Tülin Şahin

Tülin Şahin

mektup@tulinsahin.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Günlük koşuşturma içinde bir davete ya da önemli bir toplantıya giderken her zaman uzun uzun hazırlanacak vakit olmaz. Çoğu zaman fön çektirecek, manikür yaptıracak, makyaj tazeleyecek fırsat bulamayız. İşte böyle zamanlarda bu ipuçlarını hatırlayın

Saçınız formuna kavuşşun
Saçlarınız yağlandı ve basık görünüyor ama kuaföre gitmeye de hiç vakit yok. Hemen diplerine bebek pudrası dökün ve saçınızı iyice karıştırın. Pudra yağı anında emecek ve saçlarınız daha gür görünecek.

ACİL DURUMLAR İÇİN,10 GÜZELLİK  TÜYOSU
Mimik çizgileri gizleyin
Gün sonunda mimik çizgileriniz yüzünüzde makyajla birleşince kötü bir görüntü oluşturuyorsa, hemen çizgilerin üzerine güçlü bir nemlendirici sürün. Sorun anında ortadan kalkmış olacak.

Yumuşacık ayaklar için
Ayaklarınız çok yoruldu ya da giydiğiniz ayakkabı çok sıktı. Talk pudra yine imdadınıza yetişecek. Ayakkabının içine döktüğünüz az miktarda pudra, ayaklarınızı yumuşacık yapıp rahatlatacak.

Makyaj temizleme mendiliyle ferahlık
İşyerinde çok yoruldunuz, bir toplantı bitiyor diğeri başlıyor. Çantanızda ya da çekmecenizde her zaman makyaj temizleme mendilleri bulundurun. İhtiyacınız olduğu anda göz makyajınız hariç tüm makyajınızı silin.Ardından pembe/şeftali tonlarındaki allığı elmacık kemiklerinizin tam üzerine sürün. Böylece canlı bir görünüme kavuşacaksınız.

Balerin topuzunun sırrı
İş çıkısı aniden katılmanız gereken bir yemek ya da davet çıktı ama saçlarınız hiç de hazır görünmüyor. Hemen tepede bir balerin topuzu yapın. Toplu haldeyken üzerine sprey sıkın. İşten çıkana kadar o şekilde kalsın. Açtıktan sonra üzerine içinde ışıltı barındıran sprey sıkın. Mükemmel buklelere kavuşun.

Beyazları kapatmak için
Dip boyanız çıktı ancak bir gün sonra kuaföre gidebileceksiniz. Saçlarınızın renginde bir fara pamuğu batırıp saç diplerinize sürün. Bu sizi anında kurtaracaktır.

Temizleyici bittiyse
Göz makyajı temizleyiciniz bittiyse bebe şampuanı ile göz makyajınızı silebilirsiniz çünkü unutmayın bebe şampuanları gözleri yakmıyor.

Pürüzsüz dudaklara kavuşun
Kış ayları dudaklar çok kuruyor ve sonunda çatlıyor. Hal böyle olunca ruj da güzel durmuyor. Sabahları dudaklarınıza bebe yağı sürüp, çocuk diş fırçasıyla narince fırçalayın. Veya yine yağ sürüp sıcak suda ıslattığınız havlu ile hafif keseleyin. Ardından krem sürün. Göreceksiniz dudaklarınız tüm gün pürüzsüz ve rujunuz da güzel duracak.

Anında bakımlı eller Manikürünüz geldi ama yaptıramadınız. Tırnaklarınız kötü görünecek diye endişe ediyorsunuz, ama çaresi var. El kreminize simli far karıştırın. Simler ellerinizde ışık oyunları yaratacağı için manikür ihtiyacınızı kimse fark etmeyecektir. Tam tersi ellerinizin nasıl böyle ışıl ışıl parladığını merak edecekler.

Çıkan ojeye önlem
Oje sürdükten kısa bir süre sonra uçlarının çıkmasından mı şikayet ediyorsunuz? O zaman ojeyi tırnağınızın uç kısmının altına da sürün. Böylece oje tırnağın üstünden çıksa bile altta hep kalacak. French manikür kalemi de işinizi görebilir.