Suat Kavukluoğlu

Suat Kavukluoğlu

suat.kavukluoglu@ntv.com.tr

Tüm Yazıları

Benim hayatımın başrolünde hep müzik, fonda hep bir şarkı oldu. Müzik, hayatımı anlamlı ve yaşanır kılan, zor günleri hafifleten, ruhumu besleyen çok kıymetli yol arkadaşımdır.Sizin hayatlarınızda da fonda hep bir yerlerde bir şarkı çalıyordur diyerek sizleri selamlıyorum.

Müzik dünyası yazın gelişiyle epey hareketli günler yaşıyor. Bir yandan müziğin devleri, bir yandan sektöre taze kan pompalayan genç isimler. Bazı albümler çoktan yayınlandı, yenileriyse yolda. Önümüzdeki hafta itibarıyla arka arkaya birçok yeni şarkı duyacaksınız. Görünen o ki bu yaz enerjisi yüksek ve hareketli bir yaz olacak.

Haberin Devamı

YAZIN ‘BANGIR BANGIR’ GÜLŞEN

Gülşen, yeni albümü ‘Bangır Bangır’la zirveye erken kuruldu. Sezen Aksu ve Nazan Öncel’in sokak ağzıyla yazılmış ‘Şımarık’, ‘Seni Yerler’ ve ‘Erkekler de Yanar’ gibi ateşi yüksek şarkılarına ve Ankara havalarına göz kırpan ‘Bangır Bangır’ şarkısı her köşe başından yükseliyor. Müziğin güncel nabzını, hit matematiğini çok iyi analiz etmiş, dersine iyi çalışmış Gülşen. Albümde ‘Bir Fırt Çek’, ‘Kara Liste’ ve ‘Parti Kur Oy Vereyim’ gibi enerjik başka şarkılar da var. Benim de DJ’lik yaptığım gecelerde en çok istenen şarkılar bunlar.
NİLÜFER’DE KIZLAR DAYANIŞMASI
Nilüfer’in yeni albümü ‘Kendi Cennetim’de Türk pop müziğin en kıymetlileri Sezen Aksu, Nazan Öncel ve Şehrazat tam bir kızlar dayanışması ortaya koydu. Nilüfer ilk kez Sezen Aksu ve Nazan Öncel şarkıları yorumluyor. Neredeyse Sezen Aksu’dan şarkı almayan tek isimdi Nilüfer. Geciken buluşma yıllar sonra bu albümde ‘Haziran Vakti’ ve ‘Hadi Kızlar’ adlı iki tatlı şarkıyla kayda geçiyor.
Nilüfer’in sesine çok yakışan ve ikinci video klip olacak Nazan Öncel’in enerji bombası ‘Nokta’sı ile hüzün bulutu ‘Bu Tarafa’sı albümü kanatlandıran şarkılar. Sibel Algan ve Nilüfer imzalı ‘Havalandı Ruhum’ adı gibi ferahlık veriyor. Şehrazat’ın ‘Elimden Gelen Bu Kadardı’ adlı şarkısından ise kan damlıyor. Genel olarak uzun yol arkadaşı olacak, hepimize içimizdeki cenneti, güzellikleri hatırlatan, umut tazeleyen bir albüm.
AJDA’DAN SON DAKİKA ÇALIMI
Ajda Pekkan, bu yaz Serdar Ortaç bestesi ‘Cellat’ şarkısıyla boy göstermeye hazırlanıyordu. Son dakikada ‘Cellat’tan vazgeçti, onun yerine Can Tanrıyar imzalı ‘Yakarım Canını’yla sürpriz yaptı.
Dans ritmleri üzerine arabesk soslu bir şarkı bu. Milletçe damardan eller havaya kafasını seviyoruz, huyumuz kurusun. Ajda, 23 Haziran’daki Harbiye Açıkhava konserinin açılışını bu şarkıyla yapacak. Bu da yetmeyecek, temmuz ayında yine iddialı bir şarkıyla yaza ikinci darbeyi vuracak.
ONLAR DA İDDİALI GELİYOR
Murat Boz temmuz sonlarına doğru Şehrazat imzalı ‘İmdat’la çıkış yapacağı yeni albümüyle yazı yakmaya hazırlanıyor. Hit şarkı avcısı Mustafa Sandal, ‘Pazara Kadar’ın bestecisi Yalçın Polat’ın yazdığı ‘Kadere Bak’la eski günlerine göz kırpıyor. Pop sularda kambersiz düğün, Demet Akalın’sız yaz olmaz. O da ‘Pırlanta’ ile kadraja girecek. Ayşe Hatun Önal da bir ay sonra yeni bir şarkıyla yaz ateşinin ortasına düşecek. ‘Benim Ol’ adlı tek şarkıyla her kesimin sempati ve sevgisini kazanan Edis, çok yakında yine çok sevilecek bir şarkıyla geliyor.