini gerçekleştirdi.

EFE

Çocukların ayrıcalıklı eğitim alabilmesi için toplumun tüm kesimlerinin elini taşın altına koymasını amaçlayan bir ekosistem. Veli, banka, okul ve üye iş yerlerinin çocukların eğitim hayatı için kaynak oluşturmaları amaçlıyor.

Kumbaravan

Kumbaravan, dört sosyal girişimiyle halkın kültür ve sanat ile etkileşimini, salonların doluluk oranlarını artırmayı amaçlıyor. Örneğin bir üniversite öğrencisinin ücretsiz bir kültür sanat etkinliğine gitmesi için bilet hediye edebiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Bonarego

Bonarego, kendi seyahat eden turistlere yönelik, ziyaretleri sırasında önceden telefonlarına indirecekleri video ve audio içerikli turlar ile gittikleri şehirde görülmesi gereken yerleri ve mahalleleri kendi başlarına gezmelerini sağlayan bir mobil uygulama.

Taxibus

Taksibüs, yolcuları tek bir takside birleştirerek, yolcuların daha ucuza, hızlı, konforlu ve güvenli ulaşım yapmalarını sağlayan bir akıllı telefon uygulaması. Yolcu araçta tek başına bile olsa yüzde 7 indirimli ödüyor ve yolcu sayısı arttıkça ödeyeceği ücret azalıyor.

Tıkla Kutla

Yatırım da aldıkları için ayrıca bahsetmiyorum, BTM girişimlerinden birinin aynı ay içerisinde yatırım açıklaması da oldukça güzel bir gelişme.

Öğrenci Kariyeri

Öğrencilere kariyer yolculuğunda yardımcı olan cep asistanı.

Digime3D

Digime3D, 3D vücut analiz teknolojisi ile yeni nesil vücut yağ ölçüm ve analiz cihazı. Yani iPad’inize takacağınız bir cihaz ile kamera üzerinden tüm vücut bilgilerinizi görebiliyorsunuz.