Tülin Şahin

Tülin Şahin

mektup@tulinsahin.com

Tüm Yazıları

Saçlarınızı yıkamadan önce büyük bir saç açma fırçasıyla tarayın. Böylece sprey, jöle kalıntılarından saçınızı arındırmış olursunuz. Duşa girdiğinizde saçınızın ilk önce ılık su altında iyice ıslanmasına izin verin. Saçı iyice ıslatmak, şampuan işlemine geçmeden önce jöle ve benzeri ürünlerin tamamen erimesine izin vermek demek. Ardından şampuan işlemine geçebilirsiniz. Şampuanı asla kafanıza direkt dökmeyin.
Ceviz büyüklüğünde önce avucunuza dökün iki avuç arasında ovuşturun ve saç diplerinize sürün. Şampuanın öncelikle saç diplerinize iyice temas etmesi gerekiyor, saç uçlarına değil. Çünkü yağ, kir hep saç diplerimizde birikir. Saç diplerinizi yıkarken ileri geri hırpalayarak yıkamayın. Bu saçlarınız için çok zararlıdır. Unutmayın banyo keyifli ve rahatlatıcı bir ritüeldir. Parmak uçlarınızı kullanarak, dairesel hareketlerle yıkamalısınız. Yani masaj yapar gibi. Bu hem kan dolaşımını düzenler hem de sizi çok rahatlatır.

Haberin Devamı

Krem sadece saç ucuna
Kremi sadece saç uçlarınızda kullanın.Tüm saçınızda değil, hele saç diplerinizde hiç değil. Saçlarınızı duruladıktan sonra, saçlarınızı hafifçe sıkın. Sakın çekerek suyu çıkarmaya çalışmayın.Çünkü saçlarımız ıslakken çok hassastır.


SAĞLIKLI SAÇLAR iÇiN ALTIN KURALLAR
Hafif sedefle gözlere ışıltı
Tam elmacık kemiklerinizin üzerinden başlayıp, kaşınıza doğru uzatarak süreceğiniz sedefli bir toz farla gençlik ışıltısı etkisi yaratabilirsiniz. Ama bu tekniği hafif bir el, doğru bir fırça ve farla uygulamalısınız. Fırça yatay ama küçük olmalı. Hafif ve hızlı bir el hareketiyle bu işlemi yapmalısınız. Toz farınız hafif sedefli olmalı. Çok yoğun sim ve sedef barındıranlardan uzak durun. Amaç duru ve genç bir görüntü elde etmek iken, tam aksine sadece çok yoğun makyaj yapmış gibi durursunuz.

OJEDE ?KIŞ MODASI
Sizin de dikkatinizi çekti mi? Türkiye’de oje rengi söz konusu olduğunda genelde ya kırmızı ya da bordoyu tercih ediyoruz. Oysa oje paletinde birbirinden güzel renk seçenekleri var. Kış ayları için gül kurusu ya da koyu kahve tonları iyi alternatifler olabilir. Soğuk ve karanlık kış günlerinde farklı
renk tonlarını deneyerek ellerimizi
daha dikkat çekici kılabiliriz. Parmaklarınız
kısa ise bu ojeleri tırnaklarınızın iki kenarında incecik boşluk bırakarak sürdürün.
Böylece parmaklarınız daha uzun ve ince görünür. YSL, Chanel, Dior’da kış
renklerinde birçok seçenek bulabilirsiniz.

Göz altı morluklarına karşı
Göz altı morluklarına karşı beyaz veya çok açık renk kapatıcı sürmeyin. Çok açık renk gri bir fon oluşturur. Tam aksine göz altlarınıza daha canlı bir renk sürmelisiniz. Ten renginize göre içinde hafif turunculuk veya pembelik barındıran kapatıcılar uygun olabilir. Böylece göz altlarınız daha canlı görünecektir. Göz altı morluklarından şikayetçiyseniz, size önerim önce ‘corrector’ kullanmanız ardından üzerine ‘concealer’ sürmeniz. Bu ikiliyi ise, Bobbi Brown markasından bulabilirsiniz.

AT KUYRUĞU İLE ‘LİFTİNG’ ETKİSİ
SAĞLIKLI SAÇLAR iÇiN ALTIN KURALLAR

Gece fazla uyuyamadınız ve sabah uyandığınızda yorgun görünüyorsunuz. Ya da yoğun bir iş gününün ardından çok yoruldunuz ve yüzünüz iyice düştü. Her iki durumda da saçlarınızı hemen sıkı bir at kuyruğu yapın. Bu yüzde anında ‘lifting’ etkisi yaratacaktır.