Songül Hatısaru

Songül Hatısaru

songul.hatisaru@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

30 DAKİKADA 3000 KALORİ
Danışanlarını üçlü formülle zayıflatan 360 Fit’in kurucusu Liana Pesah, diyet, spor ve masajı tıp ve teknolojinin getirdiği imkânlarla yorumlamış. İddiası 30 dakikada 3 bin kalori yaktırmak

Yaklaşan yeni yıl, yeni hedefleri, yeni planları tetikledi yine... Ve tabii ki her zaman olduğu gibi bu yeni yıla girerken de ilk hedefimiz daha fit, daha zayıf olmak!
Zaten tıp ve teknoloji, enerjisinin büyük bölümünü insanın bu ulvi amacı uğrunda harcıyor!

Bu kadar araştırma yapıp üzerine bu kadar çalışınca da her geçen gün bu alanda bir yenilik, bir gelişme oluyor tabii... Geriye tek bir eksik kalıyor, bu yenilikleri bir çatı altına toplayıp ihtiyaç sahibine sunacak kişi, yani girişimci! İşte onlardan biri iş kadını Liana Pesah... Diyet danışmanlığı, yemek temini, spor ve bölgesel zayıflamayı, uzmanlarıyla birlikte 360 Fit adını verdiği merkezde sunuyor ve hızla büyüyor.

Haberin Devamı

Üçlü formül

Büyümesi başlı başına bir başarı hikayesi de yöntemi çok ilginç ve iddialı. “30 dakikada 3 bin kalori verebilirsiniz” diyor örneğin. Normalde bir insanın 9 saatlik yürüyüşle 3 bin kalori harcadığını düşünecek olursak, iddia büyük gerçekten... Bunun için üçlü formülü var: Ketojenik diyet yapacaksın, performans havuzu gibi efor sarf etmeni sağlayan bir alette yürüyeceksin, bölgesel zayıflama masajı yaptıracaksın.

Bu formülü uyguladığı 360 Fit merkezleri Türkiye sınırlarını aşmış, yurtdışına bayilik vermeye başlamış. Sordum, anlattı...

30 DAKİKADA 3000 KALORİ

14 şubesi var

- Bağdat Caddesi, Ataşehir, Nişantaşı, Levent’te şubelerinizi gördüm. Her köşe başında karşımıza mı çıkacaksınız!

İşe başlarken 5 yıllık yayılma planım yoktu. Öyle gelişti süreç. Sistem çok beğenildi, zayıflayan zayıflayana anlattı. Hiç hesapta yokken bayilik talepleri gelmeye başladı. Biz de franchise vermeye başladık. 2015’te başladım ve Türkiye genelinde 14 şubeye ulaştık. İstanbul’da üç ana merkez ve üç bayimiz var. İstanbul dışında Ankara, Adana, Bursa, İnegöl, Gaziantep, Şanlıurfa, Muğla ve Antalya’da bayilerimiz bulunuyor. Azerbaycan, İran, Katar, İngiltere derken birden yurtdışından da teklifler almaya başladık.

Haberin Devamı

- Azerbaycan ve İran’da şu an aktif olarak var mısınız?

Görüşmelerimiz tamamlanmak üzere. Önce İran açılacak, sonra Azerbaycan. Ama asıl hedefim Miami ve New York’ta 360 Fit merkezlerini açmak. Miami için görüşmelere başladık zaten. Obezite asıl oralarda büyük sorun.

Et var, meyve yok

- Nasıl bir sistem uyguluyorsunuz?

