Tülin Şahin

Tülin Şahin

mektup@tulinsahin.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Şiş ve yorgun gözler, baş ağrısı, fazla alkol ve yemekten sonra çekilen mide sancıları... Evet, yılbaşı ertesi biraz böyle bir şey. Arkadaşlarınız, eşiniz, dostunuz, ailenizle 2010’a mutlu bir şekilde girdiniz. Peki ertesi sabah yılbaşı akşamının olumsuz etkilerini üzerinizden nasıl atacaksınız? Adım adım yeni yılın ilk gününde formda görünmenin sırları


1-Açık havada yürüyüş
Öncellikle 2010 yılının ilk gününe, açık havada bir yürüyüş yaparak başlayın ya da bisiklete binin. Açık hava vücuttaki tüm toksinleri atmaya yardımcı olur. Yüzmek de tüm vücudu rahatlatır.


YILBAŞI SONRASI FORMDA GÖRÜNMENiN 9 SIRRI
2-VÜCUT YAĞI SÜRÜN
Banyo veya duşunuzu bitirmeden önce tüm vücudunuza güzel kokulu bir vücut yağı sürün ve durulanın. Vücudunuza yağ dökün ve sonra banyo işlemine son verin. Küvette beklemek ve uzun süre duş almak vücudu kurutur. Bir gün önce de vücudunuz nemsiz kaldığından yağı bu şekilde kullandığınız zaman, nemi vücudunuzda iyice hapsetmiş olacaksınız. Bu uygulamanın verdiği his ve koku da sizi dinlendirebilir.


3-SAUNA KEYFİ
Masaj yaptırmak, saunaya ya da buhar odasına girmek size iyi gelecektir. Kafa masajı da sizi rahatlatacaktır.


4-MEYVE TABAĞI HAZIRLAYIN
Ertesi gün bol bol sebze ve meyve tüketin. Evde sürekli gözünüzün önünde duracak kocaman bir meyve kasesi hazırlayın, böylece eliniz hep meyvelere gidecektir.

5-LAVANTA BANYOSU
Yürüyüşten sonra bir lavanta banyosuna ne dersiniz? Lavantanın rahatlatıcı özelliği ve kokusu vücudunuzdaki yorgunluğu bir anda alacaktır. Varsa küvetinize lavanta tozu dökün ve 10-15 dakika içinde bekleyin. Lavanta sabunu veya duş jeli ile 10 dakika boyunca duş da alabilirsiniz.

6-BOL BOL SU İÇİN
Ertesi gün bol bol su için. C vitamini yönünden zengin meyveleri sofranızdan eksik
etmeyin. Bir sürahinin içine limon, portakal, kivi dilimleri atıp su içmeyi daha çekici hale getirebilirsiniz.
İsterseniz nane yaprakları ve üzüm de bir alternatif olabilir.

7-PEELING İYİ GELİR
Banyodan çıktıktan sonra yüzünüze peeling yapmakta fayda var. Çünkü sıcak bir banyodan sonra tüm gözenekler açık olur. Böylece peeling daha etkili olacaktır. Dairesel hareketler çizerek peeling yapın ve makyaj temizleme süngeriyle yüzünüzü yıkayın. Ardından yüzünüzün nasıl bir maskeye ihtiyacınız olduğunu belirleyip ona göre bir uygulama yapın. Arındırıcı, nem veren ya da temizleyen bir maske olabilir. Maske yüzünüzde 10 -15 dakika kaldıktan sonra ılık suyla durulayın. Ardından yüzünüze bol bol soğuk su çarpın. Bu gözenekleri sıkılaştırmak için birebir. Yorgun yüzünüzün kendine gelmesini de kolaylaştıran bir yöntem. Ardından yoğun bir nemlendirici sürün. Göz çevriniz için yüzün bu bölümüne özel maske kullanabilirsiniz.

8-BİTKİ ÇAYLARI
Bitki çayları da sizi rahatlatacaktır.
Detoks etkisi yapan papatya, melisa, ıhlamur çayları içebilirsiniz. Maydonoz kaynatıp içmek de ağır geçen yılbaşı gecesi ertesinde iyi gelecek formüllerden biri.

9-1 OCAK YEMEĞİ
Yılbaşı ertesi 1 Ocak’ta akşam yemeği olarak balık tercih edin. Dün gece mideniz oldukça yoruldu bu yüzden balığı ızgara veya buğulama yapmak iyi bir seçenek olabilir. Balık hem formunuzu korur hem de güzel bir cildin en büyük destekçisidir. Özellikle somon balığı en iyi yağları barındırır.