Suat Kavukluoğlu

Suat Kavukluoğlu

suat.kavukluoglu@ntv.com.tr

Tüm Yazıları

Son albümü ‘Rebel Heart’ın çıkış sürecinde arka arkaya talihsizlikler yaşasa da Madonna, bir amazon gibi yoluna devam ediyor. Pop müziğin kraliçesi bugünlerde herkese kiminle dans ettiklerini hatırlattığı ‘Bitch, I’m Madonna’ şarkısının remix’ine çektiği video kliple gündemde. Madonna bir yandan da deli gibi yeni dünya turnesinin hazırlıklarını sürdürüyor. ‘Rebel Heart Tour’, 9 Eylül’de Montreal’dan başlayacak, önce Amerika kıtasını tavaf edecek, 4 Kasım itibarıyla de Avrupa’ya geçecek.

Krizde olan Yunanistan’ı ve ülkemizi bu turnede es geçen sanatçı, The Oakland’a verdiği röportajda, şovun ana temasının albümün çıkış şarkısı ‘Living For Love’u destekleyici biçimde ‘aşk macerası’ olacağını söyledi. “Aşk, Aşk... Aşk için yaşamak... İsyankar bir kalp olmak... Bunlar birbiriyle iç içe geçmiş şeylerdir, bilirsiniz. Yükselmek, hayallerine inanmak, kırılan kalbinizin üstesinden gelmek... Bu gibi... Yani hayattaki basit şeyler...” diyor kraliçe. Hadi bakalım diyoruz biz de kendisine; felsefeyi geçelim, turneyi görelim.

Haberin Devamı

Yine ‘devasa bir prodüksiyon’ geliyor

‘Rebel Heart Tour’la ilgili içeriden bilgiler de gelmeye devam ediyor. Sanatçı bu turnede prodüktör / mühendis Mike Dean’la çalışıyor. Dean, The Fader’a verdiği röportajda ‘devasa bir prodüksiyon’ hazırladıklarını açıkladı. “Madonna, performanslar üzerinde daha çok yoğunlaşıyor. Ama her gece provalara yeni bir sürprizle geliyor. Ben eski şarkıları alıp yeni bir şeylerle birleştiriyorum. Yeni müziği yaparken de eski sound’ları kullanıyorum.”

Sanatçı bu albümde ‘feat’ yaptığı Mike Tyson’la da turne için bir video hazırladı. Tyson’u video’da çıplak olarak kafese kapatıp rehin alan Madonna, ne yapmaya çalışıyor hep birlikte göreceğiz. Videoyu izleyince “National Geographic’te gösterilen gerçek bir yabani gibi görünüyorum” yorumunu yapan Tyson’a da geçmiş olsun diyoruz.

PHARRELL WILLIAMS’TAN ‘FREEDOM’

Madonna kendi zirvesinde takıladursun, sektör yeni starlarını da çoktan yarattı. Artık gençliği etkileyen başka isimler var. Pharrell Williams onlardan biri. Artık onun dünyaya şarkılar söyleme zamanı. ‘Happy’ ile fırtınalar koparan Williams, geçen günlerde yayınladığı yeni şarkısı ‘Freedom’la yine ortalığı kasıp kavuruyor. Yeni albümüyle ilgili çalışmalara başlayan Williams, samimiyeti ve enerjisiyle milyonları peşinden sürüklemeye devam edecek gibi görünüyor.

Haberin Devamı

RIFF COHEN HAVALARI

Riff Cohen, son yıllarda başımıza gelmiş en güzel şeylerden. İlk albümünü 2012’de yayınlayan İsrail asıllı müzisyen, şimdilerde ‘Helas’ adlı yine şahsına münhasır bir şarkıyla karşımızda. Müzikte farklı kültürlerin harika bir karışımı olan Cohen, bizim kültürümüze ve genel ruh halimize de çok uygun. Sanki Enrico Masias’ın deli dolu kızı gibi duran Cohen’in ‘Dans Mon Quartier’ şarkısı bizde ‘Survivor All Star’da kullanılınca birden popüler oldu. Hatta Türkiye’de bu kadar popüler olduğunu duyunca o da çok şaşırmış. O şarkıya Simge’nin yaptığı ‘Miş Miş’ cover’ı da büyük ilgi görüyor. Cohen’in diğer şarkıları ‘cover’ arayan bizimkiler için doğru adres.