Suat Kavukluoğlu

Suat Kavukluoğlu

suat.kavukluoglu@ntv.com.tr

Tüm Yazıları

Efsane yorumcu ve şarkıları gönlümüzde ayrı bir yere koyup müzikte çok şeyin değiştiğini düşünsek de, her zaman sektörün ve ruhumuzun gelişimi açısından genç ve yeni enerjiye ihtiyaç var. Geçmişin iyilerini hatırlatmaya devam ederken kapılarımızı da hep yeniye açık tutmak gerektiğini düşünüyorum. Geçen yıllara nazaran bu yıl pop ve alternatif sularda ne mutlu ki, daha çok yeni isim ve güzel albüm dikkat çekiyor.

Yılın en iyi albümlerinden biri Burcu Tatlıses’ten... Funda Arar’ın ‘Alagül’, ‘Neyse’ ve rahmetli Fikret Şeneş’in de çok sevdiği ‘Senden Öğrendim’ gibi öne çıkan şarkılarının söz yazarı Tatlıses’ten ‘Güzel Kokuyorum’ adlı başka denizlerde seyreden solo bir albüm geldi. Son zamanlarda beni en duygulandıran şarkılar bu albümde. Tatlıses, çoğunu kendi yazdığı şarkılarını öyle naif ve kırılgan yorumluyor ki, onu şefkatle bağrınıza basıp dünyanın bütün acılarından korumak istiyorsunuz.

Haberin Devamı

Hem albümü hem sahnesi güçlü
Ozan Ünlü, İskender Paydaş’ın albümünde ‘Gemiler’ yorumuyla dikkat çekmişti. Halen Paydaş’ın sahne grubunun solistliğini de üstlenen Ünlü, Kayahan’ın ‘Kızıl Siyah Bulutlar’ şarkısının da olduğu ‘Puslu Mavi’ adlı ilk albümüyle güzel bir başlangıç yaptı.
Ünlü’nün tutkulu ve melankolik sahne performansını da mutlaka izlemelisiniz.
Süperstar’ın da gözdesi Mert Tünay
Geçmişte Teoman’la birlikte birçok sanatçıyla çalışmış, ‘Güzel’ ve ‘Çirkin’ adlı iki mini albümle heyecan yaratan Mert Tünay, bugünlerde çok başarılı bir Ajda cover’ı ‘Düşünme Hiç’le gündemde. Süperstar’ın da dikkatini çeken Tünay, geçen hafta Harbiye Açıkhava’da bu şarkıyı Pekkan’la birlikte yorumladı. Ses rengi ve yorumu da çok etkileyici olan Tünay’ın kendi yazdığı şarkılardaki sadeliği ve özgürlüğü de seviyorum.
Can Algeç’ten ters köşe şarkılar
Ajda Pekkan’a verdiği ‘Vitrin’ ve ‘Cool Kadın’ şarkılarıyla dikkat çeken Can Algeç’ten sakin görünen ama dinledikçe derinleşen nefis ters köşe bir ‘ilk albüm’ geldi. Algeç, farklı sound’u ve yorumuyla umut tazeliyor. Söz ve müziği kendisine ait ‘Yok Sana’ ile çıkış yapan Emre Atabay’ın başına buyruk halini de sevdim.
Yerli pop sular da oldukça hareketli
Cem Belevi, önce ‘Kim Ne Derse Desin’in, şimdilerde alaturka klasiği ‘Sevemez Kimse Seni’nin dinamik yorumuyla öne çıkanlardan. Eser Kabaali ve Çağrı Oyguç dikkat çeken diğer isimler. Ece Seçkin de ‘Hoşuna mı Gidiyor’ patlamasından sonra mini albümü ‘Aman Aman’la sektöre tazelik getirdi. Samimiyeti ve enerjisini en sevdiğim isimse ‘Bip Bip’ ve ‘Miş Miş’le Simge Sağın oldu.