Sinan Biçici

Sinan Biçici

sinanbicici@hotmail.com

Tüm Yazıları

Sabah bütün kanallarda ‘son dakika’ manşetiyle bir haber vardı. Manisa’da bir kedi ağaçta kalmış. İtfaiyeye haber vermiş vatandaşlar. Bir saatlik uğraştan sonra kedi kurtarılmış. Bütün semt sakinleri rahat bir nefes almış. Bir aile de kediyi sahiplenmiş. Günün tek krizi böyle çözülmüş.

Gündüz ekranının erkek programları

Gündüz erkek programları vardı. Otomobilinizi nasıl yenilersiniz, evde mobilya yapımı, bahçe düzenlemesi ve peyzaj, babalara tavsiyeler. Hem eğlendim hem de yararlı şeyler öğrendim. Kadın programlarına bir göz attım. Dünyaca ünlü şirket yöneticisi, edebiyatçı, uzay mühendisi konukları, seyirci olan diğer kadınların meraklı sorularını ilgiyle izledim.

Haberin Devamı

Flash gelişme yine sevindirdi!

Akşam haberlerinde tüm kanallar yine bir ‘flash gelişme’yi verdiler. Bir lise öğrencisinin dünyayı

ayağa kaldıran internet buluşu vardı. Bill Gates gencimizle görüşmek için onu davet etmiş. Diğer haberlerde bir filmimiz Oscar’da bütün otoritelerin favorisi olarak görülmüş. Diyarbakır’daki gençlik festivaline Türkiye’den binlerce genç akın etmiş. Siyaset haberleri sıkıcı geldi, zapladım.

Siyasilerden büyük uzlaşma: Çevre seferberliği!

‘Gündem Özel’de siyasi liderlerin münazarası vardı. Liderler, Türkiye’nin turizm ve çevre konularındaki hayallerini anlattılar. Bilmiyordum; meğer partilerimiz bunun için tüm dünyadan bilim insanlarıyla çalışmış, raporlar hazırlamışlar. Mecliste kurulan komisyonla bütün partilerin katılacağı büyük bir çevre seferberliği başlatılacakmış. Önümüzdeki aylardaki gündemimiz bu olacak sanırım. Seyircilerin isteği üzerine siyasilerimizden biri şiir okudu, biri şarkı söyledi, diğeri de komik bir gençlik anısını anlattı.

‘Ben Bilmem Vekilim Bilir’

YENi YILDA TELEViZYON  NASIL OLSUN

‘Ben Bilmem Eşim Bilir’ yarışmasında da dört farklı partiden milletvekilleri eşleriyle yarıştı. Kıran kırana geçen yarışmada siyasiler ve eşleri seyircileri çok eğlendirdi. Asıl yarışın seçimlerde olacağını söyleyerek, birbirlerine meydan okudular.

45 dakika diziler, tadı damakta bırakıyor

Akşam hangi diziyi izlesem diye kararsız kaldım. Komedi mi, polisiye mi, dönem dizisi mi, bilim-kurgu mu izlesem şaşırdım. ‘2097’ dizisini izlemeye karar verdim. 45 dakika soluk soluğa izledim, ekranın karşısından kalkamadım, tadı damağımda kaldı.

Haberin Devamı

Spor programlarında gezindim. ‘Beyaz Futbol’da kulüplerimizin altyapıdan çıkan genç yıldızlar konuşuluyordu. NTV Spor’da siyasi partilerin programlarındaki birbirinden ilginç spor vaatleri tartışılıyordu. TRT Spor’da ise son zamanlarda tenis, jimnastik ve yelken sporlarındaki büyük ilgi anlatılıyordu.

Haber programlarında müjde!

Haber kanallarında gezindim. ‘Tarafsız Bölge’de çocuklara kaç yaşından itibaren cep telefonu, Ipad alınmalı konusu vardı.

‘Türkiye’nin Gündemi’nde ise bu yıl turizmde erken rezervasyon patlaması konuşuluyordu.

‘Gündem Özel’de Canan Karatay şeker konusunu çözmüş, firmaların çalışanlarına sabah sporu imkanı vermesi üzerine bazı tavsiyelerde bulunuyordu.Talk-show’lar, müzik-eğlence, kültür-sanat programlarında bir zap yaptım. ‘Aramızda Kalsın’ programında ünlülerin sevdiği kitaplar, filmler, oyunlar ve hobileri anlatılıyordu. Bu hafta ne okuyayım diye karar vermek için edebiyat programında yeni çıkan kitaplara baktım. Çok reyting alan bir sinema programında filmlerimizin en çok hangi ülkelerde ilgi gördüğü anlatılıyordu.

Haberin Devamı

İyi bir yıl...

Ben bir rüya görmedim, bir hayal kurdum. Güzel ve mutlu bir ülke hayali.
İşte öyle bir ülkenin televizyonu, böyle olsun diye hayal ettim. Çünkü bugün, iyi dilekler günü. Bugün, kötü günlerin son günü, yarın mutlu ve güzel ülkemizin ilk günü olsun. Mutlu yıllar...