Serkan Ünsal

Serkan Ünsal

serkan@serkanunsal.com

Tüm Yazıları

Temmuz ayı yatırımlar tutar olarak geçen aya göre düştü fakat adet olarak geçen aydan daha fazla yatırım yapıldı. Bunun sebebi ise ODTÜ Teknokent’in kurduğu Growth Circuit Ventures’ın 7 ön-tohum yatırım yapmasıydı. Ön-tohum da olsa girişimlerin prototip veya ilk ürünü şekillendirme aşamasında yatırım alması oldukça değerli. Yatırım alan girişimleri sitelerinden ve kurucularından dinlediğim kadarıyla tek tek tanıtayım.

Arya

Yapay zeka destekli finansal asistan sistemi olan girişim, online döviz alım satım geçmiş işlem verilerinizi inceler. İşlem stratejinizin hangi piyasa koşullarında kazandırdığını, hangi koşullarda zarar ettirdiğini öğrenir. Böylece işlem açmadan önce, piyasa koşullarının kendi işlem stratejinize uygun olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Arya Finans Asistanı Growth Circuit Ventures’dan ön-tohum yatırım aldı ve bir yandan globalleşme planları için Silikon Vadisini tanımaya çalışanlardan.

Haberin Devamı

Blok-Z

Elektrik dağıtım şirketlerinin küçük ölçekli elektrik üreticilerinin ücretlerini yönetmelerine yardımcı olan Blockchain çözümleri sunuyor. Blockchain ve enerji konuları sıcak konular. O yüzden bu girişimi takip etmenizi öneririm. Bu girişim de Growth Circuit Ventures’dan ön-tohum yatırım aldı.

Fazla Gıda

Otel, Restoran, yemekhane veya market işletiyorsunuz diyelim ve satılmayan veya atıl durumda olan gıdalarınız var diyelim. Bu gıdaları Fazla Gıda üzerinden sivil toplum kuruluşlarına bağışlayabiliyorsunuz veya satabiliyorsunuz. Webrazzi’nin haberine göre Galata Business Angels ve EGİAD’ın da bulunduğu bir çok yatırımcıdan 2.2 milyon TL yatırım almış.

GatePay

Kripto paraları takip edenler bilir, işlem süreleri günlük alışveriş yapmamızı sağlayacak kadar hızlı değiller. GatePay bu nedenle bir ödeme yöntemi geliştirmiş. Örneğin küçük bir alışveriş yapacaksınız, saniyeler için bu ödemeyi GatePay ile yapabiliyorsunuz. Bu girişim de Growth Circuit Ventures’dan ön-tohum yatırım aldı.

Naturansa

Meyve ve sebze atıklarını geri dönüştürüp bunları Larvaların yemesini ve bu sayede alternatif protein kaynağı olarak kullanılmasını sağlıyorlar. Yani akvaryumunuzdaki balık veya evinizdeki kuşları meyve ve sebze atıklarının geri dönüşümü ile beslenmiş larvalarla besliyorsunuz. Bu girişim de Growth Circuit Ventures’dan ön-tohum yatırım aldı.

Haberin Devamı

Sensgreen

Binalara yerleştirdikleri sensörlerle binanın enerji verimliliğini artıran girişim binada çalışanların konforundan da ödün vermeden bunu yapabilmeyi vaad ediyor. Bu girişim de Growth Circuit Ventures’dan ön-tohum yatırım aldı.

V-Count

Logo Ventures geçen sene kurulan kurumsal fonların başında geliyor. Geçen sene Vispera’ya yatırım yapmışlardı. Bu sene de V-Count’a yatırım yaptılar. V-Count’a fiziksel dünyanın analiz platformu diyebiliriz. Bir dükkanınız var diyelim, dükkana giren çıkanı analiz edebiliyorsunuz. Uluslararası pazarda oldukça iyi atılımlar yapan girişim Logo Ventures desteği ile daha da şahlanacak gibi gözüküyor.

Viliks

Web üzerinden kolayca video kolajları hazırlamanızı sağlayan girişim kodlama veya profesyonel bir video düzenleme programı bilgisi olmadan kolayca fotoğraflarınızdan, videolarınızdan yeni videolar yaratmanızı sağlıyor. Bu girişim de Growth Circuit Ventures’dan ön-tohum yatırım aldı.

Haberin Devamı

Vispera

Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV)’, Türkiye’de teknolojinin, inovasyonun temellerini atmış en köklü vakıfların başında geliyor. Bu sene tohumlarını attıkları Explore Yatırım Programı ile de teknoloji girişimlerine yatırım yaparak, bu girişimlerin yeni yurtdışı pazarlarda satış hacmini artırmalarına yardımcı olmak istiyor ve bu sayede Türkiye'nin teknoloji ihracatına katkıda bulunmak istiyor. Bu nedenle ilk olarak Vispera girişimine yatırım yaptılar. Vispera mağazalardaki rafları markaların daha iyi yönetmesi, analiz etmesi için görüntü işleme teknoloji kullanan bir girişim.


Warden

Olly adlı ilk dijital hukuk danışmanı uygulaması ile yapay zeka destekli hukuk danışmanlığı vermek isteyen girişim de Growth Circuit Ventures’dan ön-tohum yatırım aldı.

Zebramo

Mobil üzerinden ürün alım ve satımı yapabildiğiniz girişim kurucusunun Japonya bağlantıları sayesinde yurt dışından yatırım çeken nadir girişimlerimizden. Bu ayın en büyük yatırımını olan girişim 890 bin dolar yatırım aldı.