Songül Hatısaru

Songül Hatısaru

songul.hatisaru@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

450 farklı mağazası ile İstanbul’un en büyük alışveriş merkezini Anadolu yakasındaki Libadiye semtinde kuran Emaar, konutların yüzde 80’nini sattığı projesinde turizme de eğildi. Emaar’ın, özellikle Körfez’den getireceği turistler, projedeki otellerde konaklayıp, AVM’de alışveriş edecek. Yabancı tüketicilerin karşı yakada konaklayıp, alışverişini burada yapması için cazip paket turlar hazırlanacak. Anadolu yakasının doğa ve tarihi öne çıkarılacak. Deniz yolu ile tarihi yarımadaya turlar düzenlenecek. 828 metreyle dünyanın en yüksek binası olan ve toplam 7 farklı rekoru elinde bulunduran Burj Khalifa ve 1.2 milyon metrekarelik alanıyla dünyanın en büyük, 80 milyonu aşkın ziyaretçi sayısıyla en çok tercih edilen alışveriş destinasyonu olan The Dubai Mall, Emaar’ın lokomotif projelerinden.

Haberin Devamı

450 mağazada ‘yok’ yok

‘Emaar’dan büyük alışveriş turu

İstanbul’da daha önce Toskana Vadisi projesini hayata geçiren Emaar Türkiye, bir kabuk değişimi içerisinde. Üçüncü havalimanının ortaklarından Limak Holding’den transfer edilen Cenk Arson CEO’luğa getirildi. İKSV Genel Müdür Yardımcısı Arzu Uludağ da pazarlama, satış ve kiralamalardan sorumlu kıdemli direktörlüğe transfer edildi. Uludağ, daha önce de Eczacıbaşı Yapı grubunda perakende tarafında yöneticiydi. Bu iki transfer Emaar’ın Libadiye’de hayata geçirdiği konut ve AVM’den oluşan Emaar Square kopseptinin ipuçlarını da veriyor. Toplam 1.073 lüks konutun yanı sıra 5 yıldızlı The Address Hotel ve otelin hizmet verdiği rezidanslar ile alışveriş merkezine de ev sahipliği yapacak projede ev teslimleri başladı. 2017’de hizmete girecek Emaar Square Mall’da 450’in üzerinde mağaza yer alıyor.

Yabancıdan büyük ilgi

Hafta başında bir grup basın mensubuyla bir araya gelen Emar Türkiye CEO’su Cenk Arson, Emaar Properties’in Türkiye’ye bakışını şu sözlerle anlattı: “İstanbul dışında ilk projemizi Antalya’da, Rixos’la ortak olarak Land of Legends’la gerçekleştirdik. Çocuklar için eğlence alanları, konaklama ve alışverişin bir arada olduğu tema park, The Land of Legends Türkiye’nin ihtiyacı olan bir yatırımdı. Emaar Properties, Türkiye’nin gücüne ve geleceğine inanıyor. Emaar Properties Yönetim Kurulu Başkanı Mohamed Alabbar, Türkiye’nin güçlü pazarlarından biri olduğunu her fırsatta belirtiyor. Ülkenin güçlü finansal yapısı ve büyüme beklentilerine sonuna kadar inandıklarını, Türkiye’nin önündeki yeni büyüme döneminde, ülkenin ilerlemesini gayrimenkul, alışveriş merkezleri, perakende, turizm ve eğlence sektörlerindeki projeleriyle destekleyeceklerini vurgulayarak gösteriyor. Kendisinin de altını çizdiği gibi Türkiye pazarına girdiğimiz günden bu yana ülkenin sosyo-ekonomik büyümesini destekleyen güçlü bir ortak olduk.”

Haberin Devamı

Emaar Square’de yer alan konutların yüzde 80’inin satıldığını açıklayan Arson, konutların yüzde 20’ye yakın bölümünü yabancıların aldığını söyledi. Cenk Arson, Emaar’ın, Türkiye’ye şu ana kadar 2.5 milyar dolar civarında yatırım yaptığını söyledi.

Yılda 25 milyon ziyaretçi

Türkiye ve özellikle İstanbul’un, dünyanın her yerinden alıcıları çeken projeleriyle gözde yatırım destinasyonu olmaya devam edeceğini söyleyen Emaar Kıdemli Direktörü Arzu Uludağ ise, geleceğe ilişkin projelerini bu perspektifle şekillendirdiklerine dikkat çekiyor. Emaar Square’ın, AVM, konut, otel, ofis, rezidanslardan oluşan yeni bir semt olduğuna vurgu yapan Uludağ, “Bu semtte yaşamayı herkes için keyifli bir deneyime dönüştürmek için de 12 ay boyunca çaba göstereceğiz. Bu semtte günde ortalama 5 bin kişi yaşayacak. Nisan başında açılacak AVM’mizi yılda 25 milyon kişi ziyaret edecek. Hangi sosyoekonomik segmentten gelirsek gelelim hepimiz daha iyi bir hayat deneyiminin peşindeyiz. Emaar Square sunacağı yaşam tarzı, moda, gastronomi, sanat ile farklı deneyimleri herkes için sunacak. Bu proje ile Anadolu yakası şimdiye kadar bilinenden farklı bir destinasyon olacak” diyor.