Suat Kavukluoğlu

Suat Kavukluoğlu

suat.kavukluoglu@ntv.com.tr

Tüm Yazıları

Geçen hafta yayınlanır yayınlanmaz olay oldu. Üç günde YouTube’da izlenme rakamı bir milyonu geçti. Gülşen’in Los Angeles’ta ıssız bir motel ve çöl yollarında geçen ‘Dan Dan’ klibinden bahsediyorum...

Koray Birand’ın yönettiği, Ralph Lauren’in yüzü olan model Helge’nin de rol aldığı klipte şarkıcı, Tarantino filmlerinden fırlamış gibi. Sert mizaçlı, erkeksi ama kırmızı Versace çizmeleri ve Bahar Kongel Fransez’in ünlü tasarımcılardan seçtiği parçalarla bir o kadar dişi, cesur ve yırtıcı.

Şarkı bana Madonna’nın bir önceki albümünde yer alan ‘Gang Bang’i hatırlattı. Sanki ondan ilhamla yazılmış... Madonna da ‘Gang Bang’ için Tarantino filmlerindeki kadınlardan ilham aldığını anlatmıştı. Madonna’nın şarkının klibini Tarantino’ya çektirmek gibi bir hayali vardı ama olamadı.

Haberin Devamı

Farklı sanat dallarının birbirine ilham vermesi güzel şey. Pop sularda tüm yolların Tarantino’ya çıkmasıysa hoş bir tesadüf.

Gülşen klibinin tek kusuruysa, ‘Hollywood’ yazısının bulunduğu tepe görseli. Bu klişe görüntü, klibi aşağı çekiyor.

Yine de Demet Akalın’ın altın ve leopara boğan ‘Gölge’ klibinin yanında ‘Dan Dan’, çölde vaha bulmak gibi.

EFSANE ALBÜMLER PLAK FORMATINDA
Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, müziği en kaliteli haliyle dinlemek için hâlâ plak formatının önüne geçebilen bir şey olmadı. Alternatif müzik yapımcılarından Afşin Akın, kuzeniyle kurduğu Rainbow45 Records’la Türk müzik tarihinin en değerli albümlerini plak formatında yayınlamaya başladı.
Bugün satışa çıkan ilk plak albüm, Türkiye’nin en güçlü kent ozanlarından Bülent Ortaçgil’in 41 yıl önce Ali Kocatepe yapımcılığında yayınlanan efsane ‘Benimle Oynar Mısın’ albümü.
Ortaçgil, “Bu albümü yaptığımız müzisyenlerin çoğu hayatta değil. Yaptığımız şey bizden daha uzun ömürlü çıktı” diye bir yazı kaleme almış. Teoman, “Bu albüm bazı şarkıların ne kadar taze kalabileceğini kanıtlıyor” demiş. Sektör adına umut tazeleyen bu şirketten çok yakında Pinhani ‘İnandığın Masallar’ , Bülent Ortaçgil ‘Oyuna Devam’, Rebel Moves ‘All The Best’ albümleri de çıkacak.
ZEYTİNLİ’DE ROCK ZİRVESİ
Zeytinli Rock Festivali’nin doğuşuna, ilk yıllarına şahit olan şanslı gazetecilerdenim. Dört yıl ara vermek zorunda kalan festival, geçen yıldan itibaren müzisyen Umut Kuzey koordinatörlüğünde yeniden hayata geçti. Bu yıl 20 - 23 Ağustos’ta yapılacak festivalin kadrosu tam ‘Türk Rock’ retrospektifi gibi.
Bulutsuzluk Özlemi ve Kurtalan Ekspres’ten rock müziği bugüne taşıyan Şebnem Ferah, Teoman, Feridun Düzağaç, Duman ve Pentagram’a, Aylin Aslım’dan genç kuşağın en iyileri TNK, Hayko Cepkin ve Gece’ye, kariyerlerinin birçok dönemine şahit olduğum bütün ‘iyi müzik delisi’ güzel insanlar bu festivalde.
Bu kadro bir daha kolay kolay bir araya gelmez. Ben de onları tanıdığım ilk günlerin heyecanıyla orada olacağım, siz de bu festivali ne yapın edin, kaçırmayın.