Serkan Ünsal

Serkan Ünsal

serkan@serkanunsal.com

Tüm Yazıları

Mayıs ayı girişimlere yatırımlar anlamında biraz durgun geçse de girişimci etkinlikleri, hızlandırma programları açısından oldukça hareketli geçiyor. İş Bankasının Workup hızlandırma programı da geçtiğimiz cuma akşamı oldukça güzel bir programla ikinci dönem mezunlarını verdi. Bilmeyenler için biraz hatırlatma yapayım, hızlandırma programları müşteri keşfi ve ürünün pazar ile uyumu konusunda girişimcilerin elinden tutan, onları belirli bir süre eğitimden ve mentorluktan geçirdikten sonra mezun eden programlar. Yani Workup ile seçilen 10 girişim eğitimler aldı, mentorlardan destek aldı, ürünlerini pazardan aldıkları geri bildirimlere göre değişikliğe uğrattılar.

Haberin Devamı

Workup 2. dönem girişimleri mezun oldu


Adverport

Youtube belki de son 1-2 yıldır altın çağını yaşıyor. Youtuber dediğimiz ekmeğini Youtube’dan çıkaran, videolar çeken ve belirli bir kitlesi oluşmuş kişilerin sayısı da her geçen gün artıyor. Adverport da markalarla Youtuber’lar arasında köprü görevi görüyor.

Bakkaldan

Mahallenizdeki bakkalınızdan sipariş vermenizi sağlayan uygulama bir nevi, bakkal-süpermarket savaşında bakkalı tutuyor. Şimdiden 11 bin civarı kişi aylık olarak uygulamayı aktif kullanıyor.

Clotie

Bu girişime daha önceki yazılarımda yer vermiştim. Alışveriş yapmaya fırsat bulamayanlar için düşünülmüş olan girişim ile size atanan bir stilist sizin için giysi kombinasyonları yapıyor ve size gönderiyor, evinizde denedikten sonra beğendiklerinizi satın alabiliyorsunuz, beğenmediklerinizi geri gönderiyorsunuz.

Flowmagic

Flowmagic, serbest çalışanların (Freelancer) işlerini, ödemelerini takip edebildikleri bir ürün. Özellikle tüm dünyada serbest çalışma kültürünün arttığını düşünürsek globalleşebilecek bir ürün gibi duruyor. Ürün şimdiden gelir elde etmeye de başlamış.

Glamy

Kadınların birbirlerine giysilerini, ayakkabılarını, aksesuarlarını kiralayabildikleri bir pazar yeri. Uygulama üzerinden girip beğendiğiniz giysileri takip edebiliyorsunuz, kendi giysilerinizi kiraya verebiliyorsunuz. Açıldığı günden beri 40’ın üzerinde giysi kiralanmış. Özellikle gece kıyafetlerinin pahalı olduğunu düşünürsek pazarda tutunabileceğini düşündüğüm girişimlerin başında geliyor.

Haberin Devamı

GlocalZone

İngiltere’den bir ürün getirtmeniz gerektiğini düşünün, GlocalZone’a giriyorsunuz, İngiltere’den gelen birini buluyorsunuz ve ürününüz onun bagajında geliyor. Aynı şekilde siz bir ülkeden dönüyorken bagajınızda boş yer varsa o kısma talepte bulunan birinin ürününü koyabiliyorsunuz. Bu satırları yazarken sosyal medyada bir yatırım aldıkları haberini aldım. yatırımla ilerideki günlerde daha da çok duyacağız bu girişimi.

Leafinbox

E-imza destekli döküman yönetimi hizmeti sunan girişim şimdiden 7500’ün üzerinde imzalı dökümana ulaşmış ve 12 müşterisi var.

Pacer

Özellikle perakende sektörü gibi farklı yerlerde bir çok çalışanı olan şirketler için facebook tarzı bir sosyal platform sağlayarak bilginin, deneyimin paylaşılmasını sağlayan bir sosyal öğrenme platformu. Bu girişim Workup sayesinde ürünü biraz daha odaklamış gözüküyor ve benim kişisel olarak favorilerim arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Smopin

Smopin tinder gibi bir uygulama fakat amaç yeni arkadaşlar edinmek. Bunun için de size bir konu buluyor ve o konu üzerinden sohbet ediyorsunuz. Örneğin Barselona hakkında konuşmak istiyorum diyorsunuz ve o konuda konuşmak isteyen biriyle sohbet ediyorsunuz.

tarlamvar.com

Tarlamvar, küçük çiftçiyle şehirde yaşayan ve dikili bir ağacım olsun diyenleri buluşturan platform. Bir çiftçinin baktığı ağacı sahiplenebiliyorsunuz, çiftçi para kazanıyor, hasatı size gönderiyor. Ayrıca ağacınızı online olarak takip edebiliyorsunuz.


Ben sade bir vatandaşım, yukarıdaki girişimlere nasıl faydam dokunur diyorsanız yapabileceğiniz bir şey var, bu girişimleri kullanın, kullandırtın, hiç param yok diyorsanız da sosyal medyada paylaşın. Ne kadar çok başarılı girişimimiz olursa o kadar kalkınırız.