Songül Hatısaru

Songül Hatısaru

songul.hatisaru@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Geniş basenler, göbek, kalın kollar özellikle biz kadınların kabusu. Hele çalışan kadınlar için çok daha büyük bir stres kaynağı. Her sabah işe giderken, toplantılarda savaş verirken, defolu bölgelerimizi gizleyecek sihirbazlıklar için harcadığımız çaba, modanın diliyle söylersek öyle pek fit duygularla olmuyor.

10 dakikada fit  görünmek mümkün

Başlı başına bir mesai söz konusu. Allah’tan son yıllarda herkesin bir Katie Moss olmadığını anlayan modacılar da var. Onlardan birisi de BNG markasının yaratıcısı ve baş tasarımcısı Nilgün Gülen.

Haberin Devamı

Ütüye gerek yok

Vücutta şekillenen, insanı olduğundan daha zayıf gösteren kıyafetleri, ütü istemeyen kumaşları bugünlerde herkesin dilinde. Eşi Bülent Gülen ile kurduğu markası kadın hazır giyiminde zincir haline gelerek 15 mağazaya ulaşmış. Yavru vatan Kuzey Kıbrıs yanı sıra Mexico City’de de mağazası bulunan Gülen’in ürünleri Dubai’den, Tokyo, İtalya’dan, Londra’ya kadar birçok ülkede satılıyor. Her kesime, her bedene uyan giysiler tasarlıyor.

Ancak asimetrik kesimleri, günahları en iyi gizleyen siyah rengi tercih ettiğinden olsa gerek büyük beden giyenlerin de öncelikli tercihi. Kızı Buğçe Gülen’in de katıldığı sohbetimizde, evden 10 dakikada fit bir görüntüyle hazırlanıp çıkmanın formülünü verdi.

10 dakikada fit  görünmek mümkün
Göbekli olanlar

Nilgün Hanım kilo göbek bölgesinde toplandıysa nasıl kapatmalı, fit bir görünüm için nasıl giyinmeli?

Hatları gösteren, dar kesimler her zaman daha kilolu gösterir. Fazla dar ve çok geniş giymek tersi etkiler yaratır. Çok dar tişörtler kaçınılması gereken modellerden. Dökümlü kumaştan yapılmış tişörtler tercih edildiğinde daha hoş bir görünüme kavuşulur.

Basenler genişse peki?

Kalçanın genişliğinin bittiği yerlerden daha uzun tunikler giyilmeli. V yakalı elbiseler ve bluzlar basen bölgesi geniş olanlar için biçilmiş kaftandır.

Basenli kadınlar üst kıyafetlerinde ne kadar dekolte ve hareketli kesimler kullanırsa o bölgelerini o kadar gizler ve son derece trend gözükürler. Basenlerimizin eğimleri ile gurur duyacağımız en iyi pantolon modeli, yüksek bel pantolonlardır.

Haberin Devamı

İri yarı olanlar

İri yarı, boyu çok uzun olanlar için neler önereceksiniz?

Mesela uzun eteklerin boyu en fazla ayakkabıların üzerinde olmalı, kesinlikle yere değmemeli. Kalçanızın hizasında olan modellere ağırlık verilmeli, en azından beliniz kapanmış olmalı.

Peki aksine boyum kısa ise?

Pantolon seçerken kısa stillerden kaçınmalı bu durumda. Daha sade, düz kesimler tercih edilmeli.

Kolları tombul olanlar

Çoğumuzun derdi kalın kollar, onları nasıl ince göstereceğiz?

Özel davetlerde abiyeler üzerine giyeceğimiz bolerolar ile ya da elbiseye uygun şifon etoller ile kalın kollarımızı kolaylıkla gizleyebiliriz. Dirsekte biten veya dirseğe kadar katlanmış gömlek veya bluzlarla da daha ince görünürüz.

Mezuniyet kıyafetleri

Siz Buğçe, BNG’de neden sorumlusunuz?

Biz bir aile şirketiyiz. Babam (Bülent Gülen) ve annemin kurduğu markaya ben de katıldım. Türkiye’de 15 mağazamız var. Yurtdışında Uzakdoğu’dan, Güney Amerika’ya geniş bir coğrafyada satılıyoruz. Franchise modeli ile büyüyoruz, böyle bir iş modeli tercih ettik. Mexico City mağazamız da bu modelle açıldı. Gelen bütün franchise tekliflerini mutlaka değerlendiriyoruz.

Haberin Devamı

Amerika’da stratejik dizayn ve işletme okudum. Bu ilkbahardan itibaren BNG’nin ana koleksiyonuna her ay 2 look (görünüm) eklenecek. Onları ben tasarlayacağım. Trendleri takip eden, renkli ürünler olacak. Mesela mayıs ayında mezuniyette giymeye yönelik tasarımlarım olacak.

Siyah gücü yansıtır

Hangi kadına hitap ediyorsunuz. BNG kadını kimdir?

Sofistike, avangard çizgiyi taşıyan, çağımızda her anın değerli olduğunu bilen, zamansız, mekansız tasarımlarla farklılığı yaşayan kadınlar. BNG kadınının güçlü karakterini yansıtan renk siyahtır. Ruh haline göre en az siyah kadar doğada bulunan diğer renkleri de kullanıyorum. Ama siyah hep başrolde.

Ütü gerektirmeyen, kırışmayan teknolojik kumaşlar yoğun gün koşuşturmasında can simidi adeta. Teknolojik kumaşlardan çok kullanıyoruz. Seyahat için de biçilmiş kaftan. Valizden çıkarıp astığınızda sabah ütülenmiş gibi hazır sizi bekliyor.

Sıcak gecelerde özgür kıyafetler

Nasıl bir ilkbahar, yaz koleksiyonu bizi bekliyor?

2017 koleksiyonu keskin, agresif bir dişilikten çok sofistike ve rahatlığı önemsiyor. Gizli baş kaldırışımızı detaylara saklıyoruz. Kendini ortaya atmadan iddialı ve keşfedilmeyi seven kadınlara hitap ediyoruz. Sıcak gecelerde özgürce dolaşmak için dizayn edilen dinamik tasarımlar unutulmayacak çizgiler ile bütünleştirildi. Trikonun hafifliği, baharın diri havası ile kadınları şımartmak ve canlılık katmak için ön plana çıkıyor.

Doğal dokular, krem rengi, çağla, beyazlar, ekrular, almond’lar açık yeşil, nefti yeşiller geliyor. Deri bu sezon yine ön planda, kumaşla aynı efekti veren incelikte deri kullanıyoruz.