Serkan Ünsal

Serkan Ünsal

serkan@serkanunsal.com

Tüm Yazıları

Pandemi ile birlikte birçok sektörün ne kadar dijitalleştiğini, ne kadar geleceğe hazır olduğunu görmüş olduk. Bu konuda bu hafta düzenlenen Retailtech Demo Günü ne tip girişimlerin bu değişime dönüşüme takip olduğunu görmek açısından oldukça değerliydi. Sunum yapan girişimler ve yaptıkları işleri yazmaya çalıştım. Yatırım veya işbirliği amaçlı beğendikleriniz olursa Youtube’daki yayında hepsinin kontak bilgileri var, oradan iletişime geçmenizi öneririm.

PoiLabs

Kapalı alan konum platformu sunan girişim ile kapalı bir alanda navigasyon, analiz, pazarlama, çalışan takibi ve sosyal mesafe takibi yapabiliyorsunuz. Kendi özel beacon’ı ile girişim uçtan uca çözüm sunuyor.

Haberin Devamı

Piple

Piple masa başı çalışmayan personelin verimliliğini arttırıp, optimize eden, yapay zeka ve bir çok özellik ile yönetilmesini sağlayan bulut tabanlı iş gücü yönetim ve vardiya yönetim aracı sunuyor.

Speedy.market

Speedy Market yaşadığınız binaya özel kurulan ve teslimatları robotlar tarafından yapılan otonom online market hizmeti sunuyor. Yani siparişinizi verdikten sonra bina içinde dolaşan bir robot kapınıza kadar gelip siparişini teslim ediyor.

Ropo

Konum bazlı ürün arama motoru sunan girişim ile örneğin beyaz gömlek diye arama yaptığınızda etrafınızdaki hangi mağazaların stoklarında beyaz gömlek var görebiliyorsunuz.

Passer

Tüm mağazayı kasa alanına çeviren mobil uygulama sunuyor. Yani bir mağazada bir reyonda gömlek beğendiniz diyelim, gömleğin üzerindeki kodu okutup ödeme yapıyorsunuz ve mağazadan çıkıyorsunuz.

VenueX

Bina içi haritalama ve ürün stok hizmeti sayesinde örneğin bir AVM’deyken küpe satın almak istiyorsanız, hangi mağazada olduğunu görebiliyorsunuz ve o mağazaya nasıl ulaşabileceğinizi de görüyorsunuz.

Cameralyze

Mağazaların kendilerine ait kameralarıyla kullanabileceği, sürükle bırak şeklinde akışlar yapabileceği bir görüntü işleme girişimi. Müşterilerin ısı haritası, sıra analizi, yaş, cinsiyet analizi, sosyal mesafe, çalışan analizi, iş güvenliği gibi hizmetler alabiliyorsunuz.

Trendbox

Barkod tarayıcı ile yazar yerleştirdikleri bir IoT cihazı ile, hızlı tüketim, geleneksel kanaldan satış verileri toplayıp üreticilere anlık olarak raporluyor.

Haberin Devamı

occicor

Yapay zeka destekli otomatik tanzim teşhir yönetimi sunan girişim, rafların fotoğraflarının çekilip yüklenmesi ile rafınızı kolayca yönetmenizi sağlıyor.

Sepetix

Market fiyat karşılaştırma hizmeti sunan girişim ile ürünleri tek tek karşılaştırabildiğiniz gibi tüm alışveriş listenizi tek seferde karşılaştırabiliyorsunuz. Girişim olmayan ürünler için muadilini de önerebiliyor.

Gördüğünüz üzere hepsi birbirinden farklı ve güzel girişim. Demo günü sonrasında da özellikle melek ağlarının ilgisi oldukça yüksekti. Yayını Youtube’da bulup izlerseniz göreceksiniz, çoğu rakip analizini, iş modelini iyi anlattı. Çoğunun yatırım alma potansiyeli yüksek. Daha önceki demo günlerinde şu kadarını beğendiğimi söylüyordum ama bu sefer oldukça zorlandım, hepsi güzel gözüküyor. Bazılarının da rakibi var gözüküyor fakat Youtube’da izlerseniz göreceksiniz, çoğu rakiplerine göre ayrışmak için güzel dokunuşlar yapmış. Hepsine başarılar...