Kıştan çıkıp bahara giren ve yazı karşılamaya hazırlanan cildinizi nem takviyesiyle koruyabilirsiniz. Cilt bariyerini güçlendiren nem, deriyi daha dayanıklı hale getiriyor

Cildimiz mevsimlere göre kendisini koruyabilme iç güdüsüne sahiptir. Mesela kışın hava koşullarının zorluğuna göre sertleşir. Bazense hava sıcaklıklarındaki ani ısı değişikliklerden etkilenir. Özellikle sıcaklığın aniden sekiz derecenin altına düşmesiyle korunmasız hale gelerek, birtakım sorunlar yaşar. Bu problemlerden kaçamamanın en büyük nedenleri, kişinin düzenli cilt bakımı yaptırmaması ve aynı zamanda bağışıklık sistemindeki zayıflamadır.

Amway Güzellik Danışmanı Sibel Semerci, baharda sık karşılaşılan cilt sorunlarına değindi ve bu süreçte hamile olan anne adaylarına tavsiyelerde bulundu.

Haberin Devamı

Her zaman dikkat çektiğimiz gibi, güzellik içten ve dıştan beslenilmek ister. Bakımın düzensiz yapılması ya da tek bir kremle geçiştirilmesi, bahar aylarında tıkalı gözeneklerin hava almasını engeller. Cilt kızarıp pul pul dökülür, önlem alınmazsa egzama gelişebilir. Nem maskesi gibi ürünlerle cildinizi koruyabilirsiniz. Böylece derinin su seviyesi normale dönecek ve daha korunaklı hale gelecek.

Ciltte biriken ve gözeneklerin tıkanmasına yol açan ölü deri tabakası denen keratin dokusu, düzenli yapılan peeling uygulamalarıyla ortadan kaldırılabilir. Temel bakım ürünlerini mutlaka cilt tipine göre seçmek gerekir. Cilt tipine uygun seçilen temel bakım ürünleri, gerçekten önemli bir detay. Karma ve yağlı ciltlerin su bazlı ürünlerine, kuru ve normal ciltlerinse krem bazlı ürünlere ihtiyacı vardır.

Hamilelere özel öneriler

Hamilelikleri bahar aylarına denk gelen anne adayları, ciltte oluşan ve hiperpigmentasyon adı verilen lekelere dikkat etmeli. Çünkü bunların ortaya çıkmasında güneş, yanlış beslenme ve hamilelik öncesi uzun dönem kullanılan ilaçların etkisi var.

Romatizma, tiroid ve migren rahatsızlıklarında kullanılan ilaçlar örnek olarak gösterilebilir. Ayrıca ilaç kullanımı söz konusu olmasa da hamilelikte artan östrojen ve progesteron hormonları, lekelenmeye yol açabilir. Bu süreçte anne adayları uzman hekimlerin önerdiği vitamin desteklerini mutlaka düzenli kullanmalı ve yine cildin korumasını artırmak için temel bakımdan vazgeçilmemeli. En büyük yargılardan biri de bu bakımların bebeğe zarar vereceği düşüncesidir.

Haberin Devamı

Oysaki ürünler yüksek dozda kimyasal madde içermediği sürece cildin belli katmanına kadar inebilir. Yani kan ve damar yoluna karışmaz, bebeğe ulaşamaz. Hamilelikte cilt hassaslaşacağı için kullanılacak kozmetiklerin içeriğine iyi bakılmalı ve bir uzmandan yardım alınmalı.

Çantada olması gerekenler

- Temizleyici
- Tonik
- Serum
- Göz kremi
- Nemlendirici

LİPÖDEM TEDAVİSİNDE 4D DÖNEMİ

Lipödem; kadınlarda görülen, bacaklarda aşırı yağ birikmesi ve ağrıyla kendini gösteren, kalıtsal, ilerleyici bir hastalık. Özellikle uyluk ve diz çevresinde yoğun yağ birikimiyle ortaya çıkıyor. Kişinin yaşam kalitesini düşürürken, psikolojik sorunlara da yol açıyor. Spora ve diyete dirençli lipödem, kişiyi olduğundan daha şişman gösteriyor.

Tedavide varis ilaçları ve çorapları, bandaj uygulaması öneriliyor. Amaç, hastanın şikayetlerinin azaltılması ve hastalığın ileri evresi olan lipo-lenfödeme doğru gidişatın önlenmesi. Kilo verilmesi, beraberindeki obezitenin iyileştirilmesine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Oximed Life Estetik ve Güzellik Merkezi’nden Op. Dr. Hakkı İzmirli, diyet ya da sporla kilo verilmesinin bacaklardaki orantısız yağlanmayı düzeltmediğini söyledi. Biriken yağların vücuttan atılması gerektiğini belirten İzmirli, 4D Lipomex’i önerdi.

Ultrasonik liposuction, vücudun belli bölgelerinde biriken, egzersiz ve diyetle yok olmayan inatçı yağları ultrasonik dalgalarla sıvılaştırarak dışarı atıyor. FDA onaylı uygulama, lenf damarlarını ve diğer damar sinir dokularını koruyor. Tedavide amaçlanan, yalnızca yağı almak değil, gevşeyen cildin sıkılaşmasını da sağlamak.

30-60 dakika kadar süren ağrısız müdahale, lokal anestezi altında yapılıyor. Genelde hastanede kalmayı gerektirmiyor. Operasyon sonrası verilecek özel korsenin üç hafta giyilmesi gerekiyor. 10 gün sonra da spor yapmaya başlanabiliyor. Ödemin geçmesinin ardından 1-3 ay arasında hedeflenen görünüm ortaya çıkıyor.

Yeni teknoloji Türkiye’de CİLDİNİZ BAHARA  HAZIR MI

LPG’nin patentli yeni teknolojisine sahip cihazı CelluM6 Alliance, Türkiye’ye geldi. İncelme, selülit ve anti-aging bakımlarda kullanılan cihaz, patentli roll ve flap teknolojilerini kombine ediyor. Hücre metabolizmasını doğal olarak reaktive eden Alliance teknolojisi, bölgesel ve dirençli yağ depolarının giderilmesinde; cildin sıkılaştırılmasında; portakal kabuğu görünümünün pürüzsüzleştirilmesinde etkili. İnanır Group’tan Uzman Estetisyen Neyran Çolakoğlu, “Yenilenmiş silindir ve flapların birleştirilmesiyle oluşturulan yeni teknoloji, daha fazla dokuyu içine alıp selülit, incelme ve sıkılaşma etkileri gösteriyor. Doku analizi sayesinde kişiye özel uygulama yapılıyor. Yöntem sarkmış bölgelere, kol ve bacak içlerine, diz kapaklarına, göbek ve sırt çevresine uygulanıyor” dedi.