Süreyya Üzmez

Süreyya Üzmez

s_uzmez@yahoo.com twitter.com/sureyyauzmez

Tüm Yazıları

Geçtiğimiz perşembe günü Külliye’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Almanya Başbakanı Merkel’le görüşmesi öncesi turizmcilerle bir araya gelmesi oldukça dikkat çekiciydi. Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın krizin tam ortasında olan turizmcilerin sıkıntılarına yönelik finansal konularda yardımcı olma kararlarını anlatmasının ardından, Cumhurbaşkanı konuşmaya başladı.

Turgut Uyar’ın “Seni boydan boya sevmişim. Ta Kars’a kadar Edirne’den” ve Cahit

KOMŞUNU DA AL TÜRKİYE’YE GEL
Külebi’nin ‘Yurdum’ şiirleriyle süslenen konuşmada, Cumhurbaşkanı, turizmin cari ve dış ticari açıkları kapatmadaki etkin rolünü
rakamlarla anlattı.

Haberin Devamı

İlk kez gastromi

Turizmde pazarlama stratejisine yepyeni bir ürün katıldı: Gastronomi. İnanç turizmi, kongre, deniz, tarih, güneş ve sağlık gibi ürünlerle görücüye çıkan Türk turizminde, ilk kez gastronominin ve Türk mutfağının önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı, ülkemizin kum, deniz ve güneş üçgeninden çok daha fazla konularda söz sahibi olduğunu hatırlattı.

STK temsilcilerinin davet edildiği toplantıda, TURYİD Başkanı Kaya Demirer ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Big Chefs markasının kurucusu Gamze Cizreli ve BTA’nın CEO’su Sadettin Cesur gibi sektörün duayenleri de büyük hazırlıklar yaparak durumdan görev çıkarma arzusundaydılar.

Düğününü vatanında yap

Cumhurbaşkanı, yurt dışında yaşayan 5 milyon gurbetçinin Türkiye’ye her yıl geldiklerini belirterek düğün, nişan gibi faaliyetleri de burada yapmalarını istedi.

“Doyduğunuz yer çok önemli ama doğduğunuz yeri de unutmayın” diyerek dünyada yaşanan olayların ülkemize de sirayet etmesinden dolayı bu
dönemde gurbetçilerin yürekten desteğine ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Her yıl Türkiye’ye gelen 3.5 milyon vatandaşımızın komşularını da Türkiye’ye tatile getirmelerini, ülkemize bir kez gelen yabancının aşık olup başka bir yere tatile gitmeyeceğini, mahcup olmayacaklarını da dile getirdi.

KİMYONLU KILIÇ

KOMŞUNU DA AL TÜRKİYE’YE GEL


Malzemeler:

- 1 takoz kılıç balığı
- 4 diş sarımsak
- 5 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı acı kırmızı biber
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yeterince tuz

Yapılışı: Balıkçınızdan takoz şeklinde kılıç balığı temin ettikten sonra biftek şeklinde kesin. Sarımsağı ve kimyonu iyice ezip elde ettiğiniz kıvamlı karışıma zeytinyağı, sirke, tuz ve kırmızı biberi ekleyerek iyice karıştırın. Balıkların her iki tarafına bu karışımdan sürüp bir gece buzdolabında bekletin. Balığı una bulayıp kızgın yağda iki tarafını da üçer dakika pişirin. Afiyet olsun.