Son zamanların popüler diyetlerinden ketojenik diyet; düşük karbonhidratlı, yağ ve protein tüketiminin artırıldığı bir diyet programı. Vücudumuz karbonhidratların parçalanması sonucu elde edilen glikozu enerji kaynağı olarak kullanır. Bu beslenme sisteminde ise yeterli karbonhidrat alınmadığı (50g altında) için enerji kaynağı olarak yağlar kullanılır. Ve yağ yakımı gerçekleşir. Ketojenik diyette, protein değerleri yüksek gıdalar tercih ediliyor. Yağsız kesim etler, biftek, kıyma, rosto, dana eti, tavuk, hindi gibi kümes hayvanları, yumurta ve ton balığı, somon, uskumru, yengeç, istridye gibi deniz ürünleri tüketilebilir. Trans yağlar yerine zeytinyağı, fındık yağı, avokado, hindistancevizi yağı gibi sağlıklı yağlar tercih etmeleri gerektiği anlatılıyor. Ispanak, pazı, semizotu, kabak, mantar, brokoli, karnabahar, salatalık, biber, marul, soğan gibi düşük karbonhidratlı sebzeler tercih ediliyor. Meyve, şeker içeriği yüksek olduğu için olabildiğince az tüketiliyor.

Haberin Devamı

- Danışanlarınıza yemek de gönderiyor musunuz?

Kişi isterse yemeğini de biz veriyoruz. Düşük kalorili yüksek protein içeren çikolata barlardan, makarnaya kadar her ana ve ara öğüne yönelik çeşitli ürünlerimiz, özel çaylarımız var. Bu ürünler peynir altı suyundan elde edilen whey protein içeriyor. Whey protein vücutta en kolay sindirilebilen protein çeşitlerinden biri. Diyet programına başlamadan önce diyetisyenlerimiz, danışanın ölçümünü yapıyor. Kan tahlili sonuçları inceleniyor. Yağ oranı kadınlar için yüzde 25’in, erkeklerde yüzde 20’nin üzerinde ise kişiye uygun beslenme programı oluşturuluyor. Beslenme sistemi, kurduğumuz sistemin ilk aşamasıydı. Aynı zamanda spor ve bölgesel işlemlerle desteklediğimizde kişi kontrollü bir şekilde kilo veriyor.

Hızlı sonuç

- Ne kadar süre sizinle devam ediyorlar?

Ben sonucu hızlı görmek isterim, kişinin de hemen görmesini isterim. Dolayısıyla zayıflamak ve fit olmak için bizimle çalışan kişinin, haftada 2-3 kez merkezlerimize gelmesini istiyoruz. Bu işler uzaktan takiple, telefonla olmuyor. Kalıcı olmaz. Ketojenik diyet yapanlar süt ürünlerinden uzak durduğunda beşinci günden sonra yağ yakımı hızlanıyor.

- Diyetin yanına diğer unsurları eklemeniz nasıl oldu?

Kilo verme aşamasında vücut şeklinin sadece diyetle düzelmediğini gördüm. Estetisyenlerle, vücut şekillendirme çalışmalar yapmaya başladık. Liv Hospital’da ekibimle beslenme, bağımlılık tedavisi ve bölgesel incelme uygulamalarında 2 yıl çalıştık. Obezite cerrahi hastalarının tüm beslenme ve vücut şekillendirme çalışmalarını biz üstlendik. Önemli deneyimler kazandık. Ancak tüm bu süreçte danışanlarımıza tavsiye ettiğimiz düzenli hareket ve sporu çoğunun atladığı ve hatta yapmadığı gerçeği hep karşımızdadır.

30 DAKİKADA 3000 KALORİ

Bölgesel zayıflamaya çözüm

- Bölgesel zayıflama anlamında neler yapıyorsunuz?

Medikal estetik uzmanımız var. Danışanın sorunlu bölgelerinde daha
hızlı nasıl sonuç alabiliriz diye düşündüğümüzde, mezolipoliz çalışmasını sistemimize ekledik. Oldukça basit, ayda 2 ya da 4 defa sorunlu bölgelere yapılan bu işlem bölgesel zayıflama sonuçlarımızı hızlandırdı. Kadın ve erkekte bacak, gıdı, karın, sırt, kol gibi tüm bölgelere rahatlıkla uygulanan bu işlem, küçücük bir nokta için bile faydalı olabiliyor. Meridyen terapide de galvanik akımla blokaj çözüyoruz. Bu sistem aynı zamanda kişinin vücutta biriken laktik asit ve ödemi atmasını sağlıyor.

Erkeğin derdi karın

- Erkekler daha çok neyi talep ediyor?

Karın ve gıdıdan şikayetçiler. Kadınlar ise basen, bacak, ki bu sorunlar çok oturmaktan ve hamur işi yemekten oluşuyor. Kollar, sırt ve yüz de şikayet edilen noktalardan.

30 DAKİKADA 3000 KALORİ
Ekonomi okudu, sağlık koçu oldu

Orta ve yüksek öğrenimini Robert Koleji ve Boğaziçi Üniversitesi’nde tamamlayan Liana Pesah, işletme bölümünden mezun olduktan sonra yurt dışında ekonomi eğitimi aldı. Daha sonra düzenli spor hayatı ve dengeli beslenme disiplini ile kendi hayatında uyguladığı anti-aging çalışmalarının yanı sıra ruh ve beden bütünlüğü üzerine yaptığı araştırmalar sonucunda ‘Ne yersen, aslında osun’ felsefesini uygulamak amacıyla Institute For Integrativi Nutrition ve Stonebridge College’da bireysel sağlık ve beslenme koçluğu eğitimleri aldı. Bireysel sağlık koçu olarak 10 yıldır sektörde çalışan Liana Pesah, Liv Hospital’da 2 yıl dengeli beslenme ve bağımlılık tedavilerini içeren Bio Terapi Bölümü’nü yönetti.

İran'a bile ihraç!

Kendi sektöründe yaptığı çalışmalar ve edindiği tecrübeler sonucunda kilo kontrol ve zayıflama sektöründe tüm aşamaların bir arada olduğu bir merkez hayal ettiğini ve 360 Fit Yeni Nesil Zayıflama Merkezi’ni kurduğunu söylüyor. Merkezde vücut şekillendirmeden yüz şekillendirmeye, bağımlılık tedavilerinden anti-aging uygulamalara ve fonksiyonel antrenmanlara kadar pek çok uygulama yapılıyor. Liana Pesah, distrübütörü olduğu Vacu Magic Beauty Line yürüyüş bandıyla Türkiye’deki spor anlayışına yeni bir soluk getirmek istediğini söylüyor. Kurduğu sistem ilgi çekince bayilikler vermeye başlamış, İran’a bile modelini ihraç etmeye hazırlanıyor.

1 AYDA 1 BEDEN

- Bu gerçekle yüzleşince peki...

Yurtdışında yaptığım araştırmalar sonunda; kişinin kısa zamanda, sıkılmadan
keyifle yapacağı bir sistem keşfettim. Vacumagic yeni nesil bir yürüyüş bandı... Kişi bu bantta yürürken cihazdaki vakum, kolajen ve infrared sayesinde yağ yakıyor, bu arada cilt de yenileniyor. 30 dakikada gün içine yayılan 2500, 3 bin kalori harcatıyor. Bu da kişinin metabolizmasını hızlandırdığı için direkt yağ yakımına geçiyor. Sistem 360 Fit’in en önemli lokomotifi. Türkiye’ye bu sistemi getirdik.

YAĞ YAKIYOR

- Bu aletin özelliği ne?

Vacumagic ile metabolizma öyle bir hızlanıyor ki direkt yağ yakımına geçiyor. Yağ yakımına geçtiği anda içerdeki beslenme de ketojenik olduğu için ve bölgesel de çalıştığımız için o lenflere doğru hareket eden yağlar ter ve idrar yoluyla kişinin vücudundan atılıyor. Diyelim ki kişi ayda 3 kilo verdiyse 8 kilo vermiş gibi görünüyor. Bir beden küçülme etkisi yaratıyor. Çünkü vücudu sıkılaşıyor, forme oluyor. Bölgesel çalışmadan sonra pantolonuna giremeyen pantolonuna girmeye başlıyor.