Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Son Bursa-Galatasaray maçında sanırım tavan yapan örneklerden birini yaşadık. ‘Pozisyon tekrarları’ öyle bir boyuta geldi ki, maçtan koptuk.

3 dakika aynı pozisyon gösterildi

Karşılaşmanın 25’inci dakikasında gelişen Galatasaray atağında Bruma’nın topunun, Ertuğrul’un ayağıyla müdahalesinin ardından eline çarpması tartışma yarattı. Bu önemli bir pozisyon. İzlerken tam anlaşılmıyor. Tabii ki ağır çekim pozisyon tekrarı devreye girecek. Buraya kadar sorun yok. Mesele, tekrarların çokluğu ve zamanlama hatasıyla izleyicinin maçtan kopması... 26 ve 28’inci dakikalarda da ilk görüntü geliyor pozisyonla ilgili.

Haberin Devamı

BEIN SPORTS YİNE ÇILDIRTTI


O sırada top Galatasaray’ın ceza sahasına gelmiş. Nasıl gelmiş? Bilmiyoruz. Yetmedi 27.14’te tekrar bu pozisyona geliyoruz. O sıra maç devam ediyor. Gördüğümüz topun yine Galatasaray’ın sahasında olduğu. Nasıl gelmiş, yine bilmiyoruz. Ve 28.03’te yine o pozisyon. O sırada ev ahalisi kararını verdi; “Böyle yayınlanacaksa biz maç izlemeyelim.”

Neredeyse üç dakikasını bu tekrarla geçirdiler. Diyecekler ki “Kardeşim, izleyeni meşgul eden hangi durum? Bu pozisyon penaltı mı değil mi? Ee o zaman ne yapacaksın maçı izlemeyi? Sen evde otur, bunu tartış ben de sana, hizmeti veriyorum zaten”. Yine not almışım. Bu ilk yarı pozisyon tekrarıyla maçın gidişatını engelleyen başka örnekler de var. 11.26’da Yasin’in pozisyonu iki defa tekrarlanıyor. O sırada sahada neler olmuş bitmiş, tabii bilmiyoruz. 12.13’de Sneijder’in kızdığı an tekrarda. Maç devam ediyor. Bitmedi 18.19’da yine tekrar. Bitmedi 36.15’te Tolga’ya yapılan faul, tam üç defa tekrarlanıyor! Böyle devam ettiği sürece ev ahalisi olarak bu işten vazgeçmeye karar verdik.

Çok romantikler

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, haber kanallarında yerini aldı. A Haber’in Bakırköy’de ‘solcuların’ kutlamasından canlı yayın yapması hoştu. İ.Ü. Öğretim Üyeleri’nden Mehmet Yalçın Yılmaz, konuklardan biriydi. Söylenen marşların çok önceden bestelenmiş olduğuna ve hâlâ söylendiğine işaret etti. Yani, ‘Bu marşların zamanı geçti’ demeye getirdi. Hocam, kapitalizm var oldukça, o marşların hükmü geçer.

Haberin Devamı

Kaç kişi kaldı?

Önemli saptamalardan birini de Ulusal Kanal’da Yıldırım Koç yaptı. İşçi hareketi ve sendikalar konusunda uzman bir isimdir. Türk-İş Ankara’da kutladı. Kendisi de katılmış, şöyle bir tablo çizdi. Başkent’te işçi sayısı memurlarla birlikte 1 milyon 700 bin. Mitinge katılanların sayısı 25-30 bin arası. Mitingin sonuna kadar kalan sayı ise bu rakamın yarısı.