Tülin Şahin

Tülin Şahin

mektup@tulinsahin.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

KOZMETiK ALIŞVERiŞi NASIL YAPILIR



Öncellikle işin hijyen kısmına dikkat etmek gerekiyor. Kozmetik alışverişine çıktığınızda yanınızda ürünleri denemek için mutlaka fırça ve sünger bulundurun. Her bir ürünü kendi fırçalarınızla deneyin. Yanınıza fırça/sünger almayı unuttuğunuz gün ise imdadınıza pamuk ve q-tips’ler (ucu pamuklu çubuklar) yetişsin.
Mağazalarda sergilenen deneme ürünlerinin temiz olup olmadığına dikkat edin. Mağazadaki fırçalarla ürünü alıp yüzünüze sürmeyin. Çünkü binlerce kez kullanılmış oldukları için bakteri barındırma oranları yüksektir. Kalem, maskara ve far gibi deneme ürünlerini sakın gözünüze sürmeyin. Çünkü göz bölgesi çok hassastır ve olmadık tepkiler verebilir. Far denemek istediğinizde üzerini hafifçe üfleyin, bu daha önceki kullanılan fırçanın bıraktığı izleri yok edecektir. Kendi fırçanızla göz kapağınıza az bir miktar sürebilirsiniz. Ama hemen bir göz makyaj temizleyicisiyle sürdüğünüz bölgeyi temizleyin. Marka yetkilisinden göz kaleminin ucunun bir kalemtraş ile açılmasını isteyin. Böylece daha önceki
KOZMETiK ALIŞVERiŞi NASIL YAPILIR
kullanımdan eser kalmayacaktır.


RUJ
Ruju direkt dudağınıza sürmeyin. Yurtdışında büyük kozmetik zincirlerinde ve çok katlı mağazalarda, müşteri ruju denemek istediğinde bir spatula yardımıyla daha önce başka müşteri tarafından kullanılan yeri, incecik kesip atıyorlar. Siz de burada görevliden aynısını yapmayı isteyebilirsiniz. Çünkü müşteri olarak en doğal hakkınız size temiz bir ürünün sunulması.

Maskaraları denemeyin
Maskaraları denemeyin. Her bir maskarının üzerinde tam olarak hangi yönde etkili olduğu yazar. Uzatır, gürleştirir ya da kıvırır. Neye ihtiyacınız varsa onu alın. Hangi fırça kullanımı kolayınıza gidecekse ona göre karar verin.


PUDRA VE ALLIKLAR
Pudra ve allıklar yine en çok bakteri barındıran ürünlerdir.
Çünkü defalarca içine fırça batırılmıştır. Yine göz farında yaptığımız gibi hafif üfleyip, kendi pudra/allık fırçanızla yüzünüze uygulayın. Şişedeki fondötenleri parmağınızla yüzünüze veya boynunuza sürerek deneyebilirsiniz. Ama asla mağazada bulunan süngerle değil.


MAKYAJ ALIŞVERiŞiNi GÜN IŞIĞINDA YAPIN
Tabii eğer benim gibi sahne ışıkları altında işiniz yoksa. Hiç dikkat ettiniz mi? Tüm çok katlı mağazalarda kozmetik bölümü hep girişte bulunur. Bunun tabii ki bir nedeni var. Çünkü ürünler denenirken sık sık sokağa yani gün ışığına çıkmak gerekir. Böyle olunca kimse ikinci veya üçüncü katta bulanan bir yerden inip çıkmak istemez. Ama günümüzde birçok kadın bunu unutuyor ve mağaza içinde, güçlü spot ışıkları altında alışverişini yapıyor. Böyle yaptığınızda fondötenin çok açık ya çok koyu ya da sarı çıkma ihtimalı yüksek. Örneğin fondöten satın almak istiyorsunuz, yapmanız gereken şu; fondöteni parmağınız veya kendi fırçanız yardımıyla yüzünüze veya boynunuza sürün ve elinize bir ayna alıp gün ışığında rengine bakın. Doğru fondöten rengini bulmak için şu yöntemi deneyin; üç dört farklı tonda fondöteni birer çizgi halinde boynunuza veya yanağınıza sürün. Elinize ayna alıp sokağa çıkın ve dikkatlice bakın. Hangi renk fondöten cildiniz üzerinde kaybolmuşsa onu satın alın. Çünkü fondötenin amacı size renk vermek değil, var olan kusurlarınızı kapatmaktır. Bu nedenle fondöteniniz ne açık ne de koyu renk olmalı. Satın almak istediğiniz tüm ürünlerin, yüzünüzle uyumunu mutlaka gün ışığında değerlendirin. Çünkü makyajınızı yaptıktan sonra sokağa çıkacaksınız. Aksi takdirde çok ağır bir makyajla dolaşmak zorunda kalırsınız. Bırakın onu Lady Gaga yapsın!