Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

‘Kısmetse Olur’ artık yayınlanmıyor. Evlilik programlarının kaldırılması tartışması bu sefer ciddiyete bindi.

Kanal D programı yayınlayacak mı, yayınlamayacak mı? tartışması sürüyor. Yapımcı Haluk Şirin’e sordum; “Sezon sonunda her durumda bitireceğiz” dedi. Yani çok fazla merak etmeye gerek yok diye düşünüyorum. Haziran ayında bitecekti, siz şimdiden bitti gözüyle bakın! Programdaki kardeşlerimizi de yeni şöhret hikayelerine uğurluyoruz! Ramazan’da Kanal D’de bir bilgi yarışma programı başlayacak.

Haberin Devamı

KISMETSE OLMAYACAK

Yeni dönemin adı; bilgili şöhretler

Malum evlendirme programlarıyla epey bir ‘şöhret’imiz oldu. Yapımlar büyük psikolojik baskı gördü. ‘Alternatif programlar’ düşünülüyor. İşaret fişeğini Haluk Şirin verdi; “İlk olarak ramazan ayında ‘19’ isimli bir bilgi yarışması Kanal D’de başlayacak. Haftada 5 gün ekranda olacak. Sloganımız, ‘Bir devir kapanıyor!’ Artık bilgili insanların TV’lerde şöhret olup, milyonlar kazandığı yeni bir dönem başlıyor olacak.” RTÜK’ün uyarılarını ciddiye aldıklarını söyleyen Şirin; “Bundan böyle topluma doğru rol modeller çıkaracak, yeni projelere ağırlık vereceğiz. Öğle sonrası kuşaklarında
bilgili şöhretleri tanıyacağız bundan böyle” dedi.

‘Haberimiz yok!’

İlker Kaleli şu sıralar ‘film projeleri’yle gündemde. Beren Saat’le bir projede yer alacaktı, olmadı. Bir başka yapımın ‘Poyraz Karayel Küresel Sermaye’ olduğu yazıldı. Orada da yer almayacak. Ama bir üçüncü proje var ki imza aşamasında... ‘Poyraz Karayel’le anılması duyduğum, rahatsız etmiş oyuncuyu. “Ne ben ne de Burçin, yokuz. Hatta, bilgim bile yok” diyormuş. Aman ekiple sorun çıkmasın yeter ki... Çünkü ‘Poyraz Karayel’ ‘kült’ oldu ve öyle kalacak.

Skandal yönetimi ders oldu!

Tümay Özokur’un yeni atölyesinde basın danışmanlığı, cast director, menajer, proje üretimi, yapım ve organizasyon dersleri veriliyor. Piyasanın en eskilerinden. Özokur, “Basın metni nasıl yazılır bilmiyorlar, menajer iki ünlü aldığında bu işi oldu sanıyor. Şöhreti yönetecek bir ekip oluşturmak amacımız. Bunun bir okulu yok” diyor. Şule Bekrioğlu yapım-yönetim anlatacak. Ahmet Yurdakul senaryo tarafında olacak. Makyajda sektörün vazgeçilmezi Neriman Kardeş, etkin ve doğru sunumda Fulya Ergüneş. Korhan Abay, Rahşan Gülşan, Zeynep Talu, Kürşat Başar ekipteki isimler.
Bir konu daha ilgimi çekti. Skandal yönetimi. Demet Cengiz veriyor dersleri. Bunu da sordum, “Mesela şöhretli bir ismin bir kaseti ortaya çıkıyor, şöhretli ne yapacağını bilemiyor” yanıtını aldım. Dersi de oluyormuş!