Tülin Şahin

Tülin Şahin

mektup@tulinsahin.com

Tüm Yazıları

Biz çalışan kadınlar hep zamanla yarıştığımız için pratik olmak zorundayız. Bu durum ilginç çözümleri de beraberinde getiriyor. Yanımda makyaj çantam dışında her zaman bir ‘acil bakım’ çantası taşırım. Sizlere de tavsiyem bu çantadan iki tane yapmanız. Biri çantanızda diğeri ofisteki çekmecenizde dursun. Belki o gün kıyafetinize uygun olsun diye çanta değiştirdiniz ve acil bakım çantanızı unuttunuz. Günlük koşuşturma sırasında sık sık benim başıma geliyor, bu nedenle bir çantayı da arabama koydum.


İçinde neler var?
Göz damlası
Ağrı kesici
Seyahat boy saç speyi
Oje
Çift taraflı bant
Tırnak törpüsü
Tırnak makası
Yüzdeki yağlanmayı alması için kağıt
Tek kullanımlık peçete asetonlar

Acil bakım çantası kurtarıcınız olacak
Tırnak yağı
Seyahat boy diş fırçası ve macunu
Ağız yıkama suyu
Islak mendil
Seyahat boy dikiş seti
Seyahat boy deodorant
Küçük boy talk/bebek pudrası
Yüz spreyi

Haberin Devamı

Bu listeyi okuyunca tüm bunlar çantaya nasıl sığacak diye düşünebilirsiniz. Ama bu ürünlerin hepsinin küçük boy olmasına özen göstereceksiniz satın alırken. Böylece rahatlıkla orta boy bir makyaj çantasına sığdırabilirsiniz.

Kuru ciltlere yüz spreyi
Yüzünüzdeki parlaklığı ve yağlanmayı giderdikten sonra cilt kuruluğuna karşı yüz spreyinden yararlanabilirsiniz. Birçok markanın yüz spreylerini eczanelerde ve parfümerilerde bulabilirsiniz. Sade olanı da var, limonlu, lavantalı olanı da. İşiniz gereği çok seyahat ediyorsanız biliyorsunuzdur. Uçaklarda cildimiz fazlasıyla nem kaybediyor. Cilde nem veren spreylerle bu duruma karşı önlem alabilirsiniz. Merak etmeyin bu nem veren spreyler makyaj üzerine kullanılıyor, yani makyajınız bozulmuyor.


Oje önlemi
Her zaman hangi renk oje kullanıyorsanız bunların minik boyları hep çantanızda olsun. Klavye kullanırken ya da herhangi bir şeyi açarken bozulan oje kötü bir görüntü verir. Bu durumda yanınıza aldığınız tek kullanımlık peçete asetonla ojenizi çıkarmanız ya da tazelemeniz gerekir. Bu nedenle yanınızda her zaman yedek bir oje bulundurun ve bozulan ojeyi hemen düzeltin. Hatta çantanıza bir tane de oje kurutucu yağlı sprey atın. Böylece ojenizi tazelediğinizde üzerine sıkıp hemen kurumasını sağlayabilirsiniz. Bu yağ sayesinde tırnaklarınız ve elleriniz daha bakımlı görünecek.


Dayanıklı fön için
Fön çektirdiniz. Bir süre sonra saçlarınız yağlandı. Oysa siz bir gün daha dayansın istiyordunuz. Talk/bebek pudrasını avucunuza dökün ve saç diplerinize sürün. Pudra yağı anında emer ve bu da saçınızın formda görünmesini sağlar.

Tazelenmek gerek
Acil bakım çantanızda diş macunu ve diş fırçası da bulunsun. Yoğun bir ofis gününde kendinizi tazelenmiş hissetmek için dişlerinizi fırçalayın veya ağız suyu ile gargara yapın. İçinde nane barındıran bu ürünler size anında tazelik hissi verecektir.

Bant deyip geçmeyin
Mağazalarda satılan küçük küçük kesilmiş çift taraflı bantlar çok iş görüyor. Bu bantlardan bir paket alın, acil bakım çantanızda her zaman dursun. Ne için lazım olacağı hiç belli olmaz. İşyerinde elbisenizin askısı sürekli kayıyor olabilir hemen askının içine yapıştırıp bu durumu düzeltebilirsiniz. Ya da pantolonunuzun paçası sökülmüş olabilir yine imdadınıza bu bantlar yetişecektir. Aynı şekilde minik bir dikiş seti de kurtarıcınız olabilir